Il forno da Gino

Jag och Sarah har en förkärlek för mysiga italienska budgetrestauranger runt Fridhemsplan. Lite smalt kan tyckas, och fram tills nyligen var det i stort sett synonymt med Primo på hantverkargatan som jag tidigare skrivit om ett par gånger, här och här.

För ungefär ett halvår sedan upptäckte vi dock det här stället som ligger lite off, men fortfarande nästan mitt i smeten och blev direkt superförtjusta. Maten är helt okej för att vara en budgetitalienare, jag har aldrig haft något att klaga på och blir ofta positivt överraskad. Men framförallt är lokalerna helmysiga med tegelväggar och ett öppet kök (det senaste in haute cuisine enligt Marcus Aujalay) och personalen är supertrevlig. Tydligen har DN skrivit en hel artikel om hur trevlig personalen är (sitter uppsatt på väggen hos dem), och jag känner mig benägen att stämma in i lovkören. Bara det faktum att de faktiskt erbjöd mig mer bröd, helt frivilligt(!), när jag hade ätit upp det jag fick från början är ett stort plus. Vanligtvis brukar italienska restauranger vakta de där små pizzadegsbitarna de serverar till pizzasalladen som om det vore bladguld i degen… Det är de små sakerna som gör det.

Sen är det ju ett plus att de har hela 3 vegetariska pastaalternativ att välja mellan. I like.

,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes