Halloumiburgare med grönsaksstavar och tzatsiki

Till vardags är jag förtroendevald och arvoderad för en mkt cool ungdomsorganisation. Vi hade kickoff för den nyvalda styrelsen i helgen och jag stod som vanligt för all mat!

Lördagen som vi spenderade hemma hos min goda vän, tillika styrelsekamrat, Silvia, bjöd på lingondricka, chips, sällskapsspel och en hel massa kul. Ja i stort sett allting förutom ett matbord eller stolar att sitta på. Förberedd på detta som jag var snodde jag hop mat som går att äta sittandes eller på annat vis lite mer mobilt än vanligt.

Det blev najs, även om man kanske ska undvika att ha en massa tzatsiki på sin burgare om man vill gå omkring med den. Blev ganska slabbigt.

Halloumiburgare med grönsaksstavar och tzatsiki för 4-6 personer

600 g halloumi
1 burk ajvar
1 kruka med sallad
1 tunt skivad rödlök
3 skivade tomater
saft från 1/2 citron
Svartpeppar

6-8 hamburgerbröd

Grönsaksstavar och tzatsiki

5 dl matlagningsyoghurt
1 stor gurka
2 vitlöksklyftor
2 stora röda paprikor
2 stora gula paprikor
3 stora morötter
Salt och svartpeppar

Börja med att fixa tzatsikin. Riv 2/3 av gurkan grovt och pressa ut det mesta av vattnet. Blanda med yoghurten, finhackad vitlök efter smak samt salt och peppar. Skär därefter paprikorna, resten av gurkan samt morötterna till ca 1 dm långa och 1 cm smala stavar. Skiva halloumin så de blir önskat antal skivor och stek dem i lite olja i en het stekpanna med ett skvätt citronjuice och rikligt med svartpeppar. Lägg ihop burgarna med halloumi, sallad, rödlök, tomat, en stor klick ajvar och ev. en klick tsatsiki och bröd som du rostar i stekpannan. Låt alla plocka ihop sin egen burgare, ställ ut fat med grönsakstavar och skålar med dipp på strategiskt utvalda platser och låt minglet börja!

, , , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes