Vegetarisk Korvstroganoff med tagliatelle.

Igår kväll kände varken jag eller sambon för att krångla. Vi hade tvättid och jag skulle iväg senare på kvällen, så det fick bli något enkelt. Jag är en riktig husmanskostsromantiker så det var ett perfekt tillfälle att fortsätta att slipa på hur man ska göra en riktigt bra korvstroganoff.

Jag hittade champinjoner på extrapris på ICA så jag tog ett paket av dem, en kvist persilja och ett paket soyakorv och gav mig av hemåt bara för att upptäcka att min förråd av gullök självklart var slut. Bittert. Slutresultatet blev ändå helgott om jag så får säga det själv, även om det kanske inte är superexakt som husmorsreceptet.

Ingredienser för 3-4 portioner:

  • 1 helt paket soyakorv
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 liten gul lök (som jag då glömde, ger lite rundare och godare smak)
  • 2 klyftor vitlök
  • 1,5 stjälk selleri
  • 1/2 paket krossade tomater
  • ca 1,5 dl havregrädde
  • ca 0,5 dl vatten
  • 1-2 tsk torkad basilika
  • Lite torkad timjan
  • 100 g små champinioner
  • Cayennepeppar efter smak
  • Salt och peppar
  • 1 stor kvist bladpersilja
  • Lite rapsolja att steka i

Börja med att hacka vitlöken, gullöken och sellerin fint. Bryn tills de är mjuka och genomskinliga i oljan i en stor stekpanna med hyfsat höga kanter. Jag råkade nära på bränna löken i ett svagt ögonblick vilket faktiskt blev gott, så om du vill ha såsen lite mustigare, kör på lite högre värme mot slutet och låt löken få lite brun färg. Hacka korven och champinjonerna i lagom stora bitar och lägg i stekpannan. Låt steka med tills att svampen börjar minska i storlek en aning.

Häll därefter i tomatpurén, de krossade tomaterna, grädden, vattnet, basilikan, timjanen och cayennepepparn, rör om så allt blandas och låt koka på medelvärme i ca 10-15 minuter. Vattnet är till för att kunna koka grytan hyfsat rejält utan lock så att smakerna reduceras ihop och förstärks. Koka tagiatellen under tiden så den är riktigt nykokt och god när den ska serveras. När pastan börjar närma sig färdigkokt smakar du av korvstroganoffen med salt och peppar, klipper i lite persilja och stänger av värmen. Häll av pastan och servera direkt i stora djupa tallrikar med en stor slev korvstroganoff ovanpå. Wonderful!

, , , ,

12 Responses to Vegetarisk Korvstroganoff med tagliatelle.

  1. Tanja 8 april, 2017 at 11:23 #

    Det var så hiiiiimla gott! Tack för receptet!

    lagat med Mild Chörizo (Astrid och Aporna). Smakar fantastisk!

  2. Elisabeth 21 september, 2016 at 01:32 #

    Galet god korvstroganoff! Tonåringen tyckte att den var godare än den med riktig korv! Dina recept är kaladbra för de passar både Mannen och Tonåringen!!

  3. Agnes 13 juli, 2016 at 03:41 #

    Hej! Fantastiska recept! Undrar om du använde Hälsans köks soja/chorizokorvar eller något annat märke? Och hur många gram var paketet?

    Tack för all inspiration!

    • Jävligt gott
      Jävligt gott 14 juli, 2016 at 01:12 #

      Hej!

      I det här receptet använde jag hälsans köks vanliga sojakorvar, och ett enkelt litet paket. Men jag skulle nog rekommendera att ta två paket om ni är fyra personer då det är ganska lite korv i varje. Bättre att få lite för mycket än lite för lite mat!

  4. veronika schopper 21 september, 2013 at 05:24 #

    Till slut föll jag, helt pladask måste jag erkänna.
    Jag gillade först inte namnet ”jä—-gt gott, ska jag erkänna. Gillar inte svordomar helt enkelt. Men till slut började jag läsa olika recept, MVG helt enkelt. Passar utmärkt! Ska börja laga säkert flera med början imorgon. Mycket inspirerande.
    Tack så länge.
    Vänligen Veronika

  5. Sarah 13 januari, 2011 at 01:16 #

    Jag kan rapportera att den också var mkt fin som lunchlåda dagen efter 😉

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vegetarisk veckomatsedel för vecka 7 2016 | Middagstips & enkla recept på vardagsmat - 14 februari, 2016

    […] Korvstroganoff med tagliatelle. Vi börjar veckan med en enkel och lättlagad klassiker. Korvstroganoff är dessutom en jättebra […]

  2. Svamp och valnötsstek på Nyår och barnmatsprat | Jävligt gott - en blogg om vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 4 juli, 2014

    […] kan se ut så här på ett snurrande schema: Gulcurry med quorn, limequorn , quornfärssås, korvstroganoff med pasta, sojabullar med stekt potatis och lingonsylt, spenatsoppa med ägghalvor, ärtsoppa, pasta […]

  3. Grymma vegetariska hamburgare på quornfärs | Jävligt gott - en blogg om vegetarisk mat för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 5 september, 2011

    […] om man är som mig, en sucker för alla de där barndomsrätterna á la spagetti med köttfärsås, korvstroganoff, pizza eller då hamburgare och inte vare sig vill eller kan leva utan dem trots att du inte vill […]

Lämna ett svar till Agnes Click here to cancel reply.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes