Vegansk tunnbrödrulle med kimchi – Gästspel på Taku Taku, Teatern i november!

*** I samarbete med Taku Taku ***

Hej!

Hoppas allt är fint med er! Igår släpptes mitt gästspel hos restaurangkedjan Taku Takus restaurang i Teatern i Ringen köpcentrum i Skanstull. Det är en vegansk tunnbrödrulle pimpad med kimchi! Hur jävla smarrig som helst om jag får säga så myself. 😉

Taku Taku är en relativt ny växtbaserad snabbmatskedja som startats av kocken Sebastian Schauermann och som först öppnade i matbutiken Paradisets olika matbutiker och nu har börjat expandera på egen hand och finns bland annat också på Norrsken på Birger Jarlsgatan och nu då även i Skanstull på Teatern.

Deras idé är att variera enkla och snabba sätt att äta på, som tacos, ångbakade steambuns, koreanska ssäms (salladsbladstacos typ), bowls och burritos med ett gäng olika röror och såser som kan varieras i oändlighet. Enkelt och supergott, och det har blivit en riktig hit! De växer så det knakar, vilket är jättekul att se 🙂

När Sebastian frågade mig om jag inte ville göra ett gästspel på hans nya restaurang i Teatern så så jag självklart snabbt ja. Den här första veckan i november är det också en matfestival, kallad TUGG, på Ringen Köpcentrum så det är lite extra fokus på maten, vilket jag tycker är kul 🙂 Som ett led i den festivalen så har de bland annat en omröstning under veckan där ni gäster får rösta på en rätt per restaurang i Teatern till utnämningen ”Söders Nationalrätt”. Vad passar väl då inte bättre än en vegansk tunnbrödrulle med kimchi?! 😀

Under TUGG festivalen kommer jag också att göra ett gästspel på torsdag morgon med en öppen föreläsning om hur vi får fler att äta mer vego. Det är mellan 08.00 och 08.30. Perfekt start på torsdagen skulle jag säga!

På torsdagen kommer jag också att befinna mig i Taku Takus kök och hjälpa till att servera tunnbrödrullar, så kom gärna förbi då och säg hej! 😀

Här har ni receptet på rullen om det är så att ni skulle råka befinna er utanför Stockholm under november och inte har möjlighet att komma förbi Skanstull och testa den själva. OM ni är i Stockholm så MÅSTE ni dock ta er förbi! Helst denna vecka så ni kan hjälpa oss att vinna och bli Söders nationalrätt dock 😉

Vegansk tunnbrödrulle med korv och kimchi, 6 rullar

Potatismos:

  • 1 kg mjölig potatis
  • 50 g växtbaserat smör (jag kör Naturlis, men Flora går också bra. Går det inte att få tag i liknande, så kör kallpressad rapsolja)
  • 1-2 dl havregrädde beroende på hur mycket vätska potatisen har
  • Salt och vitpeppar efter smak
  • Några nypor muskot

Vegansk räksallad med kimchi

  • 2 dl vegansk majonnäs (Gör egen eller köp till exempel VegMes)
  • 1,5 dl havrefraiche (jag körde oatlys)
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 finhackade salladslökar
  • en liten näve finhackad kruspersilja
  • 1 noriark, kört till grovt pulver i en matberedare eller finhackad
  • 200 g fast naturell tofu, finhackad
  • 1 dl finhackad färsk rättika
  • 1/2 dl finhackad vegansk kimchi (kolla på paketet så den inte innehåller fisk)
  • 1 krm kajennpeppar
  • Salt och svartpeppar efter smak

Till servering

  • 10 st anamma korvar (stekta och sedan på varmhållning)
  • 10 st normalstora rektangulära tunnbröd
  • Ca 1 msk picklad lök per korv (blanda finskivad rödlök med limejuice och låt dra 30 min)
  • Ca 1 msk kimchi per korv
  • ca 3-4 skivor gurka per korv
  • 1 strimlat salladsblad per korv

Gör så här

Potatismos:

  1. Skala och koka potatisen
  2. Låt potatisen ånga av
  3. Pressa potatisen eller mosa med potatisstöt
  4. Rör ner smöret
  5. Späd ut till önskad konsistens med grädde
  6. Krydda med salt, peppar och muskot efter smak

Vegansk räksallad med kimchi

  1. Hacka salladslök, tofu, kimchi och rättika. Ta inte med så mkt av spadet ifrån kimchin, då blir röran för lös.
  2. Blanda ner alla övriga ingredienser
  3. Smaka av med chilisås, senap, salt och peppar
  4. Låt dra 30 min innan servering

Till servering

  1. Servera korven genom att lägga två skopor mos i botten, sedan tre msk av röran, sen lök, gurka, 1 korv, kimchi och sallad på mitten av ett tunnbröd. Från långsida till långsida.
  2. Vik ihop kanterna försiktigt och låt vara öppen i botten. Slå in i bakplåtspapper eller liknande.
  3. Ät!

Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon, eller köp något från vår nya webshop! All vinst där går direkt till att vi kan göra fler recept och mer material som det här!

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required



, , , , , , , , , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes