Enkel gul curry med sojabitar

Jag fortsätter att beta mig igenom min barndoms husmanskost. Nu vare dags för ”höns med ris och curry”, även om det självklart inte blev riktigt som orginalet. Gott blev det i alla fall, och lyckligtvis så finns det ju inget krav på att ha höns i själva såsen, vilken är den som ju faktiskt smakar någonting i orginalreceptet.

Jag använde en sorts sojabitar som jag inte hade testat förut. Upptäckte först när jag hällde dem i pannan att de var färdigkryddade, vilket kanske inte riktigt var nödvändigt, men det bidrog faktiskt bara till att ge såsen lite mer karaktär så jag tyckte inte att det gjorde något. Självklart går det lika bra (bättre?) att använda neutrala bitar.

Gul curry med sojabitar 3-4 portioner

1 paket med grillade sojabitar
1 msk smör
3 tsk gul curry (gärna extra stark, men det är en smaksak)
5 dl matlagninggrädde/alt. laga lätt (the easy way också kallat)
1/2 grönsaksbuljongtärning
Salt och vitpeppar

Börja med att hetta upp en stekpanna med smöret. I med curryn och låt fräsa i några sekunder och ha därefter i sojabitarna. Bryn tills de får lite färg. Häll i grädden och buljongtärningen och låt koka i fem minuter. Smaka av med ev. mer curry, salt och peppar. Om såsen är för tjock, späd med lite vatten och om den är för vattning red av med lite maizena. Servera med ris och lite färska tomater. Det blir inte enklare än så!

 

 

, , , ,

4 Responses to Enkel gul curry med sojabitar

  1. Camilla 30 september, 2014 at 02:44 #

    Det där låter jättegott , ska försöka göra det där nån dag faktiskt , byter ut sojan till quorn istället 🙂

    • Jävligt gott
      Jävligt gott 30 september, 2014 at 06:33 #

      Det är det! Jag kör faktiskt också quorn för det mesta, men även anammas nya vegobitar är riktigt goda.

  2. Natalie 8 september, 2014 at 08:53 #

    Det här var riktigt gott!! Jag tog dock en hel buljongtärning, la till spiskummin och färsk chili och vitlök! Superenkelt och supergott! Min sambo gav tummen upp! 🙂

    • Jävligt gott
      Jävligt gott 9 september, 2014 at 09:12 #

      Grymt! Det låter som smarriga tillägg. Jag kör ofta med lite garam masala i också, och ibland morötter eller andra grönsaker om jag känner mig riktigt riktigt vild. Ja det är en av våra återkommande favvorätter här här hemma. Enkelt och supergott.

Lämna ett svar till Jävligt gott Click here to cancel reply.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes