fbpx

Tunnbrödrulle

med vegansk korv och kimchi
” En klassisk tunnbrödsrulle med en twist, här serverad med kimchi! Ursprungligen ett gästspel av Jävligt Gott på Taku Taku. ”
– Gustav

Receptet: Tunnbrödrulle

4 portioner

Ingredienser

Potatismos

Mjölig potatis 1 kg
Växtbaserat smör Jag kör Naturlis, men Flora går också bra. Går det inte att få tag i liknande, så kör kallpressad rapsolja 50 g
Havregrädde, 1-2 dl beroende på hur mycket vätska potatisen har 1 dl
Salt och vitpeppar efter smak Efter smak
Några nypor muskot Efter smak

Vegansk räksallad med kimchi

Vegansk majonnäs 2 dl
Havrefraiche 1.5 dl
Dijonsenap 2 tsk
Finhackade salladslökar 2 st
Liten näve finhackad kruspersilja 1 st
Noriark, kört till grovt pulver i en matberedare eller finhackad 1 st
Fast naturell tofu, finhackad 200 g
Finhackad färsk rättika 1 dl
Finhackad vegansk kimchi Kolla på paketet så den inte innehåller fisk 0.5 dl
Cayennepeppar 1 krm
Salt och svartpeppar efter smak Efter smak

Till servering

Anamma korvar Stekta och sedan på varmhållning 10 st
Normalstora rektangulära tunnbröd 10 st
Picklad lök per korv Blanda finskivad rödlök med limejuice och låt dra 30 min 1 msk
Kimchi per korv 1 msk
Skivor gurka per korv 3 st
Strimlat salladsblad per korv 1 st

Gör så här

Potatismos

Vegansk räksallad med kimchi

Till servering

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Vegansk tunnbrödrulle med kimchi - Gästspel på Taku Taku, Teatern i november!


*** I samarbete med Taku Taku ***
Hej!
Hoppas allt är fint med er! Igår släpptes mitt gästspel hos restaurangkedjan Taku Takus restaurang i Teatern i Ringen köpcentrum i Skanstull. Det är en vegansk tunnbrödrulle pimpad med kimchi! Hur jävla smarrig som helst om jag får säga så myself. 😉
Taku Taku är en relativt ny växtbaserad snabbmatskedja som startats av kocken Sebastian Schauermann och som först öppnade i matbutiken Paradisets olika matbutiker och nu har börjat expandera på egen hand och finns bland annat också på Norrsken på Birger Jarlsgatan och nu då även i Skanstull på Teatern.
Deras idé är att variera enkla och snabba sätt att äta på, som tacos, ångbakade steambuns, koreanska ssäms (sallatsbladstacos typ), bowls och burritos med ett gäng olika röror och såser som kan varieras i oändlighet. Enkelt och supergott, och det har blivit en riktig hit! De växer så det knakar, vilket är jättekul att se 🙂
[twocol_one][/twocol_one] [twocol_one_last][/twocol_one_last]

När Sebastian frågade mig om jag inte ville göra ett gästspel på hans nya restaurang i Teatern så så jag självklart snabbt ja. Den här första veckan i november är det också en matfestival, kallad TUGG, på Ringen Köpcentrum så det är lite extra fokus på maten, vilket jag tycker är kul 🙂 Som ett led i den festivalen så har de bland annat en omröstning under veckan där ni gäster får rösta på en rätt per restaurang i Teatern till utnämningen ”Söders Nationalrätt”. Vad passar väl då inte bättre än en vegansk tunnbrödrulle med kimchi?! 😀
Under TUGG festivalen kommer jag också att göra ett gästspel på torsdag morgon med en öppen föreläsning om hur vi får fler att äta mer vego. Det är mellan 08.00 och 08.30. Perfekt start på torsdagen skulle jag säga!
På torsdagen kommer jag också att befinna mig i Taku Takus kök och hjälpa till att servera tunnbrödrullar, så kom gärna förbi då och säg hej! 😀
Här har ni receptet på rullen om det är så att ni skulle råka befinna er utanför Stockholm under november och inte har möjlighet att komma förbi Skanstull och testa den själva. OM ni är i Stockholm så MÅSTE ni dock ta er förbi! Helst denna vecka så ni kan hjälpa oss att vinna och bli Söders nationalrätt dock 😉

Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon, eller köp något från vår nya webshop! All vinst där går direkt till att vi kan göra fler recept och mer material som det här!
Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required




0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!