BBQ SM och Skånes Matfestival – 3 dagar med Citygross och Oumph!

IMG_3137

Hej!

Är riktigt jäkla trött när jag sitter och skriver det här nu, vilket kanske kommer att märkas på min aningen osammanhängade ton 😉

De senaste dagarna har varit sjukt intensiva, men samtidigt riktigt roliga och givande! I samband med att jag fick med mig Oumph! och Quorn på att backa Jävligt God BBQ så frågade Oumph! mig om jag inte var sugen på att hänga med dem och City Gross på ett gäng olika grillevents under försommaren här. Som ni kanske såg var jag ju i Vällingby förra helgen och grillade där. (Checka videon här nedanför om ni missade det!)

Dealen var att jag skulle få visa upp mig själv, min matlagning och inte minst min nya grillbok Jävligt God BBQ på plats tillsammans med Oumph! och City Gross på både Skånes Matfestival och Grill & BBQ SM som City Gross var huvudsponsorer på. Helkul tyckte jag! Att få chansen att ta plats på Grill & BBQ Sm med en nysläppt grillbok kan man ju bara inte missa. Eller hur?

Så, sagt och gjort. I fredags morse satte jag klockan på 05.30 och masade mig upp för att ta tåget 6.21 från T-Centralen och begav mig ner till Brösarp i Skåne där Skånes Matfestival gick av stapeln.

Väl på plats började jag hacka lök och rosta chili för glatta livet och blev akut medveten om hur viktigt det är att vara på plats i god tid och att tänka igenom sin prepp inför ett stort matlagningsprojekt! Det tar fett lång tid att dra av skalet från 30 stycken rostade chilipepparfrukter! 😛

IMG_3174

IMG_3176

IMG_3128

Efter lite slit så var min veganska texas chili dock snart igång på min fantastiska mourikka och jag slevade upp säkert ett par hundra smakportioner till nyfikna skåningar.

Kommentarena var lite varierande, men de absolut flesta var helt fascinerade över att det inte var kött i grytan och tyckte att det smakade överraskande gott! Hoppas att det åtminstone till viss del återspeglades på mitt recept 😉 Men det var tydligt att Oumph! verkligen är en produkt som till skillnad från många tidigare ”fejkkött” verkligen faktiskt kan attrahera även köttätare. Och det är inte illa!

På lördagen började dock det riktiga eldprovet när jag skulle leverera min veganchili till några hundra mästergrillare på BBQ SM. Vis av erfarenheten från fredagen var jag hyfsat tidigt på plats och började hacka lök och skiva chili och snart så var kön låååång framför min station, som roligt nog var placerad längst framme vid stora scenen – huvudsponsorer som City Gross ju var. Dressad i full City Gross regalia tittade jag därefter knappt upp från min gryta de närmsta sju timmarna tills jag krängt ut nästan 40 kilo (!) Oumph! Texas Chili till säkert 400 personer! Needless to say, så fick vi beställa mer Oumph från lagret till dagen efter.

IMG_3186

Lookin good baby!

IMG_3194

Lugnet före stormen! Checka mängden grillar de olika tävlande lagen har!

IMG_3167

Ser ni de blåa tälten? Där stod jag!

IMG_3165

Lördagen var också första dagen som både jag träffade min nya kokbok, och den träffade sin publik för första gången! Sjukt mäktigt! Jag sålde dessutom några ex under dagen, så ni som lyckades plocka upp den där på plats fick er nästan en veckas försprång mot alla andra. Så där har ni något att skryta för barnbarnen om  😉

Söndagen avslutades dock lite snörpligt då min dotter blivit magsjuk under natten, så jag blev tvungen att boka om hemresan och åka tidigare för att bistå med mina krafter därhemma. Innan jag drog lyckades jag dock driva upp en ny 20 kilos gryta, och göra sås så att det skulle räcka för en laddning till. Om de gjorde slut på den under dagen har jag dock inte riktigt koll på, men i så fall slutade den totala matmängden på över 100 kilo chili på tre dagar! Helt sjukt!

IMG_3191

Needless to say var jag ganska fucking sänkt när jag kom hem, och jag märker att jag inte riktigt har återhämtat mig.

Synd då bara att jag inte riktigt har vilotider framför mig. På onsdag åker nämligen jag och sambon till NEW FUCKIN YORK!

Gissa om någon ska käka vegoburgare deluxe i helgen? 😀 Det är ju trots allt internationella burgardagen på lördag!

IMG_3207

Skånes Matfestivals in house fotograf tyckte visst att den här bilden var den som speglade mig bäst. Haha!

 

, , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vegansk Texas Chili, enklare (och godare?) recept | Jävligt gott - vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 10 juli, 2017

    […] ha lagat chilin sjukt många gånger under sommaren, framförallt på olika events tillsammans med City Gross och Oumph, så har jag dock kommit fram till några steg i mitt originalrecept som man enkelt kan hoppa över […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes