Det perfekta pannkaksreceptet

Jag har insett att alla tycker att deras föräldrar lagar absolut bäst pannkakor i hela världen. Det här är pappas recept, och det är utan tvekan bäst.

Pannkakor 4 portioner (eller två portioner om du serverar till ett gäng tonårskillar)

3 lätt vispade ägg
5 dl mjöl
8 dl mjölk
1 tsk salt
Smör

Blanda ihop de vispade äggen, mjölet, saltet och hälften av mjölken till en smet i en bunke. Häll i resten av mjölken och låt stå i kylskåpet i 30 min. Att inte vispa i all mjölk på en gång hjälper till att undvika klumpar.

Stek 1/2-1 dl smet i taget i en mycket varm stekpanna. Ha i en liten klick smör för varje ny pankaka.

Det blir absolut godast (och sannast till min smör och gräddälskande farsas orginalrecept) med vetemjöl, men även dinkelfullkornsmjöl, vetemjöl special fullkorn fungerar fint om du vill ha ett lite hälsosammare alternativ och ändå bibehålla smaken. Alla pannkakor som blir över kan du steka upp dagen därpå, det är nästan till och med godare!

, , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Galetter med chevre, valnötter och spenat | Jävligt gott - en blogg om vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 4 juli, 2014

    […] också betydligt större än de blev i min stekpanna. Jag må vara en jävel på vanliga svenska pannkakor, men jag suger uppenbarligen på att baka galetter, så jag använde nästan lika mycket smet som […]

  2. Pannkakstårta | Jävligt gott - en blogg om vegetarisk mat för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 2 augusti, 2012

    […] En enkel sats pannkakor […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes