Franskt på à la Crêpe på Katarina Bangata

I helgen var mamma här på besök. Vi var på Cat Stevens/Yusuf, umgicks med Sarahs familj och tog en riktig hejdundrans långpromenad. Mycket trevligt måste jag säga, träffar henne alldeles för sällan då hon fortfarande bor kvar i Borlänge. Innan konserten så käkade vi middag med Sarahs föräldrar på À la Crêpe som ligger på Katarina Bangata på Södermalm, nästan vid Skanstull.

Det är den crêperia som jag varit på flest gånger, dels för att jag är konservativ och rädd för att testa nya upplevelser, men också för att det är skön stämning och ett bra läge vilket gör att jag kommer undan med det.

Absolut värt ett besök om ni vill ha någonting lite ovanligare. Man blir proppmätt på en galette, även om det kanske inte kan verka så vid en första anblick. Pannkakorna är ju ganska tunna. Orkar man (vilket jag aldrig gör) så är ju också crêpsen fina. Men stora, så de går med fördel att dela på två.

Ingenting för veganen heller, men för oss ost- och mjölkätare så finns det tre alternativ av vilka jag testat allesammans. Nu blev det den med roquefortekräm, valnötter, champinjoner och bladspenat vilken är helnajs, men kanske lite i det subtilaste laget. Jag hade nog klarat av lite mer tryck i ostkrämen. Sedan har de också en med halloumi, svamp och creme fraiche och en med chevre, valnötter och honung. Den med halloumin är väl den som faller minst i min smak, inte för att halloumi inte är gott, det är det utan för att de helt enkelt nöjer sig med att bara steka två skivor ost och lägga ovanpå galetten efter att alla andra ingredienser vikts in. Lite fantasilöst och dåligt komponerat in my book. Chevregaletten är ganska mustig, men gillar man chevre blir det inte bättre, eller franskare än så.

Men oavsett, för nu var jag petig, så är det ett grymt ställe med en härlig interiör, bra personal och god mat i stora portioner. Vad mer kan man be om? Och ja, drick cidern!

, , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes