Vegansk schnitzelburgare

**I samarbete med Anamma**

Hejsan!

Hoppas allt är bra med er! Här på bloggen har det varit ganska lugnt i ett par veckor på grund av att det VERKLIGEN inte har varit lugnt för mig i övrigt. Vi har hållit i en massa matlagningskurser, jag har varit ute på en stor föreläsningsturné med Unilever för kockar i offentlig sektor, det har varit mycket med recepten för Vego i Världsklass och så har jag ett nytt sjukt stort projekt på gång som ännu är hemligt.

Så nej, det har inte blivit så mycket nya recept. Men nu ska jag försöka få igång det igen, för det hemliga projektet är halvklart och mina dagar börjar bli lite friare igen. 🙂

Då kändes det väldigt passande att Anamma hörde av sig och ville göra ett nytt samarbete här under våren. Vi har slagit ihop våra påsar och kommer att ge er tre stycken superenkla och jävligt goda vardagsrecept som passar perfekt för när man har alldeles för lite tid och ork för att laga avancerad mat, men ändå vill ha något lite roligare än bara pulversoppa eller snabbnudlar.

Både Anamma och jag tycker att det är otroligt viktigt att det är lätt att äta rätt. För mig är anamma den perfekta partnern för ett sådant budskap då deras produkter dels är väldigt lätta att få tag i och finns i de flesta butiker, men också är riktigt schysst prissatta och riktigt goda och av hög kvalité. En perfekt match för den jäktade barnfamiljen!

I det första receptet så gör vi en egen hemmagjord version av en välkänd och mycket uppskattad snabbmatsburgare. Imitation är den högsta formen av smicker säger de ju 😉 Så här gör du din egen hemmavid på 5 minuter! Här ovanför kan du se mer exakt på videon också 🙂

Vegoschnitzelburgare, 4 st

  • 4 st Vegoschnitzlar från Anamma
  • 4 st veganska hamburgerbröd, förslagsvis Friscobröd
  • 1 gurka
  • 2 tomater
  • 1/2 Isbergssalladshuvud
  • 1 rödlök
  • 1 dl växtbaserad majonnäs (köp färdig eller klicka här för recept på hemmagjord)
  • 1 dl ketchup
  • 1,5 msk srirachasås
  • Rapsolja till stekning

Gör så här

  1. Blanda ihop srirachasås och ketchup. Smaka av och anpassa mängden srirachasås efter hur starkt du vill ha det.
  2. Skölj och skiva grönsakerna
  3. Stek schnitzlarna i rapsolja tills de får fin färg
  4. Bygg burgarna med grönsaker i botten, sen en schnitzel per burgare och sist ett par generösa klickar majonnäs och srirachaketchup per burgare.
  5. Ät genast!
Stötta gärna vårt arbete och bli en del av att skapa Sveriges nya stora vegorörelse – skapat av och med er läsare! Läs mer och stötta oss via Patreon, eller köp något från vår nya webshop! All vinst där går direkt till att vi kan göra fler recept och mer material som det här!

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂

* indicates required

, , , ,

2 Responses to Vegansk schnitzelburgare

  1. Simon 13 mars, 2019 at 08:13 #

    FYI: länken till Anamma funkar inte (för mig iaf).

Trackbacks/Pingbacks

  1. Fem jävligt goda veganska kycklingrecept | Jävligt gott - vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 14 april, 2019

    […] Bubblare – Kycklingburgare […]

Lämna ett svar till Simon Click here to cancel reply.

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes