Kurser och böcker

Här hittar du Jävligt Gotts olika produkter. De är alla framtagna med syftet att göra det lättare för dig att komma igång med att äta mer och godare vegetarisk eller vegansk mat. Lämna gärna en kommentar längst ner på sidan och skriv en rad om du köpt någon av dem och vill lämna en recension eller om du vill tipsa om något annat vi borde satsa på att utveckla! 

Kurser

Jävligt Gott satsar under 2017 och framåt på att utveckla ett helt nytt format för webbaserade matlagningskurser, anpassade för att hjälpa dig som deltagare/läsare att verkligen uppnå de mål du har för dina matlagningskunskap och för att kunna komma igång med att enkelt laga mer och godare vegomat.

Webbkurserna kombinerar det bästa av en kokbok med det interaktiva och mer varierande formatet som en digital produkt erbjuder. Till skillnad från en kokbok är dock inte recepten i fokus utan varje kurs inriktar sig på att hjälpa utveckla dina färdigheter kring vegetarisk matlagning. Se det som en coach som följer dig och ger dig en mycket djupare kunskap än någon 60 sekunders video någonsin kan ge dig. Ni får följa med mig in i mitt kök och får chansen att laga mat tillsammans med mig, ställa frågor och både titta när jag visar och testa själva.

Varje kurs innehåller mellan 30-90 minuters videomaterial, har diskussionsforum där du kan diskutera det ni lär er med både mig och med de andra deltagarna, och går på djupet med olika matlagningstekniker, teorisegment och praktiska tips och trix.

Husmansklassiker – Utan kött, 2017

– Vill du få alla de viktigaste teknikerna, tipsen och recept för att enkelt och snabbt kunna laga god vegetarisk/vegansk vardagsmat?  Den här kursen är perfekt för dig som är nyfiken på vegansk eller vegetarisk mat och vill göra din mat klimatvänligare och nyttigare utan att kompromissa med smak eller eller krångliga recept.

Vill du eller din familj börja äta mer vegetarisk eller vegansk mat, men vet inte vart du/ni ska börja? Skulle du vilja äta klimatvänligare i vardagen men tycker att all vegetarisk mat verkar krånglig och tar lång tid att laga? Är du orolig för att inte bli mätt eller för att inte få i dig allt du behöver?

Då är det här kursen för dig. Gustav Johansson driver en av Sveriges största vegetariska matbloggar och har hjälpt tusentals människor att få in mer vegetarisk mat i sin vardag. I den här kursen ger han dig sina bästa tips på hur du kommer igång med en vegetarisk/vegansk kost och du får svar på allt du behöver veta för att kunna börja äta mer klimatvänligt – utifrån rätter du redan älskar och känner till.

Kursen passar för alla – oavsett mål eller nivå, men är främst anpassad för dig som vill börja äta vegansk eller vegetarisk kost på heltid eller deltid och har små eller inga förkunskaper.

I kursen lär du dig:

 • Viktiga fakta om protein och näringsinnehåll – blir man mätt och vad behöver du få i dig?
 • De viktiga grundteknikerna och metoderna som gör vegansk matlagning enkel och god och gör att du kan utforska vidare på egen hand
 • Hur du får vegetarisk mat att smaka lika mycket och lika gott som kötträtter
 • Inköps- och byt-ut-listor över de viktigaste råvarorna och verktygen
 • Hur du använder och lyckas med de vanligaste vegetariska råvarorna som tofu, bönor, sojakött och vegofärs
 • Hur du får dina barn att äta mer vegansk mat och inkluderar dem i matlagningen
 • 14 klassiska recept, där ibland mustiga köttgrytor, egna fiskpinnar, perfekt lasagne och currykyckling – fast i nya, enkla och goda veganska versioner.
 • Över 50 korta instruktionsvideos och föreläsningar varvas med korta texter, diskussionsforum och interaktiva självtest, allt för att du ska kunna lära dig i din egen takt och på ditt eget sätt

Kursen är utvecklad i samarbete med SvD och kostar 390 kronor

Köp den här!

Att grilla vegetariskt, 2017

Älskar du att äta stora och mustiga maträtter, som helst ska grillas över öppen eld och tycker att kött är jättegott? Men du vet att det kanske inte är jättebra för klimatet eller hälsan och du vill äta mer vegetariskt? Känns det svårt att få ihop? Då är det här kursen för dig.

I kursen “Lär dig grilla vegetariskt” får du ett flertal smarriga vegetariska grillrecept som får att få det att vattnas i munnen på även den mest inbitna köttätare. Vi lär oss både att grilla våra klassiska favoriträtter i ny vegetarisk tappning och att skapa nya goda grönsaksrätter med hjälp av smarta tekniker.

Gustav Johansson är en av Sveriges största vegetariska matbloggare och en hängiven grillare. I samarbete med SvD har han tagit fram webbkurs som ger dig alla de tips, metoder och recept som du behöver för att varken behöva kompromissa med smaken, upplevelsen eller klimatet i sommar.

I kursen får du bland annat lära dig:

 • Recept på nio huvudrätter och elva tillbehör med instruktionsvideos och steg för steg bilder
 • Enkla och smarta grilltekniker som hjälper dig att grilla allt i från grytor och till pizza
 • Marinader, såser och tillbehör som lyfter fram smakerna i det vegetariska köket
 • Hur du får ut det bästa ur nya produkter som vegokött och växtbaserade mejerier
 • Hur du grillar olika sorters grönsaker för bästa resultat
 • Recepten i kursen innehåller instruktioner för både vegansk och lakto-ovo tillagning

Kursen är utvecklad i samarbete med SvD och kostar 390 kronor

Köp den här

Böcker

Jävligt Gott har skapat två kokböcker i samarbete med Owl Street/Skröna Förlag: Jävligt God BBQ, från 2016, och Jävligt God Husman, från 2015 (slutsåld).  Jävligt God BBQ är ett nytryck av Bloody Good Vegetarian BBQ från 2014 som då släpptes i en mindre begränsad upplaga på engelska.

Jävligt God BBQ, 2016

Jävligt God BBQ är en kokbok om jävligt god grillad mat. Boken innehåller ett trettiotal veganska och lakto-ovo vegetariska recept och ska inspirera till växtbaserade stordåd ute vid grillarna – året runt!

Det här är inte en vegetarisk kokbok. Det är en bok om jävligt god och grillad mat, som också råkar vara vegetarisk. Jävligt god BBQ är rediga burgare, långkokt chili i järngryta över glödande kol och rejäla tillbehör – utan kompromisser. Att grilla grönt är så mycket mer än bara grönsaker.

Vem har sagt att du inte vill käka klassiska, mustiga rätter bara för att du valt att äta i huvudsak växtbaserat?

Jävligt God BBQ producerades som ett större samarbete tillsammans med Oumph! och Quorn för att pusha för rejält, fantastiskt och köttfritt BBQ-käk under sommaren 2016.

Boken innehåller ett trettiotal recept varav de flesta är 100 % växtbaserade, eller innehåller enkla tips för hur de kan bli det.

Andras röster om Jävligt God BBQ

Café

Klassiska, mustiga och goda rätter för alla – även om du i huvudsak äter växtbaserat, är lite av Gustavs filosofi. Med grillboken vill han inspirera till nya tankegångar inom barbecue-kulturen och visa att det går fint att grilla gott och samtidigt vara köttfri.  – Läs hela recensionen här

Malin Turunen, Allt om mat

Så väldigt befriande det är att prata med en som i huvudsak vill att mat ska smaka gott. Och att man inte ska äta kött. Den kombon är vad som behövs för att få oss köttisar att tänka om. Blanda in några vetegräs-shots och raw-bollar och en tappar intresset direkt. – Läs hela recensionen här

VegoEco

Rätterna är vegetariska varianter av tidigare, för många välkända, kötträtter som med dessa vegetariska proteinalternativ får en ny tappning. Så för de som saknar kötträtter eller helt enkelt inser det fina med att minska på köttet men fortsätta göra de rätter som en är van vid så är detta en synnerligen välbehövlig bok. – Läs hela recensionen här

Köp boken här 

Pris: 179 kr + frakt

84 sidor, Fyrfärgstryck, Paperback

Jävligt God Husman, 2015

Jävligt God Husman är en bok om den mat som jag växte upp med och som har präglat min matlagning och min syn på god mat ända sedan dess. Men precis som väldigt mycket annan mat jag växte upp med så är den svenska husmanskosten inte direkt vegetarisk. Ni som har följt min blogg ett tag har dock kanske insett att jag inte riktigt är typen som låter mig hindras av det.

Jag har därför i den här boken försökt vegoifiera några av min barndoms favoritrecept, och tillsammans med Owl Streets fantastiska illustrationer och boktryckarkonster så har detta resulterat i denna bok.
På 48 sidor hittar ni 17 recept alla vackert handillustrerade av Niclas Boman. De flesta recepten är lakto-ovo vegetariska men i stort sett alla (förutom pappas pannkakor) har också medföljande instruktioner för hur de kan veganiseras.

Andras röster om Jävligt God Husman

Vegokoll

”Jävligt God Husman innehåller 17 vackert illustrerade recept som fint knyter an till den svenska matkulturen. Fler recept är helt veganska och resten är ovo/lakto-vegetariskt, men där alla har tydliga instruktioner på hur de enkelt veganiseras.

Vegokoll har redan planer på att slå till med paltfest i helgen!” – Läs hela recensionen här

Sunday Supper

Marknaden svämmar över av kokböcker och ibland  blir jag blir lite “mätt” (hö hö) på det. Det krävs verkligen att en bok har det där lilla extra för att fånga min uppmärksamhet. Det har Jävligt God Husman. – Läs hela recensionen här

Tyvärr är boken slutsåld.

48 sidor, inbunden paperback. Fyrfärgstryck.

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required3 Responses to

 1. Olle 11 januari, 2018 at 02:08 #

  Försöker köpa BBQ boken. Får felmeddelande på Adlibris:

  Något gick fel när sidan skulle visas

  Det kan bero på att sidan har flyttats eller inte finns längre. Använd gärna sökrutan eller kategorimenyn för att hitta det du letar efter.

  Gå till Adlibris startsida

  Hittar du inte det du söker? Vi svarar gärna på dina frågor! Kontakta oss på 08 441 40 50 eller info@adlibris.com

  Försöker köpa webbkursen. Går inte att komma vidare från det här på sidan ”https://app.coursio.com/checkout/svd”:

  Köp kurs
  Grilla vegetariskt
  390,00 kr

  Aktivera kod:

  Tröttnar ur

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 15 januari, 2018 at 10:46 #

   Hej!

   Ja det var inte så bra! Här finns boken: https://www.adlibris.com/se/bok/javligt-god-bbq-9789198332704
   Jag ska se över mina länkade länkar om det är så att de har ändrats sedan jag la in dem senast!

   Ang. kursen om du får problem på sidan du hänvisar till så får du maila till Coursios support som hanterar tjänsten! de nås på support@coursio.com. Hänvisa till vilken kurs du vill köpa och vad som inte verkar funka så kan de hjälpa dig. Jag har tyvärr inget att göra med den tekniska lösningen =/

 2. Ewa Majersky 27 december, 2017 at 07:52 #

  Nybörjare på vegan.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes