Jag släpper kokbok i sept! Vegansk Husmanskost – Vardagsrätter, Klassiker, Högtidsmat. Förhandsbeställ signerat ex!

Hej!

ÄNTLIGEN får jag gå ut med nyheten som jag hållit hemlig nu ända sedan i oktober! Jag släpper en egen kokbok 3 september på Bonnier Fakta! Den heter Vegansk Husmanskost – Vardagsrätter, Klassiker, Högtidsmat OCH du kan förhandsboka den redan nu, signerad! Då garanterar du att du blir en av de första som får den i handen med en hälsning från mig, och du hjälper mig att nå ut till så många som möjligt och visa att det finns en efterfrågan på den här typen av bok och mat i Sverige idag 😀

Förstår ni hur stort det här är? Jag är otroligt tacksam för den här chansen. Att få släppa min egen kokbok om vegansk husmanskost på Sveriges största förlag är enormt. Jag har knappt ord för hur glad och nervös jag är över det här. Kommer folk att fatta grejen? Är det för nishat? Är Sverige redo för en kokbok om vegansk husmanskost? FÅR husmanskost vara veganskt utanför min egen lilla bubbla? Visst jag släppte ett litet häfte på det här temat för tre år sedan. Men det var ju en helt annan grej.

Samtidigt är jag så jävla peppad. Så klart folk kommer fatta. För NI fattar ju! Alla ni läsare som genom åren har lyft och peppat mig och som har gjort allt det här möjligt. Mina köttbullsrecept och husmanskostrecept har alltid varit de ni älskat mest och som jag fått mest kommentarer på. Jag är säker på att ni är många där ute som precis som jag väntat på den här boken. Väntat på att vi ska visa Sverige att vi inte behöver ge upp någonting alls för att äta hållbarare och bättre för djur, hälsa och klimat. Du kan äta kakan och ha den kvar. Vi måste uppdatera vår matkultur om vi ska få med oss så många som möjligt, så snabbt som möjligt. Inte låsa fast den i gamla hjulspår och vägra låta den ta steget in i framtiden. Det är inte proteinkällan som definierar köttbullen. Det är allt det andra. Smakerna, texturerna, tillbehören och inte minst upplevelsen.

Och för er som följt mig ett tag och har koll på att det även kommer att bli en kokbok med Vego i Världsklass känner er kanske lite förvirrade. Vadå, en till bok?! Och ja! En till bok! Den boken är dock en del av ett stort projekt om växtbaserad träningsmat tillsammans med Världsnaturfonden och Svenska Olympiska kommittén som jag är en del i, medan detta – Vegansk Husmanskost – är min helt egna kokbok. Jävligt Gott i själ och hjärta. De kommer bägge komma ungefär samtidigt runt augusti, och jag hoppas att ni kommer att tycka lika mycket om bägge två. Böckerna är väldigt olika, den här handlar till 3000 % procent om matnjuteri, om att hylla och uppdatera den husmanskost jag växte upp med, och den andra boken handlar om att spräcka proteinmyten och om att prestera på topp utan kött. Men mer om den andra boken i ett annat inlägg.

Vad innehåller boken?

Som rubriken säger så innehåller den tre huvudsakliga kapitel, Vardagsrätter, Klassiker och Högtidsmat. Den inleds också med ett teorikapitel där vi går igenom alla de viktigaste grejerna du behöver kunna och komma ihåg för att bli en mästare i det veganska köket. Vi går igenom de vanligaste råvarorna och vegosubstituten, hur du kan tänka när du ska veganisera recept, hur du bygger upp en komplett och näringsriktig växtbaserad måltid och så klart hur du får allt att smaka riktigt jävla gott!

I kapitlet Vardagsrätter så har jag veganiserat några av Sveriges och mina egna absoluta favoriträtter. Du hittar köttfärssås, carbonara, lasagne, kycklinggrytor, soppor, enkla grytor och pannor. Rätter du antagligen har ätit och lagat hundratals gånger, men nu i uppdaterad och enkel vegoform.

I Klassiker ger jag mina recept på några av det svenska husmanskostskökets stöttepelare. Så klart köttbullar, men också kåldolmar, ängamat, smörgåstårta, palt, kroppkakor, köttfärslimpa och många andra rätter. Du kommer garanterat kunna imponera på farmor framöver!

Och i det sista kapitlet, Högtidsmat så har jag tagit fram recept på alla de viktigaste rätterna till julbordet, påskbordet, till midsommar och till kräftskivan. Du kommer aldrig behöva sakna gravlaxen, julskinkan, köttbullarna, potatissalladen, pajen, sillen eller kräftorna igen!

Boken innehåller både recept från bloggen, som i de flesta fall fått sig en uppryckning och uppdatering efter att ha legat här i några år, och helt nya recept som jag tagit fram specifikt för boken och som inte kommer publiceras någon annan stans. Det vill säga, även om du lagat alla mina recept här ifrån bloggen i många år kommer du ändå hitta en massa nytt!

Så vad väntar ni på? Förbeställ gärna boken så sprider vi tillsammans ordet om hur vi räddar världen och frälser Sverige med hjälp av Vegansk Husmanskost!

, , , , ,

9 Responses to Jag släpper kokbok i sept! Vegansk Husmanskost – Vardagsrätter, Klassiker, Högtidsmat. Förhandsbeställ signerat ex!

 1. Mia 8 november, 2019 at 06:06 #

  Hej,
  Vill ge bort din bok i julklapp men jag kan inte hitta den?
  Tacksam för hjälp.

  Vänligen
  Mia 🙂

 2. Elin 29 juni, 2019 at 10:12 #

  Wow! Ena boken perfekt till min pappa som är kock och lagar husmanskost, andra boken perfekt till min storebror som bygger muskler och är skeptisk till vegansk kost inom träning. Tack!

 3. Erika 5 maj, 2019 at 08:05 #

  Länken för att förhandsbeställa boken är fel. Någon har råkat skriva adlibr.is, dvs satt punkten fel. Och då kommer man ingenstans alls faktiskt, även fast man vill det.

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 7 maj, 2019 at 12:30 #

   Punkten skulle vara där den är, men det hade smugit in sig https:// innan vilket gjorde att länken inte funkade. Tack för att du påtalade!

 4. Linda Engström 17 april, 2019 at 08:10 #

  Hur roligt och bra som helst! Jag tar mig an den vegetariska kosten mer och mer men den veganska känns långt bort. Tills nu. Tack för pepp och inspiration. Och lycka till!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Support you local blogger – Köp en signerad kokbok! | Jävligt gott - vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 18 mars, 2020

  […] nu säljer vi både Vegansk Husmanskost och min gamla bok Jävligt God BBQ […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes