Vegetarisk BBQ Knäckepizza och Lanseringsevent för Färdig Knäckepizza

IMG_0772

Hej!

I kväll var jag och ett gäng andra matbloggare inbjudna på lanseringsevent för Leksandsknäckes nya färdiga frysta knäckepizzor. Det var på tiden kan man ju tycka! En så sjukt bra idé som knäckepizza måste ju spridas vidare ut till folket, även till alla de som inte pallar att stå och sno ihop sin egen, som jag brukar göra.

Å andra sidan, kan man undra, varför sälja något så enkelt som knäckepizza i färdigformat? Är inte hela grejen med knäckepizza att det just är sjukt enkelt och snabbt att fixa? Jo, kanske det. Men vem är jag att döma? Om folk tycker att tio minuter för att röra ihop lite tomatpure och vitlök, bre ut den och sen skiva över mozzarella och lite valfria ingredienser är för svårt, så är det väl det. Men men, jag ska inte vara dissig. Fett bra med ett godare och nyttigare alternativ bland färdigpizzorna! Den kommer finnas i tre smaker, varav en vegetarisk med fetaost och paprika, en med tacofärs och en med skinka.

IMG_0728

Varje färdigpizza består av en halv knäckepizza och kommer att kosta ca 32-34 kr

IMG_0729

Pizzakungen in action!

Men men. Det var egentligen inte nyheten om färdigknäckepizza som var det roligaste med kvällens event. Det var den efterföljande knäckepizzetävlingen som vi utmanades på efter produktpresentationen! Vi var ungefär femton bloggare på plats, och alla fick vi laga varsin knäckepizza som sedan bedömdes av Leksandsknäckes två ägare och deras in house pizzaexpert Josef Hakimi, nordisk mästare i pizzabakning 2008 och medgrundare av Swedish Pizza Association.

IMG_0742

Förstaplatspizzan, med pestomarinerade räkor och lite annat gott.

IMG_0768

Yay! Jag vann en mjukisdalahäst!

Och… Bam ba da bam! Jag och min Vego BBQ Knäckepizza kom på andraplats! Och då killen som van var både kock, somelier och matskribent och bloggare. Känns helt okej 🙂

Här är receptet på min nästanvinnarpizza!

Vego BBQ Knäckepizza 1-2 portioner

  • 1 platta Leksandsknäcke
  • ca 4 msk tomatpure
  • 1 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • ca 1/2 dl BBQsås
  • ca 1,5 dl riven västerbottensost
  • 3 champinioner
  • 1/2 skivad rödlök
  • 1/3 röd paprika
  • 8 bitar jalapeno
  • 8 nachochips
  • en liten näve ruccola
  • Svartpeppar
  • Flingsalt

Börja med att blanda ihop tomatpuré, olivolja, salt, svartpeppar och pressad vitlök till en snabb tomatsås. Det går fint att ha vilken typ av tomatsås som helst, men that’s how I like it on my knäckepizza.

Bred över tomatsåsen på knäckeplattan och riv därefter över större delen av västerbottensosten ovanpå tomatsåsen. Toppa med skivad rödlök, champinioner, jalapenos, och paprika och ringla därefter över större delen av BBQsåsen jämt över pizzan. Du vill inte ha för mycket sås, så den tar över alla andra smaker. Bara några klickar här och var.

Grädda pizzan på 200 grader i 10 minuter, tills osten får färg. Ta ut pizzan ur ungen och toppa direkt med lite mer riven västerbottensost, lite mer BBQ sås, nymald svartpeppar, lite flingsalt och några droppar olivolja. Avsluta med en liten näve med färsk ruccola och med att sätta ner nachochipsen ståendes jämt runt pizzan. Klipp i åtta bitar och servera genast!

IMG_0710

Jag blev redigt star struck när jag fick träffa coola Zeina som driver den enorma matbloggen Zeinas Kitchen

IMG_0720

Matbloggare matbloggar mat till sina matbloggar.

, , , , , , , , ,

5 Responses to Vegetarisk BBQ Knäckepizza och Lanseringsevent för Färdig Knäckepizza

  1. goveggis 21 februari, 2016 at 03:16 #

    Väldigt smart! Någon speciell typ av knäckebröd som blir godare än andra?

    • Jävligt gott
      Jävligt gott 21 februari, 2016 at 10:33 #

      Jag har använt Leksandsknäckes vanliga och deras brungräddade, men jag har hört att surdegsknäcke också funkar fint! Det blir tydligen ännu lite sprödare.

  2. Cecilia 10 februari, 2016 at 01:13 #

    Ser galet god ut

Trackbacks/Pingbacks

  1. v.13 år 2016 – veckan då jag åt mig igenom Leksands alla smaker av knäckepizza – ROETHLISBERGER - 3 april, 2016

    […] därför nämnda lanseringsevent pizzafest. Men uppdateringar från bland annat Karin och Gustav som var på plats gjorde mig nyfiken… vem är väl jag att döma en pizza enbart pga hens […]

  2. Jävligt God Sommar, Avsnitt 5 – Knäckepizza och blåbärspaj | Jävligt gott - en blogg om vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 3 april, 2016

    […] Jävligt God Sommar avsnitt 4, Vegoburgare och Big Macdressing Knäckepizza enligt Jävligt Gott Första avsnittet av Jävligt God Sommar – Tomatsalladen Vegetarisk BBQ Knäckepizza och Lanseringsevent för Färdig Knäckepizza […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes

Body: