Halloumisallad med gröna bönor

Det här receptet har jag snott ifrån DN.se. Jag har bytt namn på den från Bönsallad med halloumi till Halloumisallad med bönor samt lagt till rädisor och citron. I’m a real wild child!

Nä men seriously. Det här är schysst, en lite annan, svensk take på halloumi, jag käkade det med saltstekt potatis vilket passade riktigt fint. Supervårigt.

Recept Halloumisallad med gröna bönor 4 personer

2 paket á 200 g halloumi (inte grilloumi eller stekoumi eller något annat avgudaaktigt skräp, det är bara billiga bluffkopior som inte går att steka utan att få en enda klibbig smet i stekpannan.)
200 g gröna bönor
1 knippe rädisor
1/2 kruka färsk timjan
1/2 kruka färsk basilika
juice från 1/3 citron
1/2 dl olivolja
1 klyfta vitlök
salt och mycket svartpeppar

Skär halloumin i ca 1 cm tjocka skivor. Skölj och rensa bönorna och rädisorna. Skär rädisorna i klyftor. Koka bönorna i 5-10 minuter tills de är mjuka men med ganska mycket tuggmotstånd. Blanda citron, olja, vitlök, örter, salt och peppar till en dressing. Stek halloumin på hög värme i en nonstickpanna med lite olivolja. När den är klar, lägg direkt upp på ett serveringsfat, blanda med bönorna, de färska rädisorna och dressing. Smaka ev. av med mer citron, salt och peppar. Servera direkt.

Det går förövrigt mycket bra att variera örterna efter smak. Oregano, körvel och gräslök funkar säkert också mycket bra. Även grönsakerna går att variera, ha bara bönor, byt ut mot andra vårprimörer eller något liknande. Jag gjorde misstaget att koka även rädisorna, totalt onödigt. Gör inte det.

, , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes