Jävligt God BBQ, Serien – Avsnitt 4, Lanseringen

Hej!

Nu har vi kommit fram till det sista avsnittet av mitt egna lilla matprogram Jävligt God BBQ! Tiden flyger, eller hur? 😉 Avsnitt 1 – Jakten, 2 – Utmaningen och 3 – Testet hittar ni här!

I det här avsnittet får ni följa mig när jag arrangerade ett lanseringsevent tillsammans med Oatly för att fira att webbkursen med samma namn som den här serien släpptes i början av sommaren, och när vi knyter ihop säcken på serien och mitt lilla BBQ projekt för sommaren.

Syftet med serien har varit för mig att visa upp vad jag gör och vill åstadkomma med Jävligt Gott och på sätt och vis skriva något av ett manifest för vad jag tror på och vad jag skulle vilja bidra med. Jag hoppas att ni har uppskattat dem!

Just den här serien har handlat om BBQ, men det är inte det i sig som är grejen. Jag är inte en grillbloggare. Grillad mat har dock varit ett perfekt exempel, då det är något av det köttigaste en kan tänka sig, och vårens äventyr gav en perfekt backdrop för att berätta min historia om hur vi borde minska skillnaderna mellan vegetarisk mat och ”vanlig mat” för att även inbitna köttälskare ska tycka att det är the shit

I det första avsnittet försökte jag att sno ihop en liten presentation av vem jag är och varför jag gör det jag gör. Varför är jag så jäkla besatt i att göra vegoburgare egentligen? I avsnitt två tog jag mitt vegokäk och åkte till Sveriges absolut köttigaste festival – Grill & BBQ SM på Liseberg för att utmana proffsen på deras hemmaplan, och i avsnitt tre arrangerade vi ett stort avsmakningsevent på Sveriges största musikfestival Bråvalla. Allt med syftet att faktiskt komma ut med jävligt god vegetarisk mat till fler och visa upp att det faktiskt går att göra riktigt bra kebab utan kött. I det här sista avsnittet tar jag det sista steget för att nå ut till så många som möjligt när vi släpper webbkursen Jävligt God BBQ tillsammans med SvD för att nå ut – inte bara med inspirationen utan också med recepten och alla de där teknikerna som gör det möjligt till så många som möjligt.

Vill du veta mer om kursen ”Att Grilla Vegetariskt”?

Kursen innehåller:

  • Instruktionsvideos och steg för steg bilder
    Enkla och smarta grilltekniker som hjälper dig att grilla allt i från grytor och till pizza
  • Marinader, såser och tillbehör som lyfter fram smakerna i det vegetariska köket
  • Hur du får ut det bästa ur nya produkter som vegokött och växtbaserade mejerier
  • Hur du grillar olika sorters grönsaker för bästa resultat
  • Recepten i kursen innehåller instruktioner för både vegansk och lakto-ovo tillagning

Köp kursen här!

Som jag brukar säga: om du verkligen vill få någon att ändra sina vanor så måste du börja från början. Först måste du få dem att vilja göra det – och motivationen ökar hos allt fler i takt med att klimatångesten sprids som en löpeld. För det andra måste du visa på lösningarna – att det faktiskt finns god vegetarisk mat som även en köttätare vill äta. Och i det tredje måste du få dem att faktiskt tro på det – de måste få smaka på det för att acceptera att det faktiskt går och är på riktigt. Först därefter är folk villiga att faktiskt ge sig på att laga det själva.

Kursen och eventet kom ut redan i juni, så nu har kursen funnits ute för allmän beskådan ett tag och ni är ett helt gäng som har köpt den, vilket känns jättekul! Om ni är sugna på att själva djupdyka i det här med vegetarisk BBQ, antingen för att förlänga sommarsäsongen lite till, eller kanske inför nästa sommar så kan ni köpa den här nedanför! Här är också en liten säljvideo som vi klippt ihop för att visa hur den ser ut och vad den innehåller.

På eventet och i avnsittet ovan så bjöd jag och Oatly på Fooled Porkgryta och veganska Oatshakes, som ni hittar recepten på om ni klickar på respektive namn. Ni måste verkligen testa bägge två, det är sjukt smarrigt!

 

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates requiredNo comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes