Vegansk hamburgerdressing

IMG_2698Hej hej!

Under sommaren så har jag snickat vidare på det burgardressingrecept som jag haft här på bloggen ett par år och som även finns med i min kokbok Jävligt God BBQ. Ursprungligen kommer receptet ifrån en youtubefilm jag såg där de hade ”avkodat” McDonalds BigMacdressing. Så klart man var tvungen att testa den grejen?!

Det var supersmarrigt, men något som alltid stört mig var att ursprungsdressingen dels innehöll så kallad ”French dressing” och dels en massa olika pulverkryddor. French dressing för att det inte riktigt finns en sån sorts produkt i Sverige och jag istället fick tipset om att ersätta den med ketchup och en vinägrette, och pulverkryddor för att det blev lite för mycket av en dipkänsla. Nog för att McD är för snåla för att använda något annat – men det betyder ju inte att jag måste göra det? Och det där med ketchup och vinägrette? Det blev så jävla random. Alla vinägretter är ju olika…

Så, jag har försökt att förenkla och att göra receptet lite mer true to the basics, och ta me fan om det då inte också har blivit bättre! Alla som jag har bjudit detta på har tyckt att det slår färdigköpt burgardressing med hästlängder. Och iom att det också är sjukt jävla enkelt att göra, så är ju sommaren räddad. Eller hur? 😀

Gillar du det här receptet? Fler Vego-BBQ recept och en massa bra tips finns i min nya webbkurs ”Att Grilla Vegetariskt” som jag släppt tillsammans med SvD.

Kursen innehåller:

  • Instruktionsvideos och steg för steg bilder
    Enkla och smarta grilltekniker som hjälper dig att grilla allt i från grytor och till pizza
  • Marinader, såser och tillbehör som lyfter fram smakerna i det vegetariska köket
  • Hur du får ut det bästa ur nya produkter som vegokött och växtbaserade mejerier
  • Hur du grillar olika sorters grönsaker för bästa resultat
  • Recepten i kursen innehåller instruktioner för både vegansk och lakto-ovo tillagning

Köp kursen här!

IMG_4409

Jävligt God Burgardressing, ca 2-3 dl

  • 2,5 dl majonnäs (äggfri eller med ägg, ni bestämmer)
  • 2-3 msk finhackad gullök
  • 2-3 msk finhackad ättiks gurka
  • 1 stor klyfta vitlök (också den finhackad)
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk socker
  • salt och svartpeppar

Börja med att finhacka ättiksgurka, gullök och vitlök. Blanda därefter ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Balansera vinäger och socker efter hur syrlig du vill ha dressingen. Låt stå i kylskåp i 30 min innan servering så smakerna får gifta ihop sig.

Vill ni vara säkra på att ni inte missar något nytt om Jävligt Gott, får ta del av unikt extramaterial och de bästa dealarna? Se till att signa upp er på min maillista! Eller följ mig på instagram och facebook för fler dagliga recept och mer inspiration 🙂 

* indicates required



, , , , , , , , , , , ,

5 Responses to Vegansk hamburgerdressing

  1. Henrik 10 juli, 2017 at 09:16 #

    Hej, gjorde denna dressing enligt receptet i BBQ-boken (Big Mock-dressing) som av någon anledning är lite annorlunda… Andra proportioner och ingen vitlök…

    Hur som helst, jag provade en äggfri majonnäs eftersom jag ville göra den vegansk, men den var tamefan det äckligaste jag smakat. Den smakade bara äppelcidervinäger. Jag gjorde dessutom misstaget att också lägga till vitvinsvinäger enligt receptet. Gissa vad slutresultatet smakade? Vinäger!

    Tar gärna emot tips på BRA äggfri majonnäs! Jag gjorde om dressingen med riktig majonnäs och jävlar vad god den är! Till och med min kräsnaste som åt den med god aptit!

    • Jävligt gott
      Jävligt gott 10 juli, 2017 at 12:33 #

      Receptet i boken är lite äldre, och jag har uppdaterat det lite efter vad jag själv gillar att göra nu förtiden.

      Enligt mig finns det väldigt få bra veganska köpemajonnäser. Det ska om någon vara Follow Your Hearts vegannaise, som går att köpa på Goodstore. Gör din egen, det kommer du inte ångra!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Veganska hamburgare med grillad lök och fejkon – Recept fyra från Grill & BBQ SM | Jävligt gott - vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 4 juli, 2017

    […] är en roligare variant av mitt gamla klassiska burgardressingsrecept där jag gör en egen vegansk majonnäs som jag kryddar upp med paprika, saltgurka, kikkomansoja […]

  2. Vegansk Patty Melt | Jävligt gott - en blogg om vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 26 januari, 2017

    […] Texas Chili, enklare (och godare?) recept Jävligt God Burgardressing Fooled Pork a.k.a Vegansk Pulled Pork Vinterrea på min bok och mina affischer! Julklapp: […]

  3. Quornfärsburgare 2.0 – enklare och utan ägg! | Jävligt gott - en blogg om vegetarisk mat och vegetariska recept för alla, lagad enkelt och jävligt gott. - 8 juli, 2016

    […] Jävligt God Burgardressing […]

Kommentera

Powered by WordPress. Designed by Woo Themes