Fetaost- och rotsakssallad på Frida & Jag

Jag har hittat ett nytt favoritfik på Kungsholmen. Det heter Frida & Jag och var, har jag fått berättat för mig, tidigare ett Muffin bakery. Nu är det ett charmigt, lite halvminimalistiskt uteserveringsfik med grymt käk. Väl värt ett besök så länge solen tittar fram.

Det ligger precis ovanför Rålambshovsparken, ganska nära bron mot Västerbroplan men ändå ganska avsides från Fridhemsplans trafik och alla större fotgängarstråk. Uteserveringen är stor, men lutar en aning vilket kan ställa till med besvär om man hamnar vid ett av glasborden. Som ni ser på bilden så står våra glas lite hur som helst, uppinnade för att vattnet inte ska skvimpa ur eller glasen glida iväg.

Maten är i sig värd en extra omnämning. I förhållande till de flesta andra barn- och familjevänliga fiken i samma prisklass så är maten både bättre och påhittigare. Framförallt vill jag slå ett slag för deras fetaost- och rotsakssallad som är är helt kär i. Jag har försökt luska lite i receptet och kan tänka mig att det är något i stil med detta. Har inte frågat dock, så ta det med en nypa salt och testa dig fram. Eller – varför inte gå dit och smaka själv?

Mitt recept på Fetaost- och rotsakssallad

Rotsakerna:

Ett gäng blandade rotsaker: rödbetor, palsternacka, morot och rotselleri till exempel.
Olivolja
En skvätt honung
Färsk timjan
Vitlök
Svartpeppar och salt

Fetaostkrämen

Fetaost
Matyoghurt
Färsk timjan
Salt och peppar

Blandad grönsallad

En vinägrett bestående av någon mild olja och vitvinsvinäger.

Ugnsbaka rotsakerna i honung, olja, örter, vitlök, salt och peppar tills de är mjuka och fått färg. Låt dem svalna på plåten. Blanda ihop timjan, fetaost och yoghurt till en fast kräm. Smaka av med salt och peppar. När salladen ska ätas, lägg sallad i botten, rotfrukter ovanpå, rör ihop med dressingen och toppa med en stor klick fetaoskräm. Njut.

 

, , , , ,

3 Responses to Fetaost- och rotsakssallad på Frida & Jag

 1. Frida 26 maj, 2011 at 09:25 #

  Hej!

  Kul att du skrev om oss och att du gillar vår mat.
  Delar med mig av vårt recept 🙂

  Rotfrukter:
  Morötter
  Palsternacka
  Rotselleri
  Rödbetor

  Skär rotsakerna i ungefärligt lika stora bitar.
  Rör runt dem i olivolja, salt och svartpeppar.
  Rosta i ugnen, 175 grader 25-35 minuter beroende på storlek.
  Rödbetorna behöver lite längre tid.

  Fetaostcréme:
  Fetaost
  Basilika
  Olivolja

  Mixa dessa ingredienser och häll i olivolja tills du får en krämig konsistens.

  Vinegrette:
  Olivolja
  Balsamico
  Honung
  Svartpeppar
  Oregano

  Servera detta med en blandsallad och rostade pumpafrön.

  Hoppas du får användning av receptet.

  Vänligen

  Frida

  ___________
  Frida & Jag

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 27 maj, 2011 at 01:58 #

   Vad kul!

   Tack för receptet, det ska jag testa. Ser att jag hade lite fel på vinegretten, men jag visste att det var honung med någonstans i det hela.

   Keep up the good work:)

Trackbacks/Pingbacks

 1. Halloumiburgare på Frida och Jag | Jävligt gott - en blogg om vegetarisk mat för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 20 oktober, 2011

  […] vid Rålambshovsparken, upp mot Fridhemsplans tunnelbana. Jag var där i våras och skrev om deras fantastiska rotfruktssallad så när jag i veckan såg att de hade en Halloumiburgare på sin á la carte meny så var jag inte […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes