Jävligt Gott tar över Almedalsveckan! Restaurang + Seminarium om vego i skolan

Hej vänner!

Jag har MASSIVA nyheter! Det är nu det börjar på riktigt. Idag slutar Jävligt Gott ”bara” vara en matblogg och tar steget mot någonting mycket större.

Idag kan jag nämligen väldigt stolt och glad presentera att Jävligt Gott dels startar vår egen eventverksamhet med bomber och brak genom att sätta upp en fem dagars pop up restaurang under Almedalsveckan. Vi kommer servera jävligt god grillad vegomat och garanterat bli Almedalens största hållbarhets och matsnackis i sommar!

Vi kommer också att lansera en mycket stor satsning på vegomat i skolan, som presenteras i Almedalen på ett seminarium som vi själva arrangerar med en panel bestående av bland annat den hållbara matinkubatorn Matlust från Södertälje kommun, Sveriges största friskolekoncern Academedia och restauranggrossisten Martin & Servera!

Pop  Up Restaurangen

I samarbete med Magasinet Syre som flera år på raken satt upp en egen mötesplats under Almedalsveckan, Syregården, på innergården på Södra Kyrkogatan 6 i innanför murarna i Visby, sätter Jävligt Gott upp en fem dagars pop up grillrestaurang där vi kommer servera den grymma grillmat som vi tidigare serverat på Grill & BBQ SM i Liseberg, på Bråvallafestivalen 2017 och skrivit om både här på bloggen och i min kokbok Jävligt God BBQ.

Vi kommer bjuda på hamburgare, chiligrytor, grillspett, grymma snacks och tillbehör samt servera öl och vin hela veckan och dess utom kommer vi ha en unik ”dagens rätt” varje dag som bara kommer finnas i en begränsad upplaga varje dag. När den tar slut så är den slut!

Restaurangen öppnar på söndagen, 1 juli och stänger på torsdag kväll den 5 juli. Vi har öppet från 10 till 22 och bjuder på god mat, dricka och fantastiskt härligt häng dagarna igenom. Om du är på plats så måste du komma förbi och och säga hej!

Catering under veckan!

Vi kommer dessutom att catera alla de större evenst som genomförs på Syregården under veckan, bland annat Djurens Rätts, Svenska Fred med vänners och F!:s stora mingel, och kan även ta andra uppdrag på förhandsbeställning söndag-torsdag.

Så om ditt företag eller din organisation är på plats under Almedalsveckan och vill ha jävligt god vegomat serverad på ert event – skicka ett mail till annette@javligtgott.se så löser vi det!

Jävligt gotts övriga schema i Almedalen

Under veckan kommer vi förutom att driva restaurangen också driva en massa vegoopinion genom både ett eget seminarium, träffpunkter med olika teman varje dag samt genom att besöka och försöka delta i andras seminarium.

Om ni vill boka Gustav till ett event, seminarium eller arrangemang som har med vegomat eller närliggande frågor att göra under veckan så skicka ett mail till annette@javligtgott.se!

Seminarium: Vego i Skolan – Vilka är fördelarna? Möt politiker, kockar och influencers som driver frågan.

Event-ID: 52334 Måndag 2/7  – Seminarium kl 16:00 – 16:5

Fler skolor får önskemål om att servera mer veganskt. Det kan vara klimatmål som ska uppnås eller elever som väljer växtbaserad kost av etiska skäl. Men tänk om vi kan göra billigare och bättre skolmat med mer vego på menyn?

Panelsamtal med politiker, kockar och influencers som driver frågan om mer vegomat i skolan. Sverige har ett av de bästa skolmatssystem i världen. Vi ger våra barn bra lagad och kostnadsfri skolmat, varje skoldag i tolv år. Ofta får de också frukost och mellis på skolan. Men det betyder inte att den svenska skolmaten inte kan bli bättre, eller att det inte finns utmaningar med hur vi som land konsumerar och producerar vår mat idag som kommunerna kan bidra till att förbättra. En ökad andel växtbaserad mat i skolorna skulle kunna vara lösningen på hur vi tar den svenska skolmaten och höjer den till högre höjder. En viktig folkhälsoinsats, ett sätt att minska arbetsbelastningen på personalen, ett bra sätt att minska kommunens klimatpåverkan och samtidigt spara pengar på maten.

Moderator: Gustav Johansson, Jävligt Gott

Medverkande:

 • Sara Jervfors; Kostchef Södertälje kommun och projektchef för Matlust
 • Stefan Calrell; försäljningsdirektör offentlig marknad, Martin & Servera Restauranghandel,
 • Richard Lundberg; Måltidsansvarig Academedia,
 • fler namn tillkommer!

Träffpunkter

Varje dag som vi har restaurangen på plats bjuder vi även brett in till ”Träffpunkter” – det vill säga helt enkelt till att komma och hänga och snacka olika sakfrågor med oss och med andra som är intresserade av ämnet under dagen. Vi hoppas på att kunna facilitera och styra upp lite spontana häng och möten på respektive tema under veckan. Skulle ni vilja prata om något särskilt tema med oss eller med andra på plats? Hör av dig innan så löser vi det!

Huvudbudskap under Almedalen : Kom till Syregården – möt team Jävligt Gott som tipsar om hur du veganiserar din favoriträtt

 • Hur skapar vi en hållbar matkultur?
  Event-ID: 52149, Söndag 1/7 10.00 – 17.00
 • Specialkost en dyr rättighet? Eller kan vi göra billigare och bättre skolmat med mer vego på menyn?
  Event-ID: 52332, Måndag 2/7 10.00 – 17.00
 • Kan bönder och veganer mötas och hitta gemensamma intressen?
  Event-ID: 52344, Tisdag 3/7  10.00 – 17.00
 • Träning och vegomat – hur funkar det? Kom och träffa proffsen som vet!
  Event-ID: 52349, Onsdag 4/7 10.00 – 17.00
 • Vegoboomen – här för att stanna eller hur ser framtiden ut?
  EventID: 52354, Torsdag 5/7 10.00 – 17.00

3 Responses to Jävligt Gott tar över Almedalsveckan! Restaurang + Seminarium om vego i skolan

 1. Josefin 30 maj, 2018 at 09:27 #

  Kan du inte lansera en egen matkasse? Eller i samarbete med någon! Hade varit en dröm!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Krämig vegansk färskpotatissallad + fläderkapris! | Jävligt gott - vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 4 juni, 2018

  […] Jävligt Gott tar över Almedalsveckan! Restaurang + Seminarium om vego i skolan […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes