Vegansk skagenröra

IMG_6214 (800x600)

Det här är ett recept som mycket väl skulle ha kunnat passa i min nya kokbok Jävligt God Husman. Men tyvärr (eller, vad säger jag, jag är inte ett dugg ledsen över det) så skickades den på tryck (!!!) i måndags, så skagenröran han inte komma med. Så, då får ni den här istället! Boken kommer det mer info om i veckan, så ni får hålla er till tåls lite till innan ni får veta mer om den.

En rätt lika klassisk och uttjatad som pyttipanna, men som vanligt av en anledning. Smarrigt värre äre. Och i den här formen, utan skaldjur och med krämig avocado och mild tofu så tar smakerna av tångcaviar, dill, citron och majonnäs tronen och bjuder på en riktigt somrig upplevelse.

Jaja, jag ska sluta leka reklamare och bjucka på receptet istället. Varsågoda!

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min nya maillista! 

[rainmaker_form id=”5502″]

Följ mig gärna också på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration! 

IMG_6173 (800x600)

Vegansk skagenröra, ca 4 dl

  • 1 dl Oatly iFraiche
  • 1 dl vegansk majonnäs (till exempel astrid och apornas, eller vanlig lättmajonäs utan ägg)
  • 3 msk tångcaviar
  • ca 1-2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl hackad färsk dill
  • 100 g fast naturell tofu
  • 1/2 rödlök
  • 1 mogen avocado
  • salt och svartpeppar
  • olivolja

Tärna tofun och avocadon  i ca 7×7 mm stora tärningar. Finhacka rödlöken. Blanda ihop alla ingredienser förutom olivoljan, citronjuicen och avocadon. Smaka av med citronjuice tills du är nöjd, blanda försiktigt ner avocadon så att den inte mosas och avsluta med att toppa röran med lite olivolja. Servera med ett gott bröd, några extra droppar olivolja och en liten kvist färsk dill. Röran kan med fördel stå och dra till sig några timmar i kylskåp innan servering.

IMG_6188 (800x600)

, , , , , , , , , , ,

31 Responses to Vegansk skagenröra

  1. Jasmine 20 juni, 2018 at 08:01 #

    Så god! Blir denna till midsommar 🙂

  2. Sofia 24 maj, 2018 at 08:20 #

    Hej! Vet du om röran går bra att frysa? Tacksam för relativt snabbt svar B-)

    • Jävligt gott
      Jävligt gott 24 maj, 2018 at 10:55 #

      Jag har inte testat det själv, men jag skulle nog inte rekommendera det. Tror att den kan bli lite vattnig om den fryses.

  3. Leonora 2 april, 2018 at 07:56 #

    Vad kan man använda istället för tofu, tycker du? Min mamma är allergisk mot soja,men jag vill bjuda på skagen eller ha det som fylling i smörgåstårta någon gång

    • Jävligt gott
      Jävligt gott 4 april, 2018 at 02:40 #

      kokt palsternacka, svamp, gurka, färsk fänkål, kokt morot, det är bara att testa på!

  4. Mårten 24 november, 2017 at 12:24 #

    Denna veganska skagenröra slog mina 60 gäster med häpnad. Själv skär jag bort skalet på citronen och lägger på små bitar av citron på varje macka. Citronen bryter otroligt fint.

    • Jävligt gott
      Jävligt gott 24 november, 2017 at 02:55 #

      Kul att höra! 😀 Låter som en bra touch! Jag brukar alltid ha lite färskpressad citronjuice + en klick tångrom å lite färsk dill på toppen för att förstärka smaken lite extra när jag gör den.

  5. Arman 1 januari, 2017 at 01:31 #

    Tja Gustav, fyfan va gott det blev! Gjorde din skagen till en nyårsknytis med massa icke-veganer och flera sa att det var det godaste på hela bordet, till och med min flickvän som är väldigt skeptisk till alla veganska substitut och inte ens gillar vanlig skagen. Det var första men absolut inte sista av dina recept som jag testar.
    Tack och gott fortsättning!

    • Jävligt gott
      Jävligt gott 2 januari, 2017 at 03:09 #

      Fan va kul! Roligt å kunna hjälpa till och art det gick hem. God fortsättning!

  6. Helen 20 december, 2016 at 07:24 #

    Har letat som en tok efter vegansk majonäs men hittar det ingenstans… kan man använda något annat istället?

    • Jävligt gott
      Jävligt gott 20 december, 2016 at 09:36 #

      Det finns bra veganmajonnäs att köpa på City Gross (Vegmes) eller på Goodstore (Vegenaise), men det enklaste är nästan att göra själv! Det finns ett recept här: http://www.javligtgott.se/vegetarisk-julbordsspecial-vegoskolan-del-2/

    • Petronella 5 juni, 2017 at 10:24 #

      Stora välsorterade Coopbutiker har sin egna Coop Lätt majonäs i glasburk, den smakar PRECIS som vanlig majonäs och är dessutom väldigt billig! =)

      • Jävligt gott
        Jävligt gott 11 juni, 2017 at 06:31 #

        Tycker du verkligen det? Jag tycker att den smakar jättekemiskt! Föredrar verkligen att göra egen.

  7. Isaura 2 september, 2016 at 04:43 #

    Det här var så fruktansvärt gott! Jag hade i vegetariska ”räkor” istället som jag köpt på Goodstore, plus plantis soyghurt eftersom jag ville göra en extrastor sats. Superbra recept!

  8. Caroline 21 juli, 2016 at 04:24 #

    Hej,
    Håller sig avokadon ett dygn tror du eller är det dumt att göra röran dagen innan?
    Och tack för din inspirerande blogg, det är hit jag vänder mig när jag vill göra något riktigt gott och kul 🙂

    • Jävligt gott
      Jävligt gott 23 juli, 2016 at 09:25 #

      Kult höra!:-) avocado riskerar att bli brun när den möter luft, så jag skulle rekommendera att göra den samma dag.

  9. Joachim Sällström 22 juni, 2016 at 03:36 #

    Antar att det ska stå 100 g tofu i receptet?

  10. Jocke 26 april, 2016 at 11:55 #

    Hej!

    Vill bara tacka för alla fantastiska recept!
    Det ger mycket inspiration!

  11. Cicci 10 december, 2015 at 08:57 #

    Hej, hur länge håller den?

    • Jävligt gott
      Jävligt gott 13 december, 2015 at 01:05 #

      Typ en vecka skulle jag gissa. Ingen jättehållbar grej. Avocadon blir dålig fort.

  12. Christine 15 september, 2015 at 02:12 #

    Jag gjorde något liknande i somras men hade selleri och gurka istället för tofu. Jag blir sjukt inspirerad av din hemsida/blogg!! (y)

  13. Monica 25 augusti, 2015 at 07:42 #

    Jag är 60+ och har varit vegetarian i omgångar med motiveringen ” att inget djur ska behöva dö för min skull”. Men så kan det dyka upp tillfällen då jag plötsligt kan bli så sugen på kyckling. Hemska tanke. Då äter jag det. Men med stigande ålder och hårt arbete, har jag haft problem med stelhet och ont i lederna. Jag lägger om kosten igen. Till vegankost. Efter bara 2 veckor kan jag konstatera att kroppen inte är stel och jag har inte ont i lederna. Vilken lättnad.
    I går provade jag din skagenröra och tyckte att den var otroligt god. Nu kommer jag att prova några fler av dina recept. 🙂

  14. ove forsberg 30 april, 2015 at 05:57 #

    74-årig gubbe som skalllgå över till vegetariskt. Fick problem, när jag skulle sända in min intresseanmäla,Skall till hegen pröva beuf b….. enl. ditt recept.
    trevlig helg

    • M 29 maj, 2015 at 04:50 #

      Så himla klokt att gå över till vegetarisk kost, så många människor i din ålder som inte vågar- heja heja och lycka till! 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. När Jävligt Gott tog över Restaurang Växthuset | Jävligt gott - en blogg om vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 14 februari, 2017

    […] utgick ifrån mitt vanliga recept, som ni hittar här, men då jag gärna ville hålla menyn fri från processade köttsubstitut (lite för att platsa […]

  2. Vegokäks lättlagade veganska påskbuffé del 1 av 3 – Vegokäk - 13 mars, 2016

    […] Gustav från jävligt gott-bloggen släppte sitt recept på veganskagen slog det ner som en bomb i veganvärlden. Den lovprisades överallt. Jag själv var djupt skeptisk […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes

Body: