Jävligt Italienskt – Oktobers veganska månadsburgare på Bastard Burgers

*I samarbete med Bastard Burgers*

Hej!

Det här hörrni! Det blev inte äckligt.

Det är dags för nästa månads månadsburgare på Bastard Burgers signerad moi! Den här gången är burgaren inspirerad av Italien, men faktiskt också av Borlänge. Och inte vilket Borlänge som helst utan av Jävligt Borlänge!

Jävligt Borlänge var den första månadsburgaren jag lagade för Bastar Burgers i januari, och sedan också februari 2018 (den fick stanna en månad pga jättepopulär). Den hade en biff gjord på formbar färs kryddad med rödbetor och rökt paprika, en soltorkad tomatkräm, umamimajonnäs och ölstekt lök. Tanken var att göra en burgare inspirerad av en BLT – Bacon, Lettuce, Tomato macka.

Jävligt Borlänge

Jag har tänkt hela året att jag skulle göra en remake av den på något sätt under det här året då den var så populär, och till slut landade jag i denna version. Då vi använder Beyond Burgare på Bastard så har vi inte samma recept på biffen, men jag tog vara på den soltorkade tomatkrämen, den stekta löken och umamidressingen. Jag bytte ut salladen mot ruccola för lite mer pikant touch. För att göra om burgaren lite så valde jag att spinna vidare på idén med soltorkad tomat och stekt lök och dra det hela åt en mer italiensk version.

Jag bytte ut ölen i burgaren mot balsamicovinäger och kryddade upp umamidressingen med basilika och näringsjäst för att göra den till mer av en pestomajonnäs. I övrigt är det samma soltorkade tomatkräm och en skiva veganost. Allt som allt jävligt gott helt enkelt.

Burgaren finns på alla Bastard Burgers från och med i morgon 1 oktober 2019! Eller, med hjälp av det här receptet, i ditt eget kök från och med nu!

Jävligt Italienskt, 4 burgare

Toppings per burgare

  • 2 msk balsamicostekt rödlök
  • 2 msk basilikamajonnäs
  • 1 skiva violife cheddarost
  • 1 Beyondburgare stekt med svartpeppar 
  • Rikligt med ruccola
  • 2 msk soltorkad tomatkräm

Balsamicostekt rödlök

Ingredienser

  • 2 stora rödlökar
  • ½ dl balsamvinäger
  • 1 msk kikkomansoja
  • 1 tsk socker
  • Rapsolja till stekning

Instruktioner

  1. Skala och skiva löken och stek på medelvärme tills löken mjuknat rejält och börjar få färg. 
  2. Slå i balsamicovinäger, socker och kikkomansoja och låt steka in i löken
  3. Smaka av och låt svalna

Basilikamajonnäs

Ingredienser

  • 2 dl vegansk majonnäs
  • 1 kruka färsk basilika, ca 1,5 dl blad
  • 1 dl färsk bladpersilja
  • 1 klyfta färsk vitlök
  • 1,5 msk balsamicovinäger
  • 2 msk näringsjäst
  • Salt och svartpeppar efter smak

Instruktioner

  1. Mixa ihop alla ingredienser till en slät kräm. Smaka av med salt och vinäger för syra och sälta

Soltorkad tomatkräm

Ingredienser

  • 100 g soltorkade tomater
  • 2 msk olja från burken
  • juice från ½ citron
  • 1 klyfta färsk vitlök
  • ½ tsk chiliflakes
  • 2 tsk kikkomansoja

Instruktioner

  1. Mixa ihop alla ingredienser till en slät kräm. Smaka av med citron, sojasås och chiliflakes

Övriga ingredienser

  • Färsk ruccola
  • Violife ost
  • Beyondburgare

Bygg burgaren

  1. Rosta bröden. Toppa bottenbrödet först med 2 msk soltorkad kräm och sedan med en riklig hög ruccola.
  2. Stek burgaren med en skiva veganost och toppa sedan denna med 2 msk basilikamajonnäs och rikligt med stekt lök.

, , , , , ,

4 Responses to Jävligt Italienskt – Oktobers veganska månadsburgare på Bastard Burgers

  1. Jenni-Ann 13 oktober, 2019 at 07:40 #

    Jag åt den här igår på mitt premiärbesök på Bastard Burgers i Skellefteå.
    ”Jävligt” god!
    Rekommenderas!

  2. Jenni-Ann 13 oktober, 2019 at 07:38 #

    Jag åt den här igår på mitt premiärbesök på Bastard Burgers i Skellefteå.
    ”Jävligt” god!
    Kan lätt rekommendera!

  3. Lotta Westrup 6 oktober, 2019 at 07:01 #

    Vi gjorde denna i helgen, den var som utlovades ”jävligt god”. Basilikamajonäsen var ”to die for”.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes