Intervju med Daniél Kallonas, Årets Klimatkök 2019

*I samarbete med GastroNord*

Hej!

Då GastroNord mässan ställdes in på grund av Corona så har vi flyttat seminarierna som vi skulle haft på mässan till det digitala istället. I några tidigare videor har jag träffat och intervjuat Bastard Burgers COO samt skolkocken Magnus Naess som är specialiserad på vego i skolan. Nu har turen kommit till en ny skolkock, Daniél Kallonas som är chefskock på Skapaskolan i Huddinge.

Daniel har blivit känd det senaste året för det sätt han jobbar med att göra sitt skolkök så hållbart som möjligt, något som lett till flertalet priser och nomineringar. 2019 blev han nominerad i fyra kategorier på White Guide Junior galan och vann priset för Årets Klimatkök. Samma år vann han också Huddinge kommuns klimatpris. Nu i år är han på nytt nominerad i fyra kategorier på White Guide Junio 2020, bland annat som årets skolrestaurang, årets skolkock, årets hållbara skolkök och årets klimatkök. Vi håller tummarna för honom!

Daniél är en av de kockar som under 2020 kommer släppa kurser på Jävligt Gott academy där han delar med sig av sin menyplaneringsfilosofi, sina bästa tekniker för att minska matsvinn och hur han arbetar med att öka mängden eko och vego på sin meny.

I den här videon förklarar han kortfattat hur han jobbar och vad som är nycklarna till att lyckas med det han har gjort. Hur man med 3 dagar vego och 4 rätter på menyn varje dag, utan större budget än andra kan uppnå 90 % ekologiskt och minimalt med matsvinn.

Vill ni veta mer om hans kurser så kan ni maila till javligtgott@coursio.com så får ni mer info så fort hans kurser släpps på akademin!

, , , , ,

One Response to Intervju med Daniél Kallonas, Årets Klimatkök 2019

  1. koppar diskho 12 juni, 2020 at 08:18 #

    Utmärkt och mycket spännande blogg. Kommer att läsa mycket mer från och med nu

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes