Hornhuset, restaurangrecension

IMG_3542

Vi bor ganska nära Hornstull, så när vi nu för några veckor sedan äntligen fick tillfälle att komma ut bara min sambo och jag tack vare min kära mor som ställde upp som barnvakt, så föll det sig ganska naturligt att börja med att testa de nya restaurangerna i nybyggda Hornstullsgallerian. Ja, jag skriver restaurangerna för det är faktiskt tre olika restauranger som trängs i den nybyggda delen, det så kallade Hornhuset (ja, haha, mycket roligt namn. Vi fattar HORnhuset, väldigt Hornstull av er.) En på varje våning.

Överst ligger en kombinerad neapolitansk pizzeria och fotbollsbar. Mycket konstig mix om du frågar mig, som inte är så förtjust i fotboll. Pizzan är säkert bra dock, men jag har inte testat den ännu. Får bli när brorsan (som är tokig i fotboll) är i stan nästa gång. Det är på våning ett och två som den riktiga behållningen finns. Våning två är mer inriktad på á la carte och mellanstora rätter och nedervåningen är en tapasrestaurang med någon sorts svensk-spansk crossover touch. Där bokar man inte bort utan bara dyker in bäst man vill.

Vi har varit och käkat på bägge nedervåningen och på våning två, men var nu senast på nedervåningens med sina smårätter. Vi var för ett tag sedan på våning två med barnvagn en torsdagskväll, något som kanske inte helt kan rekommenderas då akustiken är ganska kass där uppe vilket gjorde det lite för skränigt för en bebis.

IMG_3540

Den obligatoriska ”jag glömde fota innan jag började äta” bilden.

Men, oavsett vad. Den stora behållningen med bägge dessa ställen är det stora utbudet av god och vegetarisk mat. Eller vegetariskt och vegetariskt. Mat med fokus på grönsaker ska jag väl säga, för det är mer så det känns.

Nu senast åt jag vitlöksstekta champinjoner och rotselleribitar i olja, friterade blomkålsbuketter i majonäs och stekt chevré med avocadoröra och hollandaise. Alla var väldigt goda, men kanske framförallt champinjonerna med rotselleri. De rekommenderar jag verkligen! Helt otroligt hur mjäll de fått rotsellerin och hur väl den gick ihop med vitlöken och svampen. Chevrén var nog den tråkigaste rätten, tyckte inte att den smakade så mycket mer än just chevré med avocado och citron och rätten kändes lite torr.

Vid tidigare besök har jag både ätit helbakad rotselleri med kalamataoliver och kapris på andra våningen och ungsbakad helt blomkålshuvud med parmesankräm och citron under lunchen på nedervåningen. Bägge två riktigt smarriga och supersmarta grönsaksrätter för helt okej pris (dyrt, men det är vad man förväntar sig på ett sånt här ställe).

Overall väl värt ett besök om du har en eller två femhundringar som bränner i fickan och är sugen på att uppleva goda svenska grönsaker på ett nytt och medelhavsinspirerat sätt. Helt in my taste!

, ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes