Vegansk Pasta Pesto

Hej!

Jag insåg när jag lagade den här rätten igår att jag har väldigt många olika pasta pesto recept på bloggen, men faktiskt inte ett enda enkelt rakt upp och ner helt enkelt bra veganskt pasta pestorecept. Det närmsta är mina veganska gnocchis med nötpesto, men då det inte alltid är det folk är ute efter, utan helt enkelt bara ett bra och enkelt veganskt pestorecept så tänkte jag att jag skulle ge er ett sådant!

Det här är precis som väldigt många andra av mina veganska pastarecept baserat på cashewnötter och näringsjäst istället för parmesan, och det är helt enkelt för att det funkar så rackarns bra!

Det andra stora tricket till att få till den här rätten på absolut bästa sätt är att 1) inte snåla med varken salt eller vitlök och att 2) spara en mugg med pastavatten som du spär ut såsen med efter att du blandat ner den i pastan! Det gör hela världens skillnad och ger dig den där perfekt krämiga såsen – med eller utan parmesan!

Vegansk Pesto

  • 2 krukor färsk basilika
  • 2 klyftor vitlök
  • 40 g pinjenötter
  • 1 dl rostade salta cashewnötter
  • ca 0,5 – 1 dl god olivolja
  • 1 nypa flingsalt

Tillbehör (valfritt)

  • 1 paket körsbärstomater
  • lite fint skivad rödlök
  • Min tofeta, eller liknande
  • Eller stekt fejkon

Gör så här

  1. Ta fram en mortel (helst!) eller en stavmixer. Börja med att mortla ner vitlök och flingsalt till ett mos i botten på morteln.
  2. Plocka bladen från basilikan och banka sönder dem i morteln tillsammans med vitlöken.
  3. Lägg därefter ner nötterna i morteln och krossa dem fint. Häll ner olivolja och fortsätt mosa och mixa tills du får en fin kräm.
  4. Om du använder mixerstav så slänger du helt enkelt ner alla ingredienser i en hög skål och mixar dem till oigenkännlighet. Var försiktig med oljan så du inte får en rinnig sås utan snarare en tjock kräm.
  5. Blanda ner peston i 500 g nykokt och osköljd pasta och rör om
  6. Späd ut peston i såsen med ca 1-1,5 dl varmt pastavatten (som du fiskat upp ur kastrullen precis innan du häller av pastan i durkslaget) och rör om tills peston blir suprkrämig och täcker all pasta jämt
  7. Servera med lite tunt skivad rödlök, stekta fejkonbitar och skivade körsbärstomater. Mums!

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, tar del av vår veckomeny (som bara finns i nyhetsbrevet!) och får en massa unika tips och material? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required



, , , , , , , , , ,

No comments yet.

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes

Body: