Vinnaren av #JävligtGodBBQ tävlingen är..!

tavling

Hej vänner!

Under hela juni har jag, tillsammans med Oumph och Quorn kört en storkampanj och tävling på instagram och facebook där vi uppmanat folk att dela med sig av sina bästa gröna grilltips på instagram under #JävligtGodBBQ och #Tävling. Och vad ni har levererat! Varje vecka har det ramlat in drösar med fantastisk smarriga och inspirerande bilder och recept som har fått det att vattnas runt munnen på mig.

GetImageOch det bästa av allt är att vi med råge bevisat att kött verkligen inte har det minsta med svullig och Jävligt God BBQ!

 

Trettio vinnare har utsetts under de senaste veckorna och allesammans finns upplagda på min instagram @javligtgott. En av de kommer nu att koras till storvinnare, och får sig en superflashig Weber Master Touch 57 GBS! Och vinnaren är…:

@Thrashin! Woho!!!

Motiveringen lyder: En sjukt snygg vegoburgare, där både burgaren och tillbehören är gjorda från grunden och med kärlek. Den kammade dessutom hem flest likes av alla tävlingsbilderna på instagram!

Det har blivit dags att offentliggöra den andra veckans vinnare av den stora #jävligtgodbbq tävlingen! Tillsammans med @quornsverige och @eat_oumph tävlar vi under juni ut hela 30 st signerade grillböcker och i slutet av månaden kommer också en av alla dessa att ha chansen att vinna en grym Weber Master Touch 57 – kolgrillarnas Cadillac! Läs mer om tävlingsreglerna på bloggen eller i mitt tidigare inlägg här på insta! Vi kommer att offentliggöra de tio vinnarna utan inbördes ordning i omgångar under helgen och början av veckan. Veckans sista vinnare, nr 7, är: #Repost @thrashin with @repostapp ・・・ Asia meets Sweden. #jävligtgodbbq #tävling gjorde oumphburgare med chili,koriander,jordnötter,ingefära och vitlök. En slaw på sallad,rädisa,morot,rödkål som blandades med hemmagjord jordnötssås på jordnötter,kokosgrädde,sambal,ingefära,vitlök,gul lök,soja och sriracha. Färskpotatis som fick mysa med olja,sriracha och dill. Snabbinlagd gurka/rödkål med ättika,socker,vatten,risvinäger,dill samt s&p. Sås på ifraiche,koriander,chili,vitlök,ingefära,s&p! Blev helt jävla svingött! Heja Sverige! 🇸🇪🍻. Åså bästa tipset då… Gör allt du kan från grunden. Blir så jävla mycket godare. Tar lite tid men är så sjukt värt det!

Ett foto publicerat av Gustav Johansson (@javligtgott)

Och, icke att förglömma. Några hedersomnämnanden! Det har varit sjukt svårt att välja ut ETT enda bland alla fantastiska inlägg, så här kommer några som verkligen har fått det att vattnas kring munnen på mig under sommaren.

Det har blivit dags att offentliggöra den andra veckans vinnare av den stora #jävligtgodbbq tävlingen! Tillsammans med @quornsverige och @eat_oumph tävlar vi under juni ut hela 30 st signerade grillböcker och i slutet av månaden kommer också en av alla dessa att ha chansen att vinna en grym Weber Master Touch 57 – kolgrillarnas Cadillac! Läs mer om tävlingsreglerna på bloggen eller i mitt tidigare inlägg här på insta! Vi kommer att offentliggöra de tio vinnarna utan inbördes ordning i omgångar under helgen och början av veckan. Veckans sista vinnare, nr 3, är: #Repost @cepesnuffe with @repostapp ・・・ This taste bloody awesome! Grilled and glazed Oumph! No meat to be found 😊💕👍 #cepesnuffe #amazing #instagood #pictures #pics #photographs #photos #love #lovely #sweden #sverige #vpbilden #barbeque #grill #grillat #oumph #jävligtgodbbq #tävling #vego #nomeat #vegetarian #vegetariskt

Ett foto publicerat av Gustav Johansson (@javligtgott)

Det har blivit dags att börja offentliggöra vinnarna av första veckan med den stora #jävligtgodbbq tävlingen! Tillsammans med @quornsverige och @eat_oumph tävlar vi under juni ut hela 30 st signerade grillböcker och i slutet av månaden kommer också en av alla dessa att ha chansen att vinna en grym Weber Master Touch 57 – kolgrillarnas Cadillac! Läs mer om tävlingsreglerna på bloggen eller i mitt tidigare inlägg här på insta! Vi kommer att offentliggöra de första tio vinnarna i utan inbördes ordning i omgångar under helgen. Vinnare nummer två är: #Repost @annakarin.nilsson.67 ・・・ #jävligtgodbbq #tävling Quornburgare extrakryddade med egen chiligrillolja, chipotledressing, tjock smält ostskiva, senap och ketchup, tomat, paprika, rödlök och lite gröna blad. Det behövdes inget mer 👌. Jättegott 😊 . istället för grillkol använder vi oss av gamla grenar från diverse fruktträd så slipper vi bismak av kol och tändvätska

Ett foto publicerat av Gustav Johansson (@javligtgott)

Det har blivit dags att offentliggöra den andra veckans vinnare av den stora #jävligtgodbbq tävlingen! Tillsammans med @quornsverige och @eat_oumph tävlar vi under juni ut hela 30 st signerade grillböcker och i slutet av månaden kommer också en av alla dessa att ha chansen att vinna en grym Weber Master Touch 57 – kolgrillarnas Cadillac! Läs mer om tävlingsreglerna på bloggen eller i mitt tidigare inlägg här på insta! Vi kommer att offentliggöra de tio vinnarna utan inbördes ordning i omgångar under helgen och början av veckan. Veckans sista vinnare, nr 10, är: #Repost @loskog with @repostapp ・・・ Tequila och lime-marinerade quornfiléer. Marinad: Saften från 5 lime 1/2 dl olivolja 1 dl tequila 5 vitlöksklyftor 2 tsk salt En näve finhackade jalapeños Hackad koriander Lägg på en skiva lagrad ost på fileerna mot slutet av grillningen så att den smälter. Servera med grillad majs, het salsa och margaritas. #JävligtGodBBQ #tävling

Ett foto publicerat av Gustav Johansson (@javligtgott)

Och nu äntligen – de sista tio vinnarna av #JävligtGodBBQ tävlingen tillsammans med @eat_oumph och @quornsverige! Trettio vinnare vinner varsitt signerat ex av min nya vegogrillkokbok och en av dessa lyckliga själar kommer i helgen att plockas ut som storvinnare av en lyxig kolgrill för att förgylla sommaren! Vinnare nr 1 på vecka tre är: #Repost @sammadana with @repostapp ・・・ #jävligtgodbbq #tävling Pizza, perfekta tillbehöret på grillbuffen. Men gör man enligt mitt framjobbade recept så kommer det käkas mer pizza än nåt annat, GARANTERAT. Och ja det är lite meck och flera steg och det krävs en del planering. Men vad gör man inte för den perfekta pizzan? Och om man lägger ner den här tiden som krävs får man den viktigaste kryddan på köpet, kärlek och svett(obs bildligt, ge fan i att svettas i maten). PIZZADEG ger ca 8 pizzor a 25cm I diameter 6gram torrjäst 4dl ljummet vatten Ett paket kronjäst surdeg fullkornsvete 3 msk olivolja 1tsk salt 1msk (flytande) honung 650gram Tipo 00 mjöl Knåda 8-10minuter i maskin Knåda ytterligare 2min för hand samtidigt som man eventuellt tillsätter lite mer mjöl för att få en bra känsla i degen. Låt jäsa en timme i rumstemperatur Dela degen och gör små bollar, plasta in i plastfolie. In i kylskåpet, låt jäsa mellan 12 och 24 timmar TOMATSÅS 1dl tomatpure Två burkar plommontomater a 400g 1 grönsaksbuljongtärning 1dl vatten 1msk torkade örter av nån nice blandning 2msk flytande honung En nypa örtsalt 1/2dl olivolja Srirachasås eller chilisås efter behag Paprikapulver 1dl färsk basilika Låt småputtra i 1-2timmar under lock på svag värme Pressa i 2 vitlöksklyftor Svartpeppar (fega inte) Eventuellt lite salt Ta av från plattan och låt svalna Sätt in i kylskåpet Hemligheten bakom en riktigt bra tomatsås till pizzan är att man vågar ge den lite hetta. TOPPING Gräddost Mozzarella Olivolja Basilika #uuni #uunified

Ett foto publicerat av Gustav Johansson (@javligtgott)

Och nu äntligen – de sista tio vinnarna av #JävligtGodBBQ tävlingen tillsammans med @eat_oumph och @quornsverige! Trettio vinnare vinner varsitt signerat ex av min nya vegogrillkokbok och en av dessa lyckliga själar kommer i helgen att plockas ut som storvinnare av en lyxig kolgrill för att förgylla sommaren! Vinnare nr 8 på vecka tre är: #Repost @aspasia77 with @repostapp ・・・ Nu jävlar ska jag vinna en kokbok och lyxgrill (autocorrect ändrade till lyxvilla, det vore ju inte heller fel). Anyway, strålande midsommarväder och glatt humör krävde grillning! Idag blev det quornfiléer fyllda med mozzarella, marinerade champinjoner, lök, cocktailtomater och zucchiniskivor som åkte på grillen. Till det en färskpotatissallad och tzatsiki. På efterglöden la vi bananer fyllda med choklad i folie. Blev lite bränt men ändå jävligt gott med glass till. Mitt bästa grilltips: För att undvika torra och tråkiga filéer, slå in dem i folie och lägg på grillen. Låt det bli riktigt varmt, sen tas folien av och filéerna läggs på grillen en kort stund för att få röksmak och snygga ränder. Blir saftigt och härligt! Ett annat tips är att skippa grönsaksspett som är svåra att hantera. Använd istället en panna som läggs på grillen, släng i lagom mängd grönsaker och blanda då och då. Eller använd ett halster som lätt kan vändas. Bonustips: lägg grillgallret i gräset över natten. Daggen löser upp inbränd mat och det blir enkelt att rengöra. Det finns en kategori människor som aldrig rengör sina grillgaller. Detta är äckligt. Sluta med det. #vego #vegetarian #bbq #quorn #JävligtGodBBQ #tävling

Ett foto publicerat av Gustav Johansson (@javligtgott)

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes