Här ska det slow cookas!

IMG_9192 (1024x765)

Någon gång skulle det väl hända. Jag har ingått mitt första sponsringsavtal för Jävligt gott. Och det kommer visa sig, hoppas jag, vara jävligt fördelaktigt för mig. Jag har fått en slow cooker och som tack för det ska jag testa den i ett antal recept. Det är en riktig värsting, 5,7 liter – timer och värmehållning. Kostar som en mindre matberedare, och ser ut som ett rymdskepp.

Ni har säkert sett reklamen på TV – den är ganska töntig och går ut på att någon glassig kontorssnubbe säger till sin fru att han fixat maten medan han var på jobbet ”-Hoppas du gillar helstekt kyckling, höhö”. Crock-Pot heter märket och det är tydligen de som ursprungligen lanserade slow cookern i USA på 70talet eller nåt. Själva apparaten består av ett enkelt stengodskärl som sänks ned i en aluminiumform som värmer kärlet både underifrån och ifrån sidorna samtidigt. Tillsammans med ett lufttätt lock så nära på bastubadas maten långsamt med i stort sett ingen vätskeförlust och med tydligen väldigt bra kokegenskaper. Den drivs via eluttag och ska tydligen vara energisnålare än en spis (if they say so… jag är inte den som springer runt med elmätare i bakfickan).

Jag har inte hunnit testa den så mycket ännu. Bara använt den en gång för att göra quornfärsås. Det blev helt okej, mustigt men quornfärsen blev ganska överkokt, så den kanske man borde lägga i senare i receptet istället för att låta den koka med ända från början nästa gång. Efter att ha räckt för rejäla middagsportioner till tre så blev den matlådor i två veckor. Inte illa för typ en halvtimmes jobb!

Så – nu vill jag ha era tips eller förslag. Vilka recept borde jag testa? Har ni använt en slow cooker någon gång? Vad tror ni vore spännande att försöka sig på? Vilken blir nästa veckas matlåda? Kommentarsfältet gött folk!

, , ,

15 Responses to Här ska det slow cookas!

 1. Sture Haglund 6 juni, 2013 at 03:24 #

  Jo jo. Den illa gör han blir far som farsan brukar säga. Grattis i alla fall och hoppas det går bra. Ser fram emot fler recept och lite erfarenheter från nya grytan. Undrar om det möjligen går att göra samma sak genom att sätta in en gryta i en vanlig ugn och sätta den på 70 grader eller så.

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 6 juni, 2013 at 09:14 #

   Hej och tack!:) Ja det tror jag borde ge någon sorts liknande effekt!

 2. Elias 6 maj, 2013 at 06:33 #

  Nu har du slow cookat i snart 4 månader, hur går det egentligen ? 😉

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 29 maj, 2013 at 05:33 #

   Haha, ja det kan tänkas ha sett lite tokigt ut. Jag har haft ett databasfel på bloggen och har inte kunnat logga in i redigeringsläget sedan i januari. Detta kombinerat med en väldigt stressig vår (nytt jobb och gravid flickvän(!!!!)) har inneburit att jag inte fått så mycket gjort på senaste. Men nu har jag äntligen fått tag i en hacker som hjälpte mig med problemet, så snart kommer det nya inlägg!:)

 3. Danne 18 april, 2013 at 01:35 #

  Nu har du VERKLIGEN slow cookat! kom igen nu,uppdatera sidan 🙂

 4. Sara (the Wishful Tinker) 26 februari, 2013 at 04:31 #

  Detta ska bli spännande. Har ganska nyligen införskaffat den mindre rymdskeppsliknande varianten av crock pot, men har inte lyckats så bra i jakten på slow cook veg recept, antagligen att göra med att jag fortfarande är rätt grön (höhö) när det gäller veg-matlagning. Så inga tips tyvärr, men jag väntar med intresse..

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 29 maj, 2013 at 05:45 #

   Hej!

   Ja, nu när jag är ingång igen ska jag försöka lägga ut ett par. Mitt enda problem är att den är så stor så det är sällan jag lagar så stora omgångar att den är värd att ta fram. Det är typ till partymiddagar och stora lunchkok osv. Men det kommer!

 5. Josephine 24 januari, 2013 at 08:48 #

  Hej! Jag tycker verkligen om din blogg, TACK för alla fina recept. Ditt recept på Limequorn gjorde succe i min köttätande familj bl.a.

  Jag vill bara påpeka en sak; Den där grejen du har överst på bloggen som bläddrar mellan olika blogginlägg är väldigt störig när man scrollat ner. Varje gång det växlar mellan en eller två textrader där åker sidan upp eller ner när man läser.
  Vet inte om det går att fixa genom att göra den rutan större?

  Vänliga hälsningar, Josephine

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 29 maj, 2013 at 05:53 #

   Hej!

   Ja jag vet att den kan vara lite irriterande.. ska kolla vad som går att göra. Tack för uppskattningen i övrigt! 🙂

 6. Magnus 12 januari, 2013 at 01:38 #

  Hej !
  Kul sida du har !
  Har en Crock_Pot sen några år tillbaka som jag kör diverse stekar och grytor i, vansinnigt gott blir det !
  En chilistark norsk ”Bacalao” borde funka om du byter ut klippfisken mot rimmade quornfileer !

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 13 januari, 2013 at 02:18 #

   Det lät spännande, har jag aldrig hört talas om. Ska kolla upp, tack för tipset!

 7. MCN 8 januari, 2013 at 04:53 #

  Spännande! Hela Pintrest svämmar ju över av olika crocpot-tips, har liksom funderat på om det verkligen kan vara så bra som alla säger. Ska bli spännande att följa!
  (Men hur funkar det där – kan du dissa den trots sponset?)

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 9 januari, 2013 at 09:51 #

   Hej! Jag är helt fri att dissa eller hissa. De ville bara att jag skulle skriva om den. Ang tipsen så finns de ja, men dels känns det lite skralare på den vegetariska fronten och sen är det svårt att veta vart man ska börja. Känner mig ganska konservativ än så länge och har mest kört ”vanliga” recept som jag annars skulle ha långkokt på spisen.

   Gjorde just en storladdning chili för matlådor i den under kvällen. Funkade fint och innebar sjukt lite jobb. Den enda grejen jag eg. har att klaga på än så länge är att den luktar bränt gummi. Riktigt wierd. Men tydligen så är det normalt i början (ska bero på någon tunt skyddande plasthölje på värmeaggregaten lr liknande enligt google). Men om den lukten tänker hålla i sig framöver så kommer jag ställa mig lite skeptisk till det hela på sikt.

 8. emmy 7 januari, 2013 at 11:04 #

  ratatouille! eftersom det blir fantastiskt när man kokar det länge och låter smakerna gotta sig.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes