Första besöket på restaurang Lao Wai. Första av många.

Efter en lång tids tjatande och ett par misslyckade försök att boka bord så lyckades jag, min goda vän Niklas och Sarah äntligen få till en middag på Lao Wai, Stockholms kanske mest beryktade helvegetariska restaurang. Och vilket besök det var! Inredningen är inte mycket att hurra över, men jag misstänker att det är medvetet, för maten dominerar sinnesupplevelserna från den sekund den hamnar på bordet.

På Lao Wai rekommenderas man att äta flera samtidigt och dela varandras rätter. Allt på menyn är vegetariskt och större delen är veganskt så det finns få begränsningar annat än för hur stark mat man klarar av. Rätterna serveras i olika takt, superfärska till bordet och man plockar på sig från ett serveringsfat och äter i sina risskålar. Ganska otraditionellt för oss svenskar. Jag är inte helt hundra på konceptet då jag tycker att det lätt kan bli lite för många smakintryck när man ska dela på tre eller fyra olika huvudrätter. Det slutade med att jag smakade på allt, men fokuserade större delen av min upplevelse på en supersmarrig sichuanpepparrätt med sojakött.

Av de fyra rätterna vi beställde in, en förrätt och tre huvudrätter, var alla supersmarriga. Jag fick bara bilder av sichuanrätten och förrätten, vilka var de jag gillade bäst. Förrätten består av sojamarinerat sjögräs med sesamfrön, de två andra huvudrätterna var dels en mild tofurätt i en krämig koriandersås och en ganska udda rätt med sojaköttbullar i en sås med bok choi och färska smålökar. Mumsigt alltihop.

Så – ge er genast av till Lao wau på Luntmakargatan, T-bana Rådmansgatan. Om ni bara är där för att uppleva nya spännande saker, gå gärna flera stycken och dela på rätterna, men om du verkligen vill njuta, gå dit med en vän eller partner, ät både förrätt och huvudrätt och njut av varsin riktig matexplosion. Tre gånger i veckan. Jag kan inte tänka mig att det andra inte skulle vara lika gott.

 

, , ,

3 Responses to Första besöket på restaurang Lao Wai. Första av många.

  1. Ann 2 augusti, 2014 at 09:38 #

    T-bana Rådmansgatan ska det väl ändå vara! 🙂

  2. Rere 7 mars, 2014 at 09:55 #

    The best Chinese restaurant in Sweden!!

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes