Glasnudelsallad med jordnötssås och marinerade bärtabitar

Det här receptet ska serveras på menyn på Jävligt Gott restaurangen på Vegovision 2019.

Glasnudelsallad med jordnötssås och gulärtstempeh, 4 portioner

  • 1 paket Bärta Chili Lime, 360 g
  • 2 tsk kikkomansoja
  • 200 g vermicelli, glasnudlar av mungbönor
  • 250 g pak choi eller salladskål
  • 1 stor eller 2 normalstora morötter
  • 1 rödlök
  • 150 g vitkål
  • ett rejält knippe färska örter, koriander, mynta och thaibasilika
  • 2 salladslökar
  • 50 g jordnötter
  • Rapsolja till stekning

Marinad

  • 3 cm färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • juice från 2 lime
  • 100 g salta jordnötter
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 4 ½ msk kikkoman soja
  • 3 msk agavesirap
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 tsk sambal olek

Gör så här

  1. Börja med att koka glasnudlarna enligt recept på påsen. Skölj i kallt vatten och låt ligga i kallvattenbad tills de ska användas.
  2. Ta fram Bärtan så den får tina till rumstemperatur
  3. Blanda därefter ner finriven ingefära, 2 grovhackade vitlöksklyftor, agavesirap, vitvinsvinäger, näringsjäst, vatten, sambal olek, soja, limejuice från 2 st lime och 100 g jordnötter i en mixerskål och mixa till en slät dressing.
  4. Skiva rödlöken, pak choien, vitkålen och moroten tunt. Skiva salladslöken. Grovhacka resten av jordnötterna och ställ åt sidan.
  5. Skär bärtabitarna i fyra smalare stavar, en gång på ledden och en gång på bredden.
  6. Värm en stor stekpanna eller wok på hög värme med lite olja och stek bärtabitarna tillsammans med 2 tsk kikkomansoja tills de fått fin stekyta. Ställ åt sidan.
  7. Woka därefter snabbt rödlöken, vitkålen och morötterna på hög värme.
  8. När de börjat få små svarta prickar på sig så blandar du i pak choien i de andra grönsakerna och rör runt så allt blandas och blir varmt. Ta av från plattan.
  9. Avsluta med att röra ner de kalla nudlarna, dressingen, de färska örterna och blanda väl.
  10. Servera med srirachasås, de hackade jordnötterna, och salladslök på toppen.

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes