#VegoiSkolan, resurser och inspiration

Här samlar vi föreläsningar, panelsamtal, seminarier, debattartiklar och andra digitala inspirationsverktyg för dig som är vill lära dig mer om varför vego i skolan är viktigt. Föreläsningarna och seminarierna är mestadels arrangerade av Jävligt Gott på olika event under våren och sommaren 2018.


Debattartikel: Bättre och billigare skolmat med mer vego på menyn

Debattartikel skriven av Gustav Johansson, Jävligt Gott, Sofia Arkelsten, Riksdagsledamot (M) och Jens Holm, Riksdagsledamot (V) publicerad i Dagens Samhälle 24 juni 2018


Seminarium: Vego i Skolan – Vilka är fördelarna? Från Almedalen 2018

Måndagen den 2/7 2018 16:00 – 16:50 på Syregården, Södra Kyrkogatan 6 i Visby

Fler skolor får önskemål om att servera mer veganskt. Det kan vara klimatmål som ska uppnås eller elever som väljer växtbaserad kost av etiska skäl. Men tänk om vi kan göra billigare och bättre skolmat med mer vego på menyn?

Sverige har ett av de bästa skolmatssystem i världen. Vi ger våra barn bra lagad och kostnadsfri skolmat, varje skoldag i tolv år. Ofta får de också frukost och mellis på skolan. Men det betyder inte att den svenska skolmaten inte kan bli bättre, eller att det inte finns utmaningar med hur vi som land konsumerar och producerar vår mat idag som kommunerna kan bidra till att förbättra. En ökad andel växtbaserad mat i skolorna skulle kunna vara lösningen på hur vi tar den svenska skolmaten och höjer den till högre höjder. En viktig folkhälsoinsats, ett sätt att minska arbetsbelastningen på personalen, ett bra sätt att minska kommunens klimatpåverkan och samtidigt spara pengar på maten. Panelsamtal med politiker, kockar och influencers som driver frågan om mer vegomat i skolan.

Medverkande:

Moderator:

  • Ingela Stensson, United Minds

Paneldeltagare:

  • Gustav Johansson, Vegoentreprenör, matbloggare och influencer, Jävligt Gott
  • Sara Jervfors, Projektchef och kostchef, MatLust / Södertälje Kommun
  • Stefan Calrell, Försäljningsdirektör offentlig marknad, Martin & Servera
  • Lina Hultqvist, Ordförande, Sveriges Elevkårer
  • Rickard Lundberg, Kock och måltidsutvecklare, AcadeMedia
  • Elaine Eksvärd, Influencer och bloggare med fil.kand. i retorik, Snacka Snyggt Retorikbyrå

Panelsamtal: Vego i Skolan, Gastro Nord Mässan 2018

Det här panelsamtalet ägde rum under Gastro Nord mässan 2018. Temat var Vego i Skolan och deltagande var Gustav Johansson, Jävligt Gott, Karoline Nordefors, Bloggare och Seniorkock, Sofia Arkelsten, Riksdagsledamot (M) och Fredrik Rosell, Bloggare och Förskolekock.

Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes