Bilder från gårdagens matlagningstävling med Ta Fram Det Bästa

img_5229

Hej!

Det här inlägget är en del av mitt samarbete med Ta Fram Det Bästa – där vi lyfter hur grymma deras olika produkter är som smakförhöjare i vegetarisk matlagning. 🙂

I går kväll hade jag det stora nöjet att vara inbjuden att delta i en rolig matlagningstävling som Ta Fram Det Bästa arrangerade på Urban Delis matstudio på Luntmakargatan. Jag och Linda Råstam från Lindas Matstuga mötte varandra head on i en sjukt intensiv nyårscookoff där vi hade fått ta fram varsitt recept baserat på dels Ta Fram Det Bästas produkter – Kikkoman soja, Tabasco chilisåser, Grey poupon dijonsenap och Colman’s senapspulver – samt ett gäng olika råvaror som kom i en så kallad ”secret food box” för några veckor sedan.

img_5153

img_5154

Receptet jag lagade kommer i ett inlägg senare i veckan, när jag har fått pli på alla mina bilder, men jag kan glatt meddela att det tog mig hela vägen till vinst i den lilla tävlingen 😀 Så jävla stolt alltså! Första gången jag tävlar på det här sättet, så det var kul att se att både mina nerver och mina recept höll hela vägen 😉

Juryn som bestod dels av en representant från Ta Fram Det Bästa, men också av två stycken välrenommerade kockar och krögare gav mig en riktig fin motivering där de särskilt lyfte hur väl jag lyckats få in Ta Fram Det bästas egna produkter och gjort en egen touch på en väldigt trendig maträtt (dvs tacos!).

img_5144

img_5163

img_5162

Maten jag lagade var en liten avsmakningsrätt med tre sorters små tacos, en svensk, en japansk och en mexikansk, lite cheesy döpt till ”Tacos För Maten”. Jag ville visa upp smaker jag själv älskar och tycker är representativ för den mat jag gillar att laga, samtidigt som det skulle kännas lyxigt och framförallt vara gott! Receptet får ni som sagt lite senare i veckan, men här kommer lite bilder från eventet.

Linda lagade en skaldjurscoctail med jalapenjopopcorn, och vann å sin sida publikens röster, så man kan ju faktiskt säga att det blev oavgjort! Kul var det oavsett, och sjukt intensivt. Men jag ska nog aldrig göra det här med mattävlingar till min grej. Jag är stressad nog som det är! 😛

Alla bilder är tagna och utlånade av Ta Fram Det Bästa:s egna fotografer från eventet.

img_5237

img_5177

img_5176

img_5170

img_5158

img_5141

img_5092

img_5055

img_5020

img_4992

 

, , , , , , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tre sorters Tacos – Vinnarrätten från Ta Fram Det Bästas tävling | Jävligt gott - en blogg om vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 9 december, 2016

    […] Bilder från gårdagens matlagningstävling med Ta Fram Det Bästa Jag ska tävla i matlagning med Ta Fram Det Bästa BBQ Baked Beans från Jamie’s Food Tube Vegansk Fish Tacos – A.k.a friterad tofutacos Julklapp: Höstens alla matradio-snack på Soundcloud! […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes