Coleslaw

DSC_1975 - Kopia

Tjenare vänner!

Det går bra nu:) Idag gjorde jag radiopremiär på East FM 100,9, en lokal radiostation i Linköping/Norrköping där jag kommer att snacka lite vegokäk varje fredagseftermiddag nu under hösten. Jag och grabbarna på Owl Streets sitter också och filar på en BOK(!!!) om vår Bloody Good Vegetarian BBQ satsning som kommer att finnas för beställning inom kort, och om en månad så börjar lilltjejen på dagis. Bra levererat där augusti. 🙂

Det här har verkligen varit en sommar att minnas. Inte minst för att det varit den första riktiga sommaren tillsammans med min lilla ögonsten, men också för att jag nog har grillat och lagat mer mat än någonsin tidigare. Det har blivit en hel del nya och gamla recept som har fått sig ett nytt lyft, och jag hoppas att ni kommer att gilla dem.

DSC_2016 (685x1024)Coleslaw är ju långt ifrån något nytt eller unikt för den här bloggen, men det är ett absolut måste till min (tycker jag) Fooled Pork, och det är en sås/röra som jag själv, innan jag kollade upp receptet och testade tyckte kändes sjukt krånglig att få till.

Den här versionen blev dock riktigt lyckad, och det visade sig ju vara superenkelt. Låt den gärna få stå och dra minst en timme innan servering så mjuknar alla grönsakerna och smakerna går bättre ihop.

Och jo, om ni någonsin undrat vad coleslaw betyder så är det en direkt fonetisk översättning till engelska från tyskans koolsla vilket betyder kålsallad. Ni kan tacka mig senare.

En stor sats coleslaw

 • 5 dl finslicead vitkål
 • 1 morot
 • 1 liten rödlök
 • 1 dl Oatly iFraiche
 • 1 dl majonnäs (gärna växtbaserad!)
 • 2 tsk dijonsenap
 • 1 tsk socker
 • Salt och svartpeppar

Gör så här:

 1. Börja med att hyvla eller skära vitkålen fint. Skala och riv moroten fint. Skiva rödlöken tunt. Blanda ihop allt i en stor skål.
 2. I en annan skål blandar du ihop resten av ingredienserna och blandar väl.
 3. Rör ihop dressingen och grönsakerna och blanda väl.
 4. Smaka av mängden senap, salt och peppar tills du tycker att det smakar gött.
 5. Låt därefter stå svalt i ungefär en timme innan servering.
 6. Rör om igen precis innan servering.

DSC_1919 (1024x685)

 

 

, , , , , , , ,

8 Responses to Coleslaw

 1. Cecilia 22 juni, 2018 at 03:45 #

  Detta blev helt otroligt gott! Suveränt recept 🙂

 2. Effie 31 maj, 2017 at 09:23 #

  Koolsla är nederländska, inte tyska 😉

  På tyska är det kohlsalat 🙂

 3. Johan 23 oktober, 2014 at 03:50 #

  Tack för ett mycket enkelt och bra recept! Färdig coleslaw smakar ju oftast bedrövligt. Körde med savoykål istället för vitkål. Savoykålen är ju ”mjukare” i konsistensen redan från början, men ändå krispig. Blev jävligt gott.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Fooled Pork – Recept fem från Grill & BBQ SM! | Jävligt gott - vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 17 juli, 2017

  […] 1 sats coleslaw […]

 2. Veganska hamburgare! | Jävligt gott - vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 19 juni, 2017

  […] dem gärna med en smarrig coleslaw och med min egna burgardressing! […]

 3. Vegoburgare 2.0 – enklare och utan ägg! | Jävligt gott - vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 19 juni, 2017

  […] dem gärna med en smarrig coleslaw och med min egna burgardressing! […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes