Avsnitt 2 av matprogrammet Jävligt God Sommar – Fooled Pork

Hej!

Idag släpps avsnitt två av Jävligt Gotts matlagningsprogram Jävligt God Sommar – Fooled Pork! Ni kan se det i videon ovan.

Fooled Pork är nog ett av mina absolut mest lästa, lagade och älskade recept of all times på bloggen. Jag kläckte varken grundién eller namnet själv, men har (i mitt tycke iaf;)) förfinat det och haft i öl! Inte illa det inte 😉

Jävligt God Sommar spelades in förra sommaren ute i mina svärföräldrars sommarstuga ute i Roslagen. Jag, min familj och några vänner spenderade tre dagar med att frentetiskt laga mat, käka och umgås. Vi filmade allt och här har ni resultatet!

IMG_7497

Receptet – Jävligt Gotts Fooled Pork, 4-6 portioner

 • 2 burkar omogen Jackfruit i saltlake á 565 g
 • 1 flaska god öl á 33 cl (gärna ale)
 • 1 tsk grillkrydda
 • 1-2 tsk rökt paprikapulver
 • 1 dl vatten
 • ½ tärning grönsaksbuljong
 • 4 dl barbeque sås
 • Salt och svartpeppar
 • Olja till stekning

Börja med att hälla av och skölja bort lagen från jackfruiten. Stek den på medelhög värme i en gryta eller stekpanna med höga kanter tillsammans med kryddorna, salt och peppar och oljan i några minuter så vätskan avdunstar och den får lite färg. Slå därefter över ölen, vattnet och buljongen och koka i ca 45 minuter under lock på medelvärme.

Sätt på ugnen på 200 grader på grillfunktion. När jackfruiten har kokat klart så häller du av buljongen och lägger jackfruiten i en ungsfast form. Täck med rikligt med bbqsås och rör om (spara ca 1/3). Grilla i ca 20 minuter. Ta därefter ut formen och mosa/dra isär jackfruiten med en gaffel så att den trådar sig och får rätt look. Smaka av med salt och peppar och blanda med mer bbq sås och grilla därefter i 5-10 minuter till så den får lite mer färg och konsistens. Klart!

Servera till exempel så som jag gjorde med frallor, coleslaw, picklad rödlök, sallad, limeklyftor och koriander eller som kött till tacos, eller i en burrito. Sjukt fint!

IMG_7501

Mitt mål med programmet är att kunna inspirera fler till att äta ännu mer god vegetarisk mat genom att visa hur smarrigt det kan bli och hur sjukt enkelt det kan vara. Och framförallt – inte flummigt för en femöring. Precis som vilken annan mat som helst, fast utan djur!

Ni kan se det förra avsnittet och läsa mer om serien här.

IMG_7586

2 Responses to Avsnitt 2 av matprogrammet Jävligt God Sommar – Fooled Pork

 1. Maija 7 mars, 2016 at 01:56 #

  Snyggt! Och jävligt gott! Men lite distraherande med det som händer i bakgrunden, som att höra de andras samtal.

  • Jävligt gott
   Jävligt gott 7 mars, 2016 at 08:09 #

   Tanken kanske inte var att distrahera, snarare att ge en relativt avslappnad feeling. Om du vill veta detaljer så finns receptet här att läsa! 🙂

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes