Behåll Anammas Vegofiléer! – Namninsamling.

anammaJag läste nyss på Facebook att Anamma Vegetarisk Mat beslutat sig för att lägga ner produktionen av sina vegofiléer. Skandal!

Någonting MÅSTE göras, så jag har startat en namninsamling, driftig som jag är.

Så här lyder deras motivering:

Här kommer ett trist besked: vi slutar sälja Vegofiléer. Sedan vi tog bort äggvita från våra produkter & blev veganska har försäljningen ökat så kraftigt att vi nu måste ta det tuffa beslutet att lägga ner en av våra produkter för att hinna med. Vi valde Vegofilén då den är mycket svår & tidskrävande att tillverka. Vegofilén har varit en uppskattad produkt & vi är därför uppriktigt ledsna över detta.

Samtidigt är det oerhört glädjande att konsumenter väljer Anamma i allt större utsträckning. Det innebär att vi snart kan satsa på att bygga ut vår produktionskapacitet & ta fram nya veganska produkter. Peace, love and understanding….

Jag kan inte acceptera detta. Sen jag upptäckte vegofiléerna i somras så har de varit mitt absoluta nummer 1 go to köttsubstitut. Gnid in i grillkrydda, paprikapulver, salt och peppar och grilla så vips har du fake-flintastek. Marinera i BBQsås, stek krispiga och dra i strimlor så får du snabb och supergod Fooled Pork. Stek som de är med salt och peppar för en enkel biff till din potatisgratäng. Variationerna är oändliga och de är sjukt goda. Marinerade så smakar del lite ungefär som jag har för mig att revbenspjäll gjorde.

Om ni är lika bestörta över detta totala klavertramp ifrån Anammas sida, gå gärna in på den här namninsamligen jag skapat och skriv under. Eller skicka ett eget brev till info@anammafoods.se

Och om de nu ska ta bort någon produkt. Ta bort de där konstiga basilikapuckarna, eller kanske er färs som faktiskt tyvärr inte alls håller samma standard som till exempel Quorns (dock ej veganska) färs.

Länk till namninsamling: Behåll Anammas Vegofiléer

IMG_1648 (1024x768)

Som snabb fooled pork.

IMG_1623 (1024x768)

Som biffsubstitut.

IMG_9939

Som fakeflintastek på grillspett.

, , , ,

6 Responses to Behåll Anammas Vegofiléer! – Namninsamling.

 1. Jävligt gott
  Jävligt gott 3 november, 2014 at 09:13 #

  Jag kommer inte kriga för att ta bort färsen! Lungt där Björn;) Framförallt inte sen jag upptäckte att den är jättegod att göra ”köttbullar” av.

  Nu ikväll avslutade jag namninsamlingen på hela 261 namn och skickade den tillsammans med följande mail till Anammas ledning:

  ”Hejsan!

  Jag tillsammans med många andra blev väldigt ledsna att höra att ni bestämt er för att avsluta produktionen av era vegfiléer. Vi blev lite gladare igen när ni tack vare den stora reaktionen på bland annat er facebooksida förklarade er närmare och lovade att göra ert bästa för att försöka producera dem i er nya fabrik när denna kom igång.

  Tyvärr så producerar nära ingen vegofilé (för att veganisera och parafrasera ett känt gammalt uttryck) och jag och 261 signatörer tillsammans med mig vill här med skicka vårt innerliga uppmaning till er att verkligen göra slag i saken.

  Om ni behöver argument så bistår jag (och säkert flera andra) gärna med ett flertal väldigt goda recept på hur man kan använda filéerna för att berika sitt liv.

  Kort och gott. Vi tycker att ni gör väldigt många bra och goda saker för Sveriges veganer och vegetarianer, men att ni just i detta riskerar att begå ett väldigt stort misstag. Det finns inget liknandes filéerna på marknaden och ni har något speciellt. Vi bryr oss, därför ihärdigar vi.

  Behåll filéerna!

  Mvh

  Gustav Johansson, petitionsförfattare och bloggare
  Jävligt Gott.se

  samt 261 ytterligare signatörer.”

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 9 november, 2014 at 06:41 #

   Jag har fått svar! Tycker att det känns helt okej och som att vi nog ändå gjort någon skillnad. Men vi kommer tillbaks i vår om inte vegofiléerna gör det! 😉

   ”Hej Gustav,
   stort tack för ditt stöd för Vegofilén. Vi gillar verkligen initiativet med namnlistan och blir glada över att folk verkligen bryr sig om vad vi gör. Och jag kan lova att vi påverkas av vad ni tycker. Nu kommer vi att kämpa ännu mer för att hitta en bra produktionsmetod för Vegofilén så att den kan återuppstå i framtiden.

   MVH/Best Regards
   Magnus Hansson
   Marknadsansvarig/Marketing Manager
   Anamma Foods AB”

 2. Glenn 3 november, 2014 at 01:21 #

  P.S Om något så kan basilikapuckarna stryka på foten. Konsistensen är mystisk men dom ska ge fan i färsen, 1kg färs är så prisvärt att glädjetårar kryper fram.

 3. Glenn 3 november, 2014 at 01:16 #

  RIktigt knäppt. ”Det går så bra just nu så därför skrotar vi en produkt.” Anställ mer folk eller bygg ut istället!

 4. Björn 27 oktober, 2014 at 10:36 #

  Har inte sett storheten i dessa bitar men har en förpackning i frysen så det får bli ett nytt försök. Om jag inte sparar dem och säljer dyrt till er frälsta. Färsen är jag däremot väldigt förtjust i och är det mellan dem valet står är jag beredd att starta en egen namninsamling.

 5. Cecilia | Tatuerad & piercad feminist 23 oktober, 2014 at 07:45 #

  Men neeej, de har ju skitbra konsistens ju? VÄldigt köttlika. Typiskt.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes