Lätta lunchmackor med äggröra och tomater

Ett recept behöver inte alltid ta lång tid och vara krångligt för att vara värt att dela med sig av. De här lunchmackorna slängde jag ihop igår här nere i sommarhuset och de blev så sjukt goda. Väl värt att testa i say!

Äggröra är en riktig höjdare. Jag har (som ni kanske känner till) käkat ägg till frukost nu de senaste ett och ett halvt åren för att slippa tänka så mycket på proteiner i övrigt, men snöat in ganska mycket på att bara steka dem. Varför förstår jag inte när den här äggröran är dubbelt så god och precis lika enkel och snabb.

Lätta lunchmackor med äggröra och tomater 2

2 skivor grovt bröd
3 ägg
1 msk olivolja
1 färsk tomat
4 blad basilika
ett litet knippe gräslök ( valfritt)
Salt och peppar

Börja med att lägga två skivor bröd på två små tallrikar. Om du vill göra mackan ännu lite godare så kan du försteka bröden i pannan med lite olja eller smör. Blir mkt knaprigare och godare, men lite onyttigare. Skiva tomaterna och lägg två skivor på varje macka. Salta och peppra lätt. Riv över basilikabladen.

För att göra äggröran så värmer du upp lite olivolja i en stekpanna. Knäck ner äggen, lite mer salt och peppar och börja röra om i pannan så fort de börjar koagulera. Rör konstant och ta bort pannan från värmen med jämna mellanrum för att kontrollera värmen. Du vill inte att äggen ska annat än lätt stelna. Om de börjar fastna i pannan tar du bort dem från värmen och ställ tillbaks den först när inget mer händer. Rör hela tiden konstant. Om du gör det rätt så kommer du att ha en len och mjuk äggröra utan några större bitar i. Halvvägs igenom kan du klippa ner lite gräslök. Det hela borde inte ta mer än 2-3 minuter. Om du vill ha en ännu krämigare äggröra så kan du ha i lite mjölk eller grädde i början, men jag tycker inte det behövs. Det blir gott och fint iaf om man bara gör det rätt.

Toppa mackorna med hälften av äggröran vardera. Häll över lite mer olivolja, ev mer salt och peppar och en liten fin basilikakvist for show. Ät med kniv och gaffel!

, , , , , , , ,

2 Responses to Lätta lunchmackor med äggröra och tomater

  1. Food According to Elsa 4 augusti, 2012 at 04:51 #

    Åh vad jag gillar den här bloggen 😀

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes