Vegetarisk ceasarsallad med halloumi

IMG_1310 (1024x768)Hej!

Jag måste bara ta och åter igen säga hur glad jag är för att ni läser bloggen, kommenterar och följer det jag skriver här. Det gör mitt liv sjukt mycket rikare och hela grejen med skrivandet så väldigt mycket roligare. Jag har funderat en hel del på det här med motivation, målsättningar och syftet med bloggen på senaste. Ska jag försöka satsa hårdare på den? Varför bloggar jag över huvud taget? Hur ser jag till att det fortsätter vara roligt? Men oavsett vad så återkommer jag alltid till att det bästa jag vet är just att skriva de här små inläggen och recepten och sedan få höra vad ni tyckte om dem. Det är både en form av terapi och en riktig bekräftelsekick. Och vad behöver man egentligen mer än de två grejerna för att hålla sig flytande här i världen?

Ehh.. jo kanske en hel del. Typ familj, kärlek, mening i livet, pengar (därav de få annonserna på sidan 😉 ). Men nu ska vi inte vara sånna.

En grej som verkligen är kärlek för mig är halloumi, som ni ju alla vet. Det här receptet är verkligen halloumi delux. Det innehåller dessutom en massa parmesan ovanpå halloumin, vilket nästan blir lite för mycket för mitt stackars sinne att ta in. Så vi kör direkt på receptet istället… 😉

Vegetarisk ceasarsallad med halloumi, 2 stora portioner

Dressingen (recept snott och lite anpassat ifrån den här bloggen)

  • 1 äggula
  • 2-3 tsk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ca 1,5-2 dl rapsolja
  • 0,5 dl riven parmesan eller annan långlagrad ost
  • Salt och vitpeppar

Salladen

  • 1 romansalladshuvud
  • 3 skivor formbröd
  • 250 g halloumi
  • 1 liten rödlök
  • 1 tomat
  • ca 50 g lagrad ost i bit, till exempel parmesan eller långlagrad herrgård eller prästost

IMG_1306 (1024x768)Sätt ugnen på 180 grader. Börja fixa dressingen genom att blanda ihop alla ingredienser förutom oljan i en skål. Se till att de är rumstempererade först bara, annars skär det sig lätt. Vispa kraftigt samtidigt som du sakta häller ner oljan i en tunn stråle. När såsen tjocknat till så kan du hälla i lite snabbare. När såsen är tillräckligt tjock och du fått till rätt mängd, smaka av med salt och peppar.

Skär formbrödet i tärningar och rosta dem med lite olivolja i ugnen i ca 10-15 minuter. När de är knapriga är de klara. Bränn dem inte!

Skölj romansalladen och dela bladen grovt i stora bitar. Skiva rödlöken tunt och tärna tomaten. Skiva halloumin och stek i olivolja på medelhög värme tills den blivit gyllenbrun. Servera antingen som en färdigmonterad sallad som på bilden med ingredienserna i lager, eller med tallrikar fyllda med sallad och de övriga ingredienserna i skålar så att folk får fixa sin sallad själv. Dressingen ringlas med fördel över salladen, inte rörs in. Det blir ganska slabbigt annars. Toppa salladen med hyvlad parmesan.

, , , , , , , , , ,

10 Responses to Vegetarisk ceasarsallad med halloumi

  1. Lina Petersen 20 mars, 2016 at 08:36 #

    Även om det var längesen du länkade såg jag nu haha. Men bättre sent än aldrig, right?

    • Jävligt gott 21 mars, 2016 at 08:34 #

      Haha! Ja det var ett tag sen, tack för dressingen, mycket smarrig!

  2. Lina Petersen 20 mars, 2016 at 08:34 #

    Tack för länkningen! Kul att se vart recepten tar vägen! Grymt med vegetarisk caesar 🙂 Halloumi är ju fööör gott!
    Hoppas du har en skön söndagskväll!

  3. Diana 21 juli, 2015 at 02:01 #

    Testade Ceasardressingen igår – yummy 😀 Första gången jag vågar mig på sånt som lätt skär sig, men det gick utmärkt! Var, som vanligt, lite olydig och hystade i mer riven ost än receptet säger… Även andra hälften av hushållet älskade den, men han är å andra sidan lätt att tillfredsställa, särskilt i köket 🙂

  4. Fia 24 juni, 2015 at 01:25 #

    Hej! Vill bara säga att din blogg är guld!!
    Vill passa på och fråga vilken parmesan du använder som är vegetarisk?
    Tack för en super blogg!

  5. Camilla 21 oktober, 2014 at 06:26 #

    Hej,
    Ville bara säga att jag hintat om din F A N T A S T I S K A blogg och receptutbud till mina veggiekompisar samt dotter.
    De blev, precis som jag, helt lyriska!

    Ja det var bara det.
    Ha de gott!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Jävligt God Sommar, avsnitt 3 – Vegetarisk Ceasarsallad med Halloumi | Jävligt gott - en blogg om vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 13 mars, 2016

    […] Vegetarisk ceasarsallad med halloumi Avsnitt 2 av matprogrammet Jävligt God Sommar – Fooled Pork Första avsnittet av Jävligt God Sommar – Tomatsalladen Tabbouleh med halloumi […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes