Enkel Vegansk Ceasarsallad

*I samarbete med Like Meat*

Hej!

För någon vecka sedan skrev jag om mitt nya samarbete med Like Meat där vi bland annat vill lära er att veganisera era favoritkycklingrätter och jag utlovade fler recept från videon som vi gjorde tillsammans. Här kommer nästa!

Det är en vegansk ceasarsallad med knaperstekta Like Chicken bitar, krutonger, stekt rökt tofu, sallad och en superenkel och smarrig dressing. Du slänger ihop hela salladen på typ 20 minuter och den är utan tvekan en av de svulligaste grejerna du kan käka om du fortfarande vill hålla dig till saker som skulle kunna kallas sallader. Det är verkligen en amerikansk sallad om något! Stekyta, majonnäs och precis bara så mycket sallad så man slipper skämmas. Jävligt gott det vill säga! 😉

Like Meats Like Chickenbitar har precis rätt textur och neutrala smak för att funka som knaperstekt eller grillad kyckling. Det enda du behöver göra är att steka dem i rikligt med olivolja, salt och peppar i en varm stekpanna tills de blir knapriga. Stek hellre på hög värme en kortare stund än på låg värme länge, för då kan de bli torra. Du vill ha dem saftiga på insidan och knapriga på utsidan. Var inte rädd för att steka i rikligt med rapsolja, bitarna i sig är väldigt fettsnåla, så du kommer utan problem undan med lite mer olja.

Om du skulle vilja krydda bitarna så kan du med fördel marinera dem lite i förväg i en rub eller marinad. Om du då steker dem knapriga så här så rekommenderar jag dock att hålla marinaden åt det torrare hållet.

I videon här nedanför så kan ni se själva hur jag lagade salladen, och även de två andra recepten jag gjorde tillsammans med Like Meat. Hoppas det smakar!

Enkel Vegansk Ceasarsallad, 1-2 portioner

  • 1 paket Like Chicken Bites
  • 1 knippe romansallad
  • 1 liten burk med körsbärstomater, ca 100 g
  • Salt och peppar
  • Rapsolja till stekning

Fejkon

  • 150 g rökt tofu
  • 1 msk japansk ljus sojasås

Krutonger

  • 150 g gott bröd, ex. levain
  • 1,5 msk olivolja
  • salt och peppar

Dressing

  • 1 dl vegansk majonnäs
  • 2-3 tsk näringsjäst
  • 1/2 tsk citronjuice
  • Salt och peppar

Gör så här

Krutonger

  1. Sätt på ugnen på 200 grader
  2. Skär brödet i ca 1×1 cm stora tärningar
  3. Ringla över olivolja och salta och peppra brödtärningarna så de täcks jämt.
  4. Rosta i ugnen på en plåt i ca 10 minuter tills de fått fin färg och blivit knapriga

Fejkon

  1. Tärna den rökta tofun i små fina tärningar
  2. Stek knaprigt på medelvärme i en stekpanna med rapsolja och ljus japansk sojasås

Dressing

  1. Blanda vegansk majonnäs med näringsjäst, citronjuice, salt och peppar. Smaka av tills du tycker att det smakar gott.
  2. Låt dra i 10 minuter

Like Chickenbitar och salladen

  1. Stek Like Chickenbitarna knapriga i rapsolja på hög värme i en stekpanna med rikligt med rapsolja. Salta och peppra i början så tar de åt sig av smaken bäst. När de är gyllenbruna och knapriga i kanterna är de klara.
  2. Skölj och skär romansalladen i stora grova bitar. Blanda hälften av dressingen med romansalladsbladen och massera försiktigt in den så den täcker bladen utan att krossa dem.
  3. Skölj och skär körsbärstomaterna på hälften.
  4. Bygg salladen på ett stort fat med romansallad i botten, sedan Like Chicken, körsbärstomater, krutonger, fejkon och sist resten av dressingen ringlad eller i klickar ovanpå allt annat.
  5. Salladen funkar fint att ha som matlåda också. Ta då med dig dressingen i en separat skål bara och ha på den när du ska äta!
Stötta gärna vårt arbete genom att köpa min kokbok! Innan 3 september då den släpps går det att förhandsboka ett signerat ex utan extra kostnad på adlibris: adlibr.is/veganskhusmanskost

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂

* indicates required

, , , , ,

One Response to Enkel Vegansk Ceasarsallad

  1. Sanne 31 juli, 2019 at 05:59 #

    YÄY! Äntligen en matblogg med veggo som passar mig! 😀

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes