Hemmakväll och soppa framför TV:n. Enkelt är bäst!

Soppa är najs. Vi brukar käka det jämt och ständigt då det både är fullproppat med nyttigheter och Kirr gillar det. Vad mer kan man kräva?

Soppa är dock en av de där rätterna som jag aldrig orkar gräva fram några inspirerande recept på. Det känns ju liksom lite pointless ibland – hacka, koka, mixa, krydda. Inte så stor variation… Men det har sina fördelar. Plocka ut lite goda grönsaker och kryddor, koka dem mjuka och vips så har du käk! Släng in lite varma mackor, som idag eller kanske pankakor så har du middagen fixad på typ 20 min.

En sak jag lärt mig är att enkelt är bäst. Kör få ingredienser och låt grönsakernas smak få ta så stor plats som möjligt. Då blir det absolut godast. Vissa grönsaker kan man förbereda innan, typ rosta paprika eller torka tomater i ugn för att få smakerna att koncentreras.

Så här ser receptet ut till kvällens soppa.

1,5 l grönsaksbuljong
0,5 dl matlagningsgrädde
2 buketter broccoli
1/2 gullök
1 klyfta vitlök
Salt och vitpeppar

Hacka lök, vitlök och broccoli i småbitar. Stek på löken lätt i olivolja för att göra den mjuk i en kastrull, häll därefter i broccolin och buljongen. Låt den koka i ca 10 minuter tills allt är mjukt. Häll därefter i grädden och koka upp igen. Häll över soppan i en bunke och mixa den slät med en handmixer eller matberedare och häll sedan tillbaks allt i kastrullen. Salta, peppra och red ev. av med lite utspätt mjöl. Låt koka upp igen och servera tillsammans med varma mackor. Broccolin går att byta ut mot vilken grönsak eller rotsak man nu har hemma.

, , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes