Vinnare i min ”middagsbjudningstävling” utsedd!

img_0481

Hej Vänner!

Nu har det gått en hel vecka och någon dag sedan den där galna onsdagen då Matbloggspriset Folkets Pris avslutades och vi gemensamt tog vegokäket till förstaplattsen!

Det har varit sjukt intensivt sedan dess! Intervjuer, möten, olika projektidéer och försök att planera har snurrat runt varandra i 180 och jag måste säga att det känns lite oroväckande att jag redan nu (efter typ tre veckor som egenföretagare) börjar märka att det nog utan tvekan skulle vara ganska enkelt att jobba ihjäl sig genom det här!

img_0597

Mitt Kök Expressen var på besök i mitt kök i onsdags!

Måste se till att få igång mitt tränings och meditationsgame ganska snart om jag ska hålla den här takten även framöver! Gissar dock att tempot kanske är lite extra intensivt nu på grund av tävlingen, men å andra sidan kommer det förhoppningsvis att dyka upp fler spännande grejer framöver, så det är bäst att försöka hitta ett hållbart arbetssätt som funkar även när det är mycket att göra.

Men – lite på grund av allt jag har haft för mig har jag inte hunnit sätta mig ner och ta tag i det här med den tävling som jag startade under tävlingsveckan för att få fler av er att hjälpa till med att dela min tävlingsbild – vilket ni ju faktiskt också gjorde med råge! Jag tackar och bockar ödmjukast! <3

Därav kommer vinnarbeskedet först idag. Jag har tagit mig tiden till att läsa igenom alla de ca 370 delningar av bilden som gjordes under de två veckorna och ni har skrivit så sjukt mycket fina och bra grejer så det var verkligen inte enkelt att välja!

Min lilla tävling gick ut på att ni skulle likea min tävlingsbild, och därefter dela den till era vänner med en motivation till varför det är viktigt att ”rösta vego” i tävlingen. Såhär förklarade jag det i en kort video på facebook:

Vinnarmotivationen löd:

Den vegetariska matbloggen Jävligt gott är med och tävlar om matbloggspriset som folkets val. Det är många som tycker vegetarisk mat är god men som inte har några verktyg för att själva kunna laga växtbaserad mat. Att ha viljan men inte verktygen eller självförtroendet att laga mer vego ska inte vara ett hinder på vägen mot en mer hållbar kosthållning. Rösta på Jävligt Gott för att hjälpa till att sprida en blogg med pedagogiska och löjligt goda vegorecept till folket! (Rösta genom att klicka in på och GILLA bilden här nedan 👍🏽) Sista tävlingsdagen idag! Skynda skynda 😀

Och skrevs av Nikki Lemona Nilsson! Woho! Du har vunnit mig som kock för dig och tre vänner för en trerätters middag! Jag kommer att kontakta dig på facebook för att göra upp kring detaljerna. 🙂

Då det var flera andra riktigt fina och bra tävlingsbidrag så tänkte jag att jag skulle passa på att bjuda på ett par bubblare också 🙂

Kolla in den bästa vegetariska matbloggen som finns och rösta på honom i matbloggpriset! Hemma hos oss är hans recept ett sigill för att det är riktigt god mat: ”jaha är det från jävligt gott? Då är det jävligt gott!”

Emma-Helena Berglund

Ibland, eller ofta, händer det ju att man verkligen vill kunna laga sin favvorätt från favvorestaurangen hemma, och så lägger man massa dyrbar tid på att googla tills man hittar ett recept som verkar rätt, och så investerar man tid och pengar på att laga rätten, men så infinner sig alltid besvikelsen som ett brev på posten. Om och om igen… Fram tills jag för några år sedan äntligen hittade en matblogg, där alla recept gör att maten jag lagar smakar jävligt gott

– Camilla Englund 

Min upplevelse av vegetarisk mat går historiskt sett att koka ner till tråkiga låtsas-kött-maträtter med någon sorts gummiaktig känsla, men den här killens blogg är så pass bra och inspirerande att tillochmed jag blivit mer och mer inställd på att dra ner min köttkonsumtion (inte illa!) nu när jag tack vare bloggen fattat att det kan vara både enkelt och gott att köra vegetariskt. Ska även tilläggas att det är en riktigt skön kille som förtjänar att vinna!

Hjälp Gustav och hans blogg Jävligt gott att kamma hem det här priset nu! Klicka först på bilden och klicka sedan på Gilla (eller Like), så är du med och bidrar med din röst.

Alternativt klicka på den här länken och gör samma grej, om du hellre vill det.

– Björn Granholm 

Och sist, men verkligen inte minst – Detta viktiga budskap från Poodles sångare Jacob Samuel(! 😀 ) Tack för peppen! Rock on!

Ok kamrater, in och ”lika” denna fantastiska sida och tippa världen lite i en härligare riktning! Viktigt och otroligt bra👻☀️👍😘

,

3 Responses to Vinnare i min ”middagsbjudningstävling” utsedd!

  1. Sigrid 31 oktober, 2016 at 08:14 #

    Hej! Jag har surfat runt lite på bloggen nu men hittar inget recept för tomaterna på bilden. Så snälla berätta, hur är de tillagade?

    Och tack för en otroligt bra och inspirerande blogg!

    • Jävligt gott
      Jävligt gott 1 november, 2016 at 03:32 #

      Hej!

      Nej, det receptet har inte lagts upp ännu. Var lite osäker på om jag skulle göra det, då det är ett väldigt enkelt recept. Du gör så här:

      Ugnsbaka en kvist med körsbärstomater i en form (gärna lite större körsbärstomater, det brukar finnas små plommontomater ibland, de är perfekta). Ringla över lite salt, peppar och olivolja, och stick hål på varje tomat med en kniv innan de går in i ugnen så de inte spricker av värmen.

      Skiva några skivor av nybakt baugette på diagonalen. Ringla över olivolja, lägg upp en ugnsbakad tomat som du skurit upp på mitten, lägg på ett blad basilika, och toppa med två bitar uppbruten feta-tofu från det här receptet: http://www.javligtgott.se/vegansk-fetaost-a-k-a-marinerad-tofu/

      Avsluta med lite salt och peppar på toppen. That’s it!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vegansk Tapas 2 och lite update på vad som är på gång! | Jävligt gott - en blogg om vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 6 februari, 2017

    […] en dryg vecka sedan var jag på besök i Trelleborg hos Nikki och Viktor som vann min tävling i höstas där jag i samband med att jag vann Matbloggspriset Folkets val också i min tur tävlade ut en […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes