Jag och min polare Andreas som driver bloggen superkroppen.nu har bestämt oss för att genomföra en liten tävling för alla våra läsare för att blåsa igång 2015. Han är en redigt sportig typ, och som sådan gick han och vann hela sin kroppsvikt i bönpasta för några veckor sedan (hur roligt är inte det?). Han är dessutom lika glad i mat som jag är, så vi tänkte att vi skulle kombinera våra respektive intressen och låta er läsare komma på lite schyssta recept på vad man kan göra med ovan nämnda bönpasta.
Andreas och jag inleder tävlingen med att bjucka på varsitt bönpasterecept som lite inspiration, men nu vill vi se vad ni kan hitta på!
Ni tävlar genom att laga och fota det godaste (och snyggaste 😉 ) recept ni kan komma på och posta det under hastag #jävligtsupergodpasta på instagram. De enda kraven är att rätten innehåller någon sorts bönpasta och att det är vegetariskt. Skriv också gärna in receptet, eller länka till någon sida där vi kan hitta det, men det är inget krav.
Om två veckor så kommer vi två att utse tre stycken vinnare. En etta, en två och en trea som vinner varsitt pris.
1:a plats: 1 signerat ex av boken Jävligt Gott – Bloody Good Vegetarian BBQ + 1 valfri affisch + 1 kartong (8 paket) bönpasta
2:a plats: 1 signerat ex av boken Jävligt Gott – Bloody Good Vegetarian BBQ
3:e plats: 1 kartong(8 paket) bönpasta
Här kommer mitt inspirationsbidrag!
Bönpasta med edamamerbönor och fejkon, 2-3 portioner
- 200 g bönpasta, fettuccine på vita sojabönor
- 1 vitlöksklyfta (gärna rökt)
- 1/2 paket Astrid och Aporna fejkon
- 1 dl frysta edamamerbönor utan skal (också kallade gröna sojabönor, finns i grönsaksfrysdisken)
- 1 krm chiliflakes
- 4-5 msk olivolja
- 1 dl riven parmesan (frivilligt, men ooo så gott)
- Några kvistar färsk timjan, eller lite torkad
- Flingsalt
Koka pastan efter instruktioner på paketet. Fräs tärnad fejkon och skivad vitlök i olivolja i en stekpanna. I med chiliflakes, timjan och edamamerbönor och låt fräsa med i några minuter på medelvärme tills bönorna tinat. Du vill inte att vitlöken ska brynas. När pastan är klar häller du av vattnet och rör ner pastan i stekpannan så allt får blandas. Avsluta med att röra ner parmesanen och smaka av med flingsalt. Ät omgående.
Hur gick det med tävlingen? Haha, var ju ett tag sedan nu.
Hej!
Den är avslutad. Vinnarna tillkännagavs på instagram, men jag inser att jag också borde ha berättat om dem här. Jag ska skriva ett inlägg snart och visa upp dem. 🙂
Hej!
Är tävlingen avslutad eller kan man kasta in ett bidrag idag? Skrev om tävlingen på bloggen häromdagen, men inte hunnit laga själv…..
Hej! Nej, vi utser vinnaren i morgon. Inte hunnit ännu! Så kör på:)
Jag har inte heller instagram, men jag har en matblogg! Här är ett recept + bild på vegetarisk bönpasta med rostad paprikasås och röda linser: https://istalletforfalukorv.blogg.se/2015/january/bonpasta-med-rostad-paprika.html
Tack! Det räknas det med:)
Jag har inte instagram och din kokbok fick jag i julklapp men jag satsar på att komma på plats tre. Jag har aldrig hört talas om bönpasta så jag vill testa det, tävla utan tävlingsbidrag kan knappast gå fel.
Den här kommentaren skriver jag efter att ha skrattat högt i flera minuter åt att han vann 75 kilo bönpasta. Det är helt hysteriskt roligt!
Haha! 🙂 Bra försök, du kvalar in i tävlingen iaf, så mycket kan jag lova! Och ja, det är sjukt roligt.