Grillade paprikor fyllda med fetaost

Det här är ett recept som jag slängde i hop för några veckor sedan när jag tröttnat på att bara grilla samma gamla grejer hela tiden. Jag brukar ganska sällan grilla fyllda grönsaker, men just paprikor lämpar sig ju faktiskt ganska så bra för ändamålet. Det blev väldigt gott, men det är nästan så att jag mer skulle rekommendera dessa som ett tillbehör till någonting än som en egen huvudrätt. Osten smälte och blandade sig med safterna från paprikan så resultatet blev en grillad paprika fylld med fetaostkräm. Jag kan tänka mig att det blir mer av en huvudrätt om man istället för fetaosten använder sig av tofu, eller åtminstone kör 50/50 tofu och fetaost.

Så, ät dessa tillsammans med något annat grillat, kanske en god korv, ett par biffar eller några spett. En paprika räcker lugnt per person.

Grillade paprikor fyllda med fetaost 2 portioner

2 stora röda paprikor
250 gram fetaost
1 mellanstort knippe bladpersilja
1 röd chili
1 msk torkad basilika
några blad färsk basilika
Salt och  svartpeppar
Steksnöre att binda ihop paprikorna med

Smula ner fetaosten i en bunke. Finhacka persiljan (endast bladen) och basilikan. Finhacka chilin (kärna ur om du inte vill ha den så stark). Blanda ihop alla ingredienser till en fast smet med hjälp av en slev eller för hand. Salta endast lätt men ha i ganska mycket svartpeppar. Smaka av, kom ihåg att smakerna blir mildare när de grillas så var inte orolig för att ta i lite.

Skär av ett smalt lock från ena långsidan på bägge paprikorna. Kärna ur dem och ta bort de vita hinnorna. Skölj dem och fyll dem därefter till bredden med ostblandningen. Knyt ihop dem hårt med steksnöre som du först låtit ligga i vatten i några minuter (detta är viktigt, annars brinner snörena av när du grillar och då ramlar paprikorna isär).

Grilla tills paprikorna fått rejält med färg, i minst ca 10 minuter. Oroa dig inte för att bränna vid dem, det är lätt att skrapa bort det brända i efterhand.

, , , , , , ,

4 Responses to Grillade paprikor fyllda med fetaost

 1. Lotta P 1 augusti, 2013 at 08:20 #

  Hej. Min kropp har bestämt att jag inte skall äta kött, fisk, kyckling mm. När jag har provat det enkla som jag kunde hitta på att laga, googlade jag en dag och fann denna sida. Toppen! Jag är en sådan matlagare som lagar mat utefter en prel. Lista ingredienser, ser dom som förslag, men bilden är viktigast. Det är inte alltid som bilden o rätten som ställs fram på bordet är samma, men det viktiga är att det är gott o nyttigt. Tack för inspiration gjorde paprikorna igår, dessa passade hela familjen.

 2. Sum 27 juli, 2012 at 03:34 #

  Hi!! I came here through vegetariskt.com and found your blog interesting! I’m glad to see so many Indian recipes as well 🙂 I’m an Indian now living in Sweden. Being a vegetarian, I too share love for food. I blog at https://sumscuisine.blogspot.se/ Please do visit for a range of Indian vegetarian recipes. And pls let me know what you feel 🙂 Cheers!!

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 27 juli, 2012 at 10:53 #

   Hello! I’m very happy to hear that you like my recepies:) It warms me especially to hear it from an indian since I really enyoj indian cooking and have been trying to cook it right myself (with varying results.. it’s really hard!). I sure am gonna check your blog out to see if I can pick anything more up from you.

   Hope you enyoj Sweden!

   Cheers!

 3. Marja - Baka Sockerfritt 24 juli, 2012 at 07:27 #

  Så gott det ser ut! Ugnsrostad/grillad paprika är en favorit. Har tonfiskfyllning som favorit, men fetaost verkar väldigt gott!

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes