Bruschetta

När jag lagade det här förra veckan så var jag nästan övertygad om att jag redan hade skrivit om det på bloggen, men jag märkte nu när jag satte mig ner och kollade igenom recepten att jag faktiskt lyckats gå nästan två hela år utan att skriva om denna kungliga rätt. Nå – rätt ska vara rätt, så här kommer mitt recept på hur man gör en fett god bruschetta.

Btw, brödet var väldigt mörkt i skorpan, det är inte jag som har bränt vid det..;)

Bruschetta, en lätt middag för 2 personer

2 tjocka skivor surdegsbröd
ca 500 g färska tomater, så mogna som möjligt.
2 klyftor vitlök
ett knippe färsk basilika
1/2 dl olivolja
Smör att steka i (frivilligt, olja funkar också)
2 paket mozzarella á 125 g st
Salt och svartpeppar

Börja med att skiva eller tärna tomaterna i valfri storlek. Jag gillar dem grovhackade, men det är helt upp till dig hur du vill ha dem. Lägg tomaterna i ett durkslag tillsammans med lite basilika och salt och låt dem dra i ca 10-15 minuter så att lite av vätskan drar ut och smakerna koncentreras.

Skär undertiden tjocka skivor av brödet och smöra dem eller olja in dem på bägge sidor. Skiva mozarellan i ca 1 cm tjocka skivor. Finhacka vitlöken. Blanda tomaterna med mer basilika, olivolja, vitlök, svartpeppar och lite mer salt i en skål och låt dra i några minuter till.

Stek brödskivorna knapriga i en stekpanna på bägge sidorna och lägg upp på en tallrik. Lägg mozarellaskivorna direkt på och toppa med tomatsalladen. Toppa med en basilikakvist for looks. Servera genast.

Om du vill göra det ännu mer fancy så kan du använda receptet till den här sjukt goda tomatsalladen istället för att göra en enkel som jag beskriver här. Det blir lite överkurs, men det är det värt!

, , , , , , ,

One Response to Bruschetta

  1. Moe 11 december, 2012 at 08:58 #

    Det ska bli jättekul och följa denna blogg :p

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes