Jag ska tävla i matlagning med Ta Fram Det Bästa

img_1476

Food boxen som kom hem, och min middag för den kvällen, en vegansk svamprisotto! 🙂

Hej Vänner!

Som ni kanske har sett så har jag ett litet samarbete med Ta Fram Det Bästa på gång. Jag är så kallad miniambassadör för dem under november och december, och tillsammans ska vi genomföra ett par events och ta fram lite nya goda recept baserade på deras produkter Kikkoman soja, Tabasco, Colman’s senapspulver och Grey Poupon Dijonsenap. 

Det är rätt så goda grejer, så det är ingen plåga direkt om jag säger så 😉 Som jag sagt tidigare så går en stor del av min matlagning ut på att hitta sätt att kompensera för bristen på smak när man tar bort köttet från klassiska rätter och ersätter dem med vegetariska alternativ. Då är produkter som senap, soja och Tabasco helt fantastiska att klicka ner i grytan för att få extra push i rätten.

img_1373

För två veckor sedan var jag på det första av två events, där Jennie Walldén bjöd på sina färdigheter i det koreanska köket genom att låta oss laga smarriga fusionsrätter där koreanska smaker fick sätta lite flärd på det klassiska julbordet. Framförallt förrätten som jag, Jessica Frej och Zeina Mourtada (Zeinas Kitchen) fick laga var riktigt smarrig och påhittig. Receptet på den – veganska pilgrimsmusslor med blomkåls- och misopuré hittar ni här.

På tisdag nästa vecka är det MIN tur att stå för maten när nästa event arrangeras! Då möter jag en annan matbloggare, Lindas Matstuga, i en cook off duell där vi har fått utmaningen att utifrån en ”Secret Food Box” som jag fick hemlevererad förra veckan ta fram ett lyxigt nyårsrecept som vi sedan ska laga i en riktig Sveriges Mästerkocksfinal. Två kockar. En timme. Varsin rätt och tre domare. Nervigt värre! :S

Nu är jag verkligen inte den som tar den här typen av grejer på för stort allvar. Det är så klart att det vore kul att vinna, och få sitt recept filmat och marknadsfört av Ta Fram Det Bästa, men framförallt är det ju kul att laga mat och att träffa en massa roliga människor.

Linda däremot är en gammal Sveriges Mästerkocksdeltagare, och uppenbarligen ytterst luttrad i det här med att tävla i mat :O Så jag får nog ställa in mig på att förlora så värdigt som möjligt 😉

Ingredienserna som vi fick i boxen, och reglerna för tävlingen är:

img_1481

Ingredienser:

 1. Svartkål
 2. Blomkål
 3. Avokado
 4. Vinteräpple
 5. Granatäpple
 6. Fikon
 7. Mango
 8. Furikake
 9. Popcorn
 10. Parmesan
 11. Aborioris
 12. Sötpotatis
 13. Pumpafrön
 14. Salladslök
 15. Krasse

Utöver dessa får vi köpa till valfria proteiner, kolhydrater och mejeriprodukter (eller motsvarande) för upp till 300 kronor. Vi får också använda vilka kryddor och örter samt olja och buljonger vi vill och vi måste använda åtminstone två av Ta Fram Det Bästas produkter Kikkoman, Tabasco, Colman’s eller Grey Poupons Dijon.

Mitt recept är hemligt till själva tävlingen, men vad skulle ni ha lagat med de ingredienserna?

img_1478

, , , , , , , , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes