Det måste vara Jävligt Gott! ”Ted-ish” föreläsning uppe på Youtube

Hej!

Förra torsdagen var jag en av talarna på Konsumentföreningen Stockholms stora föreläsningskväll om klimatförändingarna och vad vi som privatpersoner kan göra för att minska klimatförändringarna.

Det var flera fantastiskt intressanta talare, bland annat Svante Axelsson från Fossilfritt Sverige som pratade om allt det positiva som faktiskt har hänt på området och Hillary Tam Från Futerra London som var med och utvecklade FN:s ”The Good Life Goals” kring hur vi som privatpersoner kan leva för en så hållbar värld som möjligt. Det var även två riktigt intressanta panelsamtal, ett om hur vi gör det enklare för privatpersoner att göra rätt val där bland annat jag var med och ett om hur viktigt det är och vilka möjligheter och utmaningar som finns med klimatkompenserning.

Allt som allt alltså en sjukt intressant kväll och jag fick verkligen med mig otroligt mycket inspiration och nya tankar.

Nu finns alla föreläsningarna ute på youtube och jag tänkte pusha lite extra för dem alla, och så klart i synnerhet för min egen!

Det här är en förkortad och koncentrerad del av den föreläsning som jag varit ute och hållit runt om i Sverige under våren med bland annat Unilever och som jag håller i samband med mina matlagningskurser. Vanligtvis går jag lite mer in på hur exakt du kan göra din vegomat godare, och ger lite mer siffror kring vilka fördelar vego har för klimatet och hälsan, men här skulle det gå fort och koncentreras. Så jag valde att fokusera mer på beteendeförändringar och hur det kommer sig att vi människor, trots att vi vet att vi borde äta bättre, flyga mindre och fatta hållbare beslut överlag ändå inte gör det. Och vad du som har koll på varför folk fattar ”dåliga” beslut kan göra för att göra det lättare att göra rätt!

Det vore jättekul att veta vad ni tycker om föreläsningen och det jag säger. Lämna gärna en kommentar här nedanför!

Planen är också att ta den lite längre versionen av den här föreläsningen ”out on the road” här under senvåren. Är ni sugna på att komma? Signa upp er på mitt nyhetsbrev så får ni info om allt vi håller på med direkt ner i er mailbox när det är dags!

Här kan ni också se panelsamtalet jag var med i, på samma tema. Där fördjupade jag mina resonemang lite och fick intressant input från COOPs och Coca Colas hållbarhetschefer!


, ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes