Föreläsningar och Events

Engagereande föreläsningar om vegovågen och om att förändra med hjälp av sociala medier? Inspirerande cook alongs? Eller kurser i veganska matlagningstekniker? Gustavs föreläsningar och workshops varieras i format efter ert behov. Han väver in trendspaning, sin egna resa, matlagning och hårda fakta för att illustrera vart framtidens mat är på väg och hur du och ditt företag kan bli en del av lösningen. Gustav tar även uppdrag som moderator, workshopledare och deltar i paneldebatter. Han är en van föreläsare och utbildare med 10 år som ledare inom ideell sektor i ryggen.

Exempel på teman från trendspaning och sociala medier till matlagning:

Föreläsningar:

Vinn med Vego

 • Så blir både du, ditt företag och planeten vinnare när trenden blir norm och sättet vi äter och producerar mat förändras

De senaste åren har mängden vegansk och vegetarisk mat i mattidningarna, matbutikerna och på människors tallrikar ökat dramatiskt. Men är det en trend som kommer att lägga sig eller ser vi snarare ett systemskifte mot ett annat sätt att äta? Vad kommer det innebära för Sveriges bönder och matproducenter, och inte minst för alla oss konsumenter? Med bakgrund i sin egen resa visar Gustav varför förändringen är här för att stanna och visar hur det kommer att påverka ditt företag, hur vi alla äter och hur vi kommer att producera mat i framtiden.

Gör det människor älskar – bättre!

 • Så skapar du riktig och hållbar förändring med hjälp av smarta budskap, entreprenörskap och jävligt god mat

Hur använder man lite sunt förnuft, sociala medier och entreprenörskap för att skapa få folk att konsumera hållbarare? Gustav tar avstamp i hur han byggt upp Sveriges mest framgångsrika veganska matblogg, förklarar vad Jävligt Gott och Spotify har gemensamt och visar hur du konkret kan bygga företagsidéer och budskap som får fler att konsumera bättre – oavsett om de är rabiata köttälskare eller trädkramande hippies.

Det måste vara Jävligt Gott!

 • Så skapar du vegansk mat som får det att vattnas i munnen på den mest inbitne köttätaren – på ett sätt som även köttbönderna kommer att älska!

Mat är ett otroligt känsligt samtalsämne. Trots att det är en av de största orsakerna till klimatutsläpp och ohälsa i världen är våra politiker ändå ovilliga till att lagstifta och prata om hur vi äter. I den här föreläsningen förklarar Gustav konkret hur du måste möta människor där de är och göra maten de älskar bättre istället för att späda på konfikterna. Du får konkreta tips både på hur du själv kan laga godare mat, argumenten för att omvända skeptikerna och ett par riktigt bra investeringstips för framtiden!

Världens bästa skolmat är grön

 • Så skapar du världens bästa skolmat med hjälp av mer vego på tallriken

Mer vego på tallrikarna i skolan är inte bara en fullt rimlig möjlighet. Det är också en otroligt bra idé! I den här föreläsningen går Gustav igenom hur en ökad mängd grönt på tallriken i skolan inte bara kan bidra till att uppnå huvudmannens klimatmål och får eleverna att må bättre utan också hur det kan bidra till att öka kvalitén på maten överlag, gör kockarna gladare och allt det utan att kosta en enda krona mer budget!

Om du är huvudman eller rektor för en skola, kökschef i ett tillagningskök eller kanske bara är intresserad av att lära dig mer om det hela, boka Gustav för en föreläsning, workshop eller utbildning och ta din skolas mat till nästa nivå!

Kurser och worksops

COOK ALONGS/MATLAGNINGSKURS för FÖRETAG

Du och din arbetsgrupp lär er mer om hur långt vegansk matlagning har tagit sig och får dessutom en rolig företagsaktivitet på en cook along där Gustav lär er att laga jävligt god vegansk mat. Cook Alongen inleds med en kortare föreläsning och skräddarsys efter era grundkunskaper och behov under en eftermiddag eller kväll.

 • För 10-25 personer
 • I fantastiska lokaler i centrala Stockholm, Göteborg, Malmö eller dit ni vill att vi ska komma
 • 30 minuter föreläsning om hur vegomat garanterat kan bli jävligt god och varför det är viktigt!
 • 2 timmars matlagning i grupp – Temat kan variera, Veganskt Julbord, Jävligt Gotts klassiker, Husmansklassiker osv. Vi sätter temat tillsammans
 • 1,5 timmes stämningsfull middag
 • Med eller utan alkoholservering
 • Anpassas helt efter era behov. Den perfekta teambuildningen eller kickoffen för ert jobb!

ETT EGET EVENT ELLER KAMPANJ?

Vill ni nå ut stort? Skapa events och kampanjer med hög WTF faktor som samtidigt positionernar er som en ledande hållbarhetsaktör? Lansera en egen kampanj tillsammans med Jävligt Gott! Jävligt Gott har idag möjlighet att både delta i era events och arrangera egna i samarbete med er.

Exempel: Jävligt Gott satte upp vegansk pop up restaurang på Almedalen 2018

Exempel: Gustav utmanade och överraskade hela Sveriges samlade Grill & BBQ elit genom att skuggtävla med veganska alternativ till alla tävlingsrätter på ”Grill & BBQ SM 2016”.

Exempel: Jävligt Gott på Gastro Nord mässan 2018

– Få inspiration kring hur du kan använda maten, traditionerna och kulturen vi redan har och älskar som verktyg och utgångspunkt för att få fl er att äta bättre. Mat som får de mest inbitna köttälskarna att hitta något de älskar!

– Gustav Johansson, grundare av matbloggen ”Jävligt Gott”.


För mer information och bokningar, kontakta javligtgott@unitedscreens.se


Besök en matlagningskurs

Gustav som föreläsare

Tidigare uppdragsgivare i urval


Till Vego i Skolan


Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes