fbpx

Vegansk Fish and chips

med Glen Hysén!
” Klassisk brittisk pubmat, nu vegansk! Ölpanerad tofu med krispiga pommes och hemmaslagen remouladsås. Jävligt Gott! ”
– Gustav

Receptet: Vegansk Fish and chips

4 portioner

Ingredienser

Friterad tofu

Paket á 200 g fast naturell tofu 3 st
Vetemjöl 4 dl
öl Testa dig fram till en tjockflytande smet, 2.5-3 dl 2.5 dl
Lime 4 st
Majsstärkelse 2 msk
Färsk dill 0.5 dl
Bakpulver 2.5 tsk
Salt och svartpeppar Efter smak
Frityrolja 1 l

Sötpotatispommes

Sötpotatis 1 kg
Salt och svartpeppar Efter smak

Remouladsås

Veganmajonnäs 2 dl
Bostongurka 3 msk
Hackad kapris 1 msk
Gulcurry 0.5 tsk
Limejuice 1 tsk
Salt och vitpeppar efter smak Efter smak
Nypa socker 1 st
Hackad färsk dill 0.3 dl

Mashed peas

Gröna ärtor 150 g
Klyfta vitlök 1 st
Olivolja 2 msk
Havregrädde 2 msk
Salt och svartpeppar efter smak Efter smak

Gör så här

Friterad tofu

Sötpotatispommes

Remouladsås

Mashed peas

ELLER DELA

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

Kommentera gärna!

Prenumerera
Notifiera
guest
2 Kommentarer
Mest röster
Nyast Äldst
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Bloggen: Veckomeny v 2 2023 - Veganuari!
Bloggen: Anta utmaningen! Lär dig älska tofu med #Tofuveckan
Bloggen: Jävligt Gott möter... Glenn Hysen! Och bjuder på vegansk fish and chips
Bloggen: Vegansk fish n chips - Jävligt Gott festivalkäk med Bråvallafestivalen!
Bloggen: Vegansk fish 'n' chips

Hej vänner!

Nu är vi snart inne i vecka 2 på det nya året OCH på veganuariutmaningen som nu nästan 600 personer är med och genomför tillsammans med mig! Så kul!

En stor del av veganuari är hjälpen med veckomenyer och inspiration kring vad ni kan äta för att hålla igång utan större problem. För att hjälpa till med det så sätter jag ihop veckomenyer varje vecka.

Jag väljer dock att dela dem här på bloggen istället för i gruppen då jag vill att fler än bara de som väljer att commita hårt till en strikt diet under januari ska kunna få hjälp av dem. Kanske kan de syfta till att inspirera dig till att testa en månad? Du kan hoppa på närsomhelst och genomföra din månad från 15 januari till 15 februari eller liknande om det passar dig bättre.

Men, med det sagt. Till veckomenyn!

Under veganuari kommer jag att ge hela sju tips på rätter så du verkligen får hjälp med varenda rätt i veckan och slipper fundera. Men därefter kommer jag ge tips på fem rätter i veckan så du också får lägga till några själv.

Köp veckomenyn som matkasse här!

Veckomenyn v 1 – Veganuari 2

Måndag – Pasta och comfort

En ruggigt god version på vanlig pesto. Hittar du inte kung markattas tempeh funkar vilken annan tempeh eller tofu som helst.

Tisdag – Mexikanskt eller asiatiskt

Galet gott! Värt ett besök till den asiatiska butiken. Bild på såserna i receptet hittar du i blogginlägget.

Onsdag – Lilllördag

Du hittar mina vegokorvar i vegofrysen!

Torsdag – Husman

Istället för cashewmeetly kan du använda valfritt vegokött eller strimlad ostronskivling som du försteker.

Fredag – Fredagsmys!

Så klart ska vi fortsätta med tacos på fredag, men här kommer en lite annan variant som är väldigt god och fräsch! Denna gjorde jag ursprungligen på grillen, men ugn med grilleffekt funkar precis lika bra!

Lördag – Fest!

Ett riktigt lyxigt fish and chipsalternativ! Vill du inte fritera så mycket, så ugnsbaka dina pommes och kör istället panerade tofupannetter enligt det här receptet (Skolans kalla dillsås med panerad tofu)

Söndag – Dagen efter

En seg söndag behöver man någonting värmande! Det här är en enkel och jävligt god variation på tacos där vi serverar enchiladas toppade med en massa goa grejer!
2
0
Kommentera gärna! :)x
()
x

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!
Recepten finns längre ned på sidan

Filtrera

Välkomna till nya

Javligtgott.se!

Javligtgott.se har äntligen fått sig ett välförtjänt och efterlängtat ansiktslyft efter att ha legat alldeles för många år i det gamla wordpresstemat som jag fixade själv ungefär 2014.
 
Den nya hemsidan är tänkt att ha ett mycket större fokus på recepten och på att göra det lätt för dig att hitta ny grön matinspiration. Därför har vi bland annat separerat recepten från blogginäggen och arbetat om ALLA recept från grunden så att de nu dels kan räknas om per portion och skrivas ut.

Vi har också lagt större fokus på bilder och videos till de recept som har dem. Det har verkligen varit ett ENORMT arbete och jag vill rikta ett jättestort tack till alla som gjort detta möjligt.

Framförallt till Niclas Lundberg och Tomas Jönsson från Undeco som gjort ett helt oroligt jobb med att bygga upp siten och receptdatabasen från grunden. Ett jättestort tack ska även Rasmus Klockljung och Linda Fodor ha som har lagt ner otaliga timmar på att hjälpa mig att renskriva och tagga om recept och lägga över dem i den nya databasen.

Nu behöver vi er hjälp! Ser ni någon bugg, eller något som ser konstigt ut? Skicka gärna ett mail till oss på felrapport@javligtgott.se eller använd den röda knappen där det står ”Rapportera ett fel” nere i hörnet!

Tack! /Gustav

Jävligt Gott logotyp

SÖK EFTER JÄVLIGT GODA VEGANSKA RECEPT

ETT JÄVLIGT BRA NYHETSBREV

Vill du få nya recept, veckomenyer och tips om vad som är på gång i vegovärlden och hos Jävligt gott direkt ner i din mailbox varje vecka?

Gör som 0 +
andra och prenumerera
på vårt nyhetsbrev!