Vegetarisk Canneloni från VeggieUF!

Hej!

Jag har haft förmånen att vara UF (Ung Företagsamhet) rådgivare till ett gäng entreprenöriella tjejer här under vintern. Deras företag heter Veggie UF och deras idé är att ta fram en vegetarisk kokbok som kan hjälpa folk att komma igång med att laga vegetarisk mat. Hur kul som helst tycker jag, och därför vill jag slå ett extra litet slag för både deras kokbok och för er möjlighet att köpa den!

Så här beskriver de själva sin bok:

”Vill du också börja äta mer vego men vet inte hur du ska gå tillväga? Känner du att vego verkar krångligt eller och vill du ha en bra guide för att komma igång?

Veggieboken är en bok för dig som vill fortsätta att äta dina favoriträtter fast grönare och nyttigare! Med teman från lättlagade recept till pastarätter eller varför inte något indiskt från vår ”All around the world” sektion? Veggieboken ger dig de enkla och goda tipsen för ett bättre välmående för dig och din omgivning. Ät gott, må gott och gör gott!

Ni hittar oss, och beställer boken (159:- + frakt) på
Instagram: @Veggie_UF
Facebook: Veggie UF
Mejl: Veggieuf@gmail.com”

Så vad väntar ni på? Beställ på vettja! Det finns bara typ 100 ex kvar av den efter julrushen råkar jag veta 😉

För att ytterligare öka era incitament så har jag bett tjejerna att dela med sig av ett av sina recept ifrån boken som jag kan visa er här på bloggen. De valde ut den här smarriga veganska cannelonigratängen. Som ni kan ser så kommer alla recept både med veganska alternativ OCH med en komplett näringsuträkning! Det är ju till och med ambitiösare än vad jag själv pallar med! 😉

Canneloni, 6 pers, ca 65 min

Ingredienser (Veganska alternativ inom parentes)

Ostsås

  • 2 msk smör (Vegetabiliskt smör)
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 krm cayennepeppar
  • 3 dl mjölk- 3% (Sojamjölk)
  • 2 dl finriven cheddarost (Vegansk ost)
  • 3 msk riven parmesanost (Vegansk parmesanost)
  • 2 dl grädde/crème fraiche (Vegansk créme fraîche)
  • Salt
  • Peppar

Fyllning

  • 1 msk smör (Vegetabiliskt smör)
  • 500 g ricottaost (Vegansk ost)
  • 2 msk riven parmesanost    (Vegansk parmesanost)
  • 400 g bladspenat
  • 2 krm muskotnöt
  • 500 g champinjoner, gärna färska
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar

Gör så här: 

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Första steget är ostsåsen. Smält smör i en kastrull och rör ner mjöl samt cayennepeppar.
  3. Vispa ner mjölk. Var försiktig så att det inte bränner fast i botten.
  4. Ta bort kastrullen från värmen och vispa ner all ost. Låt svalna lite.
  5. Rör sedan ner crème fraîche/ grädde.

Fyllning

  1. Fräs spenat i ca 3 min i lite smör i en kastrull. Krydda med muskotnöt, salt och peppar. Lägg spenaten på ett separat fat, eventuellt hämta en ny stekpanna.
  2. Hacka champinjoner i småbitar och fräs i olivolja i ca 5 min.
  3. Blanda spenaten och champinjonerna. Rör ner ricotta, parmesanost och skivade soltorkade tomater. Krydda efter smak.
  4. Bred hälften av ostsåsen i en ugnssäker form.
  5. Klicka 3 msk av fyllningen längs ena kanten på en lasagneplatta, rulla ihop och lägg i formen med öppningen nedåt. Gör likadant med samtliga lasagneplattor tills fyllningen tar slut.
  6. Häll resten av ostsåsen över rullarna och toppa med parmesanost.
  7. Grädda i ugnen i ca 20 min tills ytan är gyllenbrun.
Näringsinnehåll 1 portion
  • 446 kcal
  • Protein 20 g
  • Kolhydrater 48 g
  • Fett 17 g

, , , , , , ,

2 Responses to Vegetarisk Canneloni från VeggieUF!

  1. Dyveke 22 oktober, 2018 at 09:39 #

    Hej!

    Om man vill veganisera receptet, finns det veganska färska lasagneplattor?

    Mvh

    • Jävligt gott
      Jävligt gott 23 oktober, 2018 at 03:23 #

      Yes! Det finns det, Barillas är veganska till exempel.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes