Det här är en av våra topp fem vanligaste middagar hemma. Lilltjejen och Sarah äter den vanligtvis med kyckling, men det fungerar precis lika bra med quorn, vad Sarah än må hävda. Och vad de äter! Inte ofta man ser lillan ta tre portioner inte..
Receptet är löjligt enkelt, och det blir apgott.
Limequorn för 4 personer
8 quornfiléer
5 dl creme fraiche eller havregrädde för veganerna
Skalet och juicen från 2 lime
2-3 dl vatten
2 msk honung
2 msk kinesisk mörk soya
1 buljongtärning
Salt och peppar
Blanda ihop alla ingredienserna förutom quornfiléerna och limejuicen i en bunke. Bryn filéerna i lite olja och häll juicen över dem när de steker. Häll över resten av ingredienserna och låt alltsammans koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar om det behövs. Servera med ris och färska tomater.
Någon som provat att frysa in? Hur blev det?
Det godaste jag ätit på länge! 🙂 Tack!
Sååå himla gott recept! Lägg till färsk basilika för extra luxus. Passar superbra 😉
Jättegott, bland det godaste jag ätit:)
Tack för grunden till ett bra recept som går att variera med tex olika grönsaker!
Sååå himla gott, och jag älskar att det är så enkelt och snabbt att göra! Jag la till det på en receptsida på google+ med länk till dig, hoppas det är ok? https://plus.google.com/104604696514458948529/posts
Hej!
Javisst är det det:)
Som vegan vad/kan man använda istället för honung? För det är ju inte veganskt direkt. 🙂
Testa lönnsirap vettja, eller kanske lite råsocker?
Har testat detta också och det är kalasgott! Första tuggorna var lite ovana för smaklökarna, men sen blev det bara bättre och bättre..! Vi hade både ettåringen och en äldre släkting på 75 år vid bordet och alla tyckte att det var toppen!
Däremot kommer jag nog nästa gång att ta en lime istället för två, men jag kanske hittade ovanligt stora och saftiga lime förra gången… =)
//Åsa
Man får testa sig fram;) Personligen så tycker jag att det enda dåliga med den här rätten är färgen. Vore ju lite roligare med något liiiiite mindre brunt. Annars är det en storfavorit.
Det här provade jag i dag för första gången och JÄVLAR vad gott! Det blev lite sås över (konstigt nog) och den har jag sparat till morgondagen, ha ha.
Hittade denna via ”Vegetarisk matsedel” på fb och måste säga att jag dör lite över hur gott detta är! Mm! Ny favorit 🙂
Visst är det! Synd bara att det inte är världens snyggaste rätt bara. Rätt så beige liksom.;)
Jag tillsatte lite gurkmeja och färgen blev fantastiskt vacker:)
Bra tips! Måste testa. Brunt är ju inte superkul.
Underbar rätt som är en favorit hos mig numera! Tycker det är lite enformigt med quornen i grytan så jag tillsätter även papprika och champinjon.
Kul att höra Ellie!
Ser utrolig godt ut. Jeg elsket Quorn før jeg ble veganer, men de er dessvere ikke veganske (eggehvite) så jeg kan ikke spise dem lenger. 🙁 Har kontaktet firmaet, de er ikke interessert i å gjøre dem veganske heller, så jeg får spise noe annet. Synd. Men de er gode.
Hej!
Ja, det är väldigt synd att quorn innehåller äggvita. Känns som en onödig ingrediens i en vara som har vegetarianer och (potentiellt) veganer som främsta kunder. Men, du borde kunna laga det här receptet med till exempel tempeh, soja eller seitanbiffar istället. Limesåsen går att ha till nästan vad som helst. Jag skulle kunna tänka mig att det till exempel skulle smaka bra med blomkål, kikärtor, sockerärtor, broccholi, morötter och olika bönor. Kanske som sås till ett par linsbiffar?
Kul att få besök från Norge, hoppas du kommer tillbaks och kollar vidare! Jag gillar din blogg å:)
maste kontrollera:)
Hör av dig och berätta hur det gick!