Jävligt Sommar, ny kampanjburgare på Bastard Burgers

*I samarbete med Bastard Burgers*

Hej!

Hoppas allt är bra med er och att ni njuter av försommaren som står runt hörnet! Precis när jag skriver det här har de snackat på nytt om snö, och det är lite kallt, men det mesta har slagit ut här i Stockholm och det är sol. Så jag tänker då banne mig se det som försommar! Om några veckor kommer det dock absolut att vara det, och jag tycker verkligen att vi ska göra vårt bästa för att fokusera på det positiva i dessa tider!

Just för att ta fasta på det och på det fina i den svenska sommaren så har jag och gänget på Bastard valt att kalla den nya kampanjburgaren för Jävligt Sommar och bästa Marc UÅ, aka Marc Strömberg har tagit fram en sjukt snygg illustration som kan få den bäste av oss att längta efter en kall läsk på stranden… på gott avstånd från hajar kanske, men ändå.

Burgaren har en superfräsch fänkålscoleslaw med vitlök som balanseras med syrlig gurka och amerikansk senap. Fänkålsfräschen möts sen av paprika och kumminmarinerat fejkon som bryter av mot syran och fettet i coleslawen och gurkan superbra. Allt rundas av med pepprig ruccola och krämig vegansk ost. Hur jävla nice som helst! En burgare som bara blir bättre om den äts på take away och får gotta sig lite.

Jag hoppas ni kommer gilla den! Den finns på alla Bastard Burgers restauranger från och med tisdagen den 12:e maj och receptet hittar du här nedanför!

Jävligt Sommar


Toppings per burgare (uppifrån och ner)

  • Burgarbröd (gärna korvbrödbagarens potato buns)
  • 2-3 skivor Kumminstekt fejkon (se recept nedan)
  • 1 skiva vegansk ost (violife cheddar)
  • Ost
  • Burgare
  • 1-2 msk dillpicklad gurka (köps färdig)
  • 2 msk fänkålsslaw (recept nedan)
  • 3 msk färsk ruccola
  • 1-2 tsk amerikansk senap
  • Bröd

Fänkålsslaw

  • 1 fänkål
  • 1 morot
  • 1 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl vegansk majonnäs
  • Juice från ½ färsk citron
  • 1 tsk socker
  • Salt och vitpeppar
  1. Skölj, fänkålen. Skala löken och moroten. Skiva fänkålen tunt, riv moroten på groa sidan av ett rivjärn och strimla löken tunt. Skala och riv vitlöken på fina sidan av ett rivjärn.
  2. Blanda grönsakerna med senap, citronjuice, majonnäs, riven vitlök, socker, salt och peppar. Smaka av balansen med syra, citron, senap och salt. Du vill ha en kaxig styrka från citronen och senapen.
  3. Låt dra 30 min innan servering

Kumminstekt fejkon

  • 1 paket rökt tofu
  • 1 msk japansk sojasås
  • ½ tsk sirap
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • ½ tsk kumminfrön
  1. Skriva tofun och lägg i en marinad med de övriga kryddorna. Låt ligga i en påse över natten.
  2. Vänd ut påsen innehåll i ett bleck eller på ett stekbord och stek eller ugnsgrilla i tills marinaden absorberats av tofun och den blivit knaprig utan att brännas.
  3. Serveras kall.

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes