Jävligt God BBQ

Jävligt God BBQ är framtidens gröna grillmat. Den är stor, den är svullig och den är samtidigt helt vanlig. Precis som det ska vara. Inga krusiduller, bara jävligt god mat.

– Kursen, serien, boken och recepten!

 

I allt för många år har vegetariskt på grillen handlar om att försöka att inte bränna själen ur tråkiga sojakorvar, att snurra på något grönsaksspett och kanske på sin höjd en bit halloumi eller en skiva rotselleri. Jag vet att det kan vara så mycket mer än så.

Hemma hos mig har vi grillat så länge jag kan minnas. Ute i sommarstugan har vi varken el eller vatten, så det har varit naturligt att det enklaste och godaste sättet att laga mat på var att tända grillen. Det samlar familjen i ett gemensamt projekt att tända och vakta grillen så att varken småbarnen eller grillspetten råkar bränna sig. Det tar middagen och matlagningen ut i naturen och det ger en helt otrolig extra smakdimension.

Kort och gott, jag älskar att grilla. Och det slutade inte bara för att jag blev vegetarian. Tvärt om, så gav det mig en extra kick att försöka hitta sätt att på alla sätt och vis behålla känslan, upplevelsen och smakerna jag mindes från min uppväxt, fast helt enkelt utan kött.

Jävligt God BBQ är resultatet av den resan. De senaste tio åren har jag testat hundratals burgarrecept. Letat efter olika sätt att få till umami och konsistens i maten utan kött och att lära mig hur man enkelt men jävligt gott får till det där lilla extra i sin vegoBBQ.

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates requiredJävligt God BBQ är:

KursenAtt Grilla Vegetariskt

Om vi vill få fler att upptäcka en ny sorts syn på vegetarisk bbq så krävs det två saker till utöver bara inspiration. Vi måste  ge människor de tekniker, tips och redskap som de behöver för att verkligen kunna laga den här maten själva och att utforska vidare.

Här räcker inte en bok. Den kräver ofta viss förkunskap och att du tar dig tid till att läsa och tolka ett recept. Alla lär sig inte på samma sätt. Vissa vill och behöver se hur man gör något. De vill kunna ställa frågor och testa själva. Andra vill ha all information på en gång för att sedan kunna bilda sig en egen uppfattning. Därför har jag valt att istället ta fram en digital webbkurs i år, på samma tema. Kursen är framtagen och distribueras i samarbete med SvD..

Kursen innehåller:

 • Instruktionsvideos och steg för steg bilder
  Enkla och smarta grilltekniker som hjälper dig att grilla allt i från grytor och till pizza
 • Marinader, såser och tillbehör som lyfter fram smakerna i det vegetariska köket
 • Hur du får ut det bästa ur nya produkter som vegokött och växtbaserade mejerier
 • Hur du grillar olika sorters grönsaker för bästa resultat
 • Recepten i kursen innehåller instruktioner för både vegansk och lakto-ovo tillagning

Köp kursen här!

 

Serien

Det krävs också att vi verkligen berättar om maten och visar upp den. Därför har jag i samarbete med ett gäng partners som står nära det jag tror på producerat en miniserie om mina grilläventyr som ni kommer att kunna se alla avsnitt av här nedanför inom kort. Jävligt God BBQ – Serien, är Sveriges första vegetariska BBQ program och kommer att sätta fokus på hur mycket fantastiskt god mat utan kött (utöver sojakorv och zucchini) det går att grilla och hur jag slitit för att försöka få folk att upptäcka det! 😉

 • Serien kommer att publiceras i fyra avsnitt som vardera kommer vara mellan 3-5 minuter långa.
 • De kommer att sändas på flertalet olika plattformar (to be announced!)
 • Den kommer vara helt vegansk

Här kan du se avsnitten:

Avsnitt 1 – Jakten

Avsnitt 2 – Utmaningen

Avsnitt 3 – Testet

Avsnitt 4 – Lanseringen

Boken

Boken Jävligt God BBQ kom 2016 och ger er grunderna för att lyckas med er vegetariska grillfest i sommar. Den innehåller ett gäng jävligt goda recept och tillbehör och är perfekt för både veganen, vegetarianen och den nyfikne köttätaren som vill grilla godare och grönare och få inspiration.

2017 är sommaren då vi lär Sverige att grilla jävligt gott på riktigt. Och vet ni vad, det är faktiskt jävligt enkelt också. Så varför inte ge det ett försök?

 • Ca 30 recept med unika handritade illustrationer och fotografier
 • 84 sidor
 • Både Lakto-ovo och veganska recept

En massa recept!

Det här är trots allt en matblogg 😉 Så självklart har ni en massa goda och jävligt goda BBQ recept här på bloggen också! Ni hittar dem om ni bläddrar igenom kategorin Jävligt God BBQ. Botanisera gärna, laga och se vad ni tycker. Det finns ingen bättre garant för varken boken, serien eller kursen än recepten själva och den mat ni själva kan laga med den. Vill ni ha mer så vet ni vart jag finns! <3

 

FAQ

Vart köper jag kursen?

Här!

Kursen kostar 390:- kronor

När kommer serien?

De första avsnitten av serien kommer att släppas inom kort, och därefter kommer de följande avsnitten att släppas löpande under sommaren.

Kommer recepten vara veganska eller lakto-ovo vegetariska?

Både kursen och serien kommer att innehålla 95 % veganska recept med det enstaka inslaget av någon halloumiburgare för att catera till alla köttätare som vill ha en enkel ingång till svulligt vegokäk! Kokboken innehåller mestadels lakto-ovo vegetariska versioner av olika recept med tips på hur dessa kan veganiseras.

Vart kan man köpa boken?

Boken kan man köpa enklast online hos förlaget, www.owlstreets.com och fysiskt i butik på alla City Grossbutiker. Boken kostar 179 kronor, men om du signar upp på maillistan idag får du en rabattkod för 20 %!

Vem passar kursen och böckerna för? Måste man vara bra på att laga mat eller vara vegetarian?

Både böckerna och kurserna är anpassade för att alla ska kunna laga dem. Framförallt kursen går in på grunden på de enklaste och viktigaste teknikerna du behöver för att kunna komma igång med receptet, inklusive vilka råvaror och verktyg du behöver.

Du behöver heller inte vara vegan, vegetarian eller ens flexitarian för att kunna eller få laga recepten. Det räcker med att du är nyfiken på vegomat och vill få in lite variation i din vardag.

Vad är det för typ av recept?

Jag lagar mat som är anpassad för att passa den som i stort sett vill äta samma saker som vanligt fast bara lite bättre, lite klimatvänligare och kanske lite nyttigare (men inte nödvändigtvis det sista ;)). Det är kebab, hamburgare och pizza, fast helt vego och jävligt gott!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Rökt Chili Sin Carne med Quorn Färs | Jävligt gott - vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 11 juli, 2017

  […] är ett recept i repris från förra sommaren, men då vi kommer att ha ett riktigt dunderfokus på Jävligt God BBQ hela sommaren så tycker jag att det är väl värt att posta det på nytt så att alla ni som […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes