Balsamicohalloumi

IMG_4490

Hej!

Jag ska precis börja packa för att åka ut till landet igen efter en helgs landande i civilisationen för ett bröllop. Så det blir ett lite kortare och snabbare inlägg än vanligt. Men låt det inte lura er, för jävlar i lådan vad det här var ett smarrigt recept!

Då halloumi är ganska salt i sig så gör den sig väldigt bra med andra smaker, framförallt söta, sura och starka. Det här receptet har allt! Balsamvinägerns söta syra och sambalens starka och syrliga topp ovanpå det är supergott och mustigt till halloumin.

Till det hela passar till exempel en tabbouleh, som på bilden, eller lite färskpotatis. Gärna också ett glas av Patchworks röda fairtradevin! Halloumin blir riktigt mustig på grillen och passar perfekt med ett glas rött.

Gillar du det här receptet? Fler Vego-BBQ recept och en massa bra tips finns i min nya webbkurs ”Att Grilla Vegetariskt” som jag släppt tillsammans med SvD.

Kursen innehåller:

 • Instruktionsvideos och steg för steg bilder
  Enkla och smarta grilltekniker som hjälper dig att grilla allt i från grytor och till pizza
 • Marinader, såser och tillbehör som lyfter fram smakerna i det vegetariska köket
 • Hur du får ut det bästa ur nya produkter som vegokött och växtbaserade mejerier
 • Hur du grillar olika sorters grönsaker för bästa resultat
 • Recepten i kursen innehåller instruktioner för både vegansk och lakto-ovo tillagning

Köp kursen här!

OTZO4596

Balsamicohalloumi, 2-4 portioner

 • 2 bitar á 200 g halloumi
 • 1/2 dl god balsamvinäger
 • 2-3 tsk sambal olek
 • 1 msk olivolja

Dela halloumin i vecket så varje bit blir 2 stycken tjocka filéer. Blanda övriga ingredienser till en marinad och låt halloumin vila i den i en halvtimme. Tänd grillen, eller stek halloumin i en stekpanna på medelhög värme. Du vill inte bränna i onödan, men ge fint med färg. Pensla halloumin löpande med marinaden medans den tillagas, oavsett om du steker eller grillar, så den får så mycket smak som möjligt.

Det här receptet är en del av mitt samarbete med Patchwork – Vinet till vego
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required, , , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes