Jävligt Gott goes professional! + fler stora news

gustav2-800px

Hej vänner!

Det här är något av ett unikt inlägg. Jag har nämligen något att berätta för er. Eller ja, rubriken har väl redan avslöjat allt, så here it goes: Från och med den 8:e oktober så kommer jag att slänga mig ut för den digitala klippan för att se ifall repet (a.k.a mitt mina bloggarskills) håller. Jävligt Gott ska bli mitt jobb. Jag ska bli entreprenör. På riktigt.

There. I said it.

Hur jävla coolt är inte det?!

Men, först. Innan jag går vidare på hur, var, när och varför vill jag bara backtracka en liten bit. Eller snarare först tio år, och sedan drygt fem år. Hur fan hände det här?!

För nästan exakt tio år sedan, någon gång runt skolstarten 2006 så blev jag vegetarian. Jag har berättat storyn förr, men i kortform så kan man säga att jag var en överviktig och ganska lat 19åring som just tagit studenten och inte riktigt visste vad han skulle ta sig för. Jag visste dock att jag var trött på att vara tjock och lat, så jag gav mig själv en utmaning. Om jag kunde vara vegetarian i ett halvår, så skulle jag fan nog kunna klara av vad som helst. För jag var verkligen inte en vegetarian då. Min övervikt var stabilt byggd på Burger King Whoppers, flintastekar och pepperonipizzor.

Ett år senare hade jag gått ner nästan femton kilo och var helsåld. I have not looked back since.

Vintern 2011 hade jag ganska tråkigt på jobbet vilket hade gett mig gott om tid att börja utveckla vad som vid det laget börjat segla upp som en ganska seriös hobby. Att laga mat.

Mamma gav mig ett ultimatum där hösten 2006. Visst, bli vegetarian du, men du får allt laga dig egen mat. Och absolut, i ett par år var jag ganska nöjd med att laga quornfärssås och sweet chili wokad tofu med frysgrönsaker. Men det håller ju inte så länge. Jag insåg snart att om jag någonsin skulle få äta något mer spännande igen så skulle jag antagligen behöva laga det själv.

2 januari 2011 föddes Jävligt Gott i ett försök att lära mig laga mer och bättre vegokäk. Och det har ju uppenbarligen gått ganska bra, om jag nu får vara den som är den. För förra veckan sa jag upp mig från mitt day time job för att bli jobba med vegetarisk mat på heltid.logo-original-smuts

Det. Är. Helt. Sjukt. Läskigt. Och. Häftigt!

Vad jag ska göra med all den här friheten och tiden? Jag vet inte riktigt.

Det jag dock vet är att det kanske kommer bli ett par fler sponsrade inlägg och olika samarbeten här och var. Bland annat ska jag (mer stora nyheter på en gång här!) haka på Oumph! till Hong Kong och Singapore NÄSTA VECKA och spana in nya vegotrender!!!! (Mer om det snart).

Men framförallt lovar jag er, fantastiska, älskade läsare att leverera en fett mycket mer genomarbetad, mer frekvent och mycket ambitiösare upplevelse. Jag vill hjälpa fler att välja vego, och ha jävligt kul på kuppen. Jävligt Gott är här för att stanna, och vegovågen har bara börjat ta fart.

Nu kör vi!

gustav-800px

20 Responses to Jävligt Gott goes professional! + fler stora news

 1. Elin 27 oktober, 2016 at 03:37 #

  Det här inlägget kom upp nu när jag slumpade recept men även om det inte kanske är högaktuellt måste jag skriva.. Fint att höra, tror detta kommer bli jävligt bra! Jag älskar dina recept så TACK ska du ha!

 2. tub 6 oktober, 2016 at 01:30 #

  Hej, tack för en inspirerande och trevlig blogg!

 3. blåmesen 30 augusti, 2016 at 07:04 #

  ROLIGT! Ser fram emot att fortsätta följa med på resan 🙂

 4. Diana 29 augusti, 2016 at 04:52 #

  Grattis till en ny fas i livet! Så inspirerande när någon vågar! Du kan det här och brinner för det så det succén är redan given✨. Ser fram emot fortsättningen med alla dina fabulösa recept.

 5. Micke 24 augusti, 2016 at 04:01 #

  Hej!

  Letar recept här flertalet gånger i veckan. Mycket av den bjudmat som jag och frun lagar till vänner kommer från denna bloggen, liksom stora delar av vår vardagsmat. Att höra att du kommer syssla än mer med matlagning är en jättekul nyhet! Fortsätt kör bara, det kommer bli bra detta. Du har talangen för det och lagar kort och gott grym vegetarisk mat.

  Vill också skicka med en hälsning. Många bloggar tenderar att förlora sin integritet när olika samarbeten ingås. Bli inte en av dessa bloggare. Var alltid öppen med samarbeten, varför du rekommenderar något särskilt och behåll bloggens trovärdighet och integritet. Då är vi många som kommer fortsätta hämta våra favoritrecept härifrån!

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 25 augusti, 2016 at 01:42 #

   Hej Micke! Tack så mycket och kul att höra att ni gillar maten jag lagar! Det betyder mycket.

   Jag tar med mig hälsningen och ska verkligen göra mitt bästa för att vara så trasparent och tydlig som möjligt. Jag håller helt med om att en blogg helt tappar sin trovärdighet om man börjar inovlera sig själv i dåliga eller okommunicerade samarbeten. Min ambition är att söka samarbeten med olika aktörer som stärker min egen idé om enkel och jävligt god vegetarisk mat, och som kan hjälpa fler att äta vegetariskt. Då känns det rätt och enkelt att stå för!

   Hoppas ni fortsätter att gilla bloggen och det jag gör, och hojta gärna om ni känner att jag missar någon gång så jag kan lära mig av mina misstag!

 6. Paula Jacobsson 23 augusti, 2016 at 02:52 #

  Woho! Så spännande. Ska bli jätteintressant att få följa med på den resan, inspirerande och drivna människor är det bästa jag vet. Stort lycka till, tror det här kommer gå jäkligt bra!

 7. Snigel 23 augusti, 2016 at 09:22 #

  Så härligt! Go for it! 🙂

  Du har verkligen en superbra och väldigt inspirerande blogg, även för oss som bara vill prova på vegetariskt ibland. Jag försöker äta mer vego men har svårt att hitta på nya rätter, samt – viktigt – hur man ska tillaga saker och ting. T ex: Vad passar på grillen? Måste man bara äta sallad? Kryddning? o s v.

  Dina recept är lockande och får säkert fler än jag att försöka hitta egna favoriter! Min främsta orsak till att äta mer vego är att jag behöver gå ner i vikt, men det skadar ju inte att äta god mat under tiden.

  Lycka till!

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 23 augusti, 2016 at 09:41 #

   Tack! Kul att höra att du får inspiration av bloggen. Vegetariskt kan ju verkligen vara ett jättebra sätt att gå ner i vikt om man planerar sin mat rätt, och samtidigt försöker tänka på att inte få i sig supermycket snabba kolhydrater och socker. Jag själv gick ju som sagt ner 15 kilo på ett år när jag ställde om min mat och började träna mer.

   Lycka till!

 8. Kim 23 augusti, 2016 at 08:57 #

  Så bra grej, en bra vegoblogg behövs verkligen!! Lycka till, tror det kommer gå toppen!

 9. Anna 23 augusti, 2016 at 08:47 #

  Brake a leg❣❣
  Jättekul, ska bli spännande att följa.

 10. Hanna 23 augusti, 2016 at 08:23 #

  Helt klar det bästa jag hört! Sjukt pepp på flera jävligt goda recept, dethär är ju ändå go-to bloggen när man vill bredda sin arsenal med goda recept alternativt imponera på köttisar, (ALLA älskar dina quornburgare). Firar också 10år som vego och dom senaste åren har du gjort det så mycket lättare, bara kör!

 11. Elin 23 augusti, 2016 at 08:16 #

  TACK, jag ser fram emot detta! Pepppepppepp!

 12. Josephine 23 augusti, 2016 at 08:04 #

  Häftigt! Lycka till! Tror det kommer gå hur bra som helst. Första gången jag kommenterar men jag har fått många bra tips och inspiration från din blogg/insta och ser fram emot att se hur den utvecklas.

  Btw så sa jag upp mig och startade eget för 2 år sen, det var SJUKT läskigt och jag hade ingen aning om hur det skulle gå men på dessa två år har jag inte ångrat mig en enda sekund! Har aldrig jobbat så mycket och så hårt som dessa år men det är värt det!

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 23 augusti, 2016 at 08:52 #

   Tack Josephine! Det kanske var precis vad jag behöver höra just nu! Nerverna är inte helt kolugna om man säger så 😉 😛

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes