Gyllene potatis och vitkålswok

Igår var jag ute och drack alldeles för många öl, så jag tog mig en lugn fredagskväll framför Fight club och Criminal Minds. Sarah var ute med en gammal vän och käkade. Indiskt på något hippt ställe vid Mariatorget, Dado heter det och det ligger högt upp på min måste besökalista. Alltid kul med nya grejer.

Men men. Min kväll förgylldes av den här lilla rätten. Käkade den med färdiga vegetariska vårrullar och sweet chillisås. Inte så jävla slow food, men gott. Woken däremot tar jag all cred för!

Gyllene potatis och vitkålswok 1-2 portioner
2 medelstora fasta potatisar
100 g vitkål
1 charlottenlök
1 vitlöksklyfta
1 tsk hackad färsk ingefära
lite färsk röd chilli
1 msk ljus soja
1 msk sesamfrön
valfria färska örter
2 msk rapsolja

Tvätta potatisarna och skiva dem tunt med skalen på. Strimla vitkålen i 1 cm tjocka långa strimlor. Skala löken och skär den i klyftor. Hacka vitlöken, ingefäran och chilin. Värm oljan i en wok, när den är varm lägg i potatisen och låt den få lite färg, tar ca 2-3 minuter på hög värme. Lägg i resten av de hackade ingredienserna och stek med på hög värme tills vitkålen mjuknat upp en aning. Slå över sojan och sesamfröna och smaka av med salt. Rör ner örterna och servera! Tar typ 5 minuter att förbereda, 5 minuter att laga och dessvärre typ 5 minuter innan det är slut och uppätet.


, ,

5 Responses to Gyllene potatis och vitkålswok

 1. Selma 11 november, 2017 at 10:33 #

  Jätte gott! Det första av dina recept jag använt. Jag använde lila potatis, det blev en fin färgkombination.

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 14 november, 2017 at 11:22 #

   Det kan jag tänka mig! Hoppas du vill testa fler recept!

 2. Icka 30 september, 2016 at 05:32 #

  Alltså det här… Jag testade receptet och det var så vansinnigt gott och beroendegramkallande att jag blev tvungen att äta det fyra dagar i rad Kombinationen av vitkålen och sojan med lite chilisting… Så gott!

 3. Camilla 31 januari, 2015 at 04:24 #

  Supergott! Vi hade ingen potatis och körde på quornbitar vilket funkade kalas!

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes